Tényleg lenézik és kigúnyolják a más szakos hallgatók a bölcsészeket az egyetemen, mondván, nem ér semmit, amit tanulnak, és csak az államon élősködnek 3 évig?
Figyelt kérdés
2018. dec. 27. 15:00
1/19 anonim válasza:
Felnőtt embert a büfé előtti pletyka nem érdekel. Ha igen, akkor érdemes felkeresni egy bölcsészt (pszichológust), aki segít helyretenni mi az, ami fontos és mi az, ami nem. ;)
2/19 A kérdező kommentje:
Pontosítok, konkrétan az anglisztika, germanisztika meg a nyelvre épülő dolgokra gondolnak, mondván, arra kapnak egy diplomát, hogy megtanultak egy nyelvet.
2018. dec. 27. 15:23
3/19 anonim válasza:
Légy őszinte magadhoz, miért érdekel téged, hogy mások mit mondanak? Szereted, amit tanulsz, csinálsz? Jó vagy benne? Hasznosnak tartod? Akkor nem mindegy, hogy más szakos hallgatók mit gondolnak?
4/19 A kérdező kommentje:
Engem nem érdekel, nagyon tetszik az anglisztika, csak hallottam, hogy ezek semmibe sincsenek nézve.
2018. dec. 27. 15:29
5/19 anonim válasza:
Persze, állandóan megy a viccelődés. Utána benyögöm, hogy bölcsészként nemzetközi menedzser vagyok nettó 7000 eurós fizetésért, és akkor lehervad az arcukról a gúnyos vigyor.
6/19 anonim válasza:
Anglisztikás vagyok, és igen, van aki szeret ezzel viccelődni, de rohadtul nem tud érdekelni. Én tudom, miért vagyok itt, és jó is vagyok abban, amit csinálok. Csak ez számít.
7/19 anonim válasza:
A másik meg az hogy, aki azért megy pl. anglisztikára vagy germanisztikára, hogy megtanulja a nyelvet, akkor az pislogni fog tátott szájjal, mert nagyon nem arról szólnak ezek a szakok....
8/19 Estádio de Felchút válasza:
Nem igazán van értelme a karok/szakok közötti falloszméregetésnek.
A munkaerőpiacmajd eldönti, kire és mire van szüksége. A fizetési papírodon világosan rajta lesz, mennyit ér a tudásod.
9/19 A kérdező kommentje:
Köszönöm a válaszokat!
2018. dec. 27. 20:40
10/19 anonim válasza:
Sajnos előfordul. Viszont azért azt nem ártana terjeszteni, hogy nyelvszakon nem a nyelvet tanuljuk, hanem a nyelvRŐL (amibe beletartozik nyelvészet, kultúra, történelem, irodalom, miegymás). Az csak egy kellemes hozadéka a dolognak, hogy ezek egyetemi szintű tanulásához tudni kell a nyelvet, ergó fejlődsz, fejleszted magad az adott nyelvből.
De ne foglalkozz az ilyen ítéletekkel. Többnyire olyanok bírálják a bölcsészeket, akik sose láttak még egyetemet belülről. Igenis, a legutolsó bölcsész diploma is hasznos!
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!