Ott hagyjam az egyetemet? Nem megy.
Szerintem ez teljesen normális "kezdés utáni pánik", új a környezet, a tanárok, a diákok, a tananyag; új minden. Emiatt azt mondanám elsőre, hogy várj még legalább a félév végéig, hogy megy, hátha megtetszik.
Viszony a műszaki menedzser szak tényleg nem a legjobb, úgyhogy lehet, hogy jobban jársz, ha újra felvételizel másik szakra, és olyat tanulsz, ami tényleg érdekel, és több értelme van, mint a MM-nek.
Szia!
Nem kell ezt olyan véresen komolyan venni, más 1 hét után otthagyja azt, ami nem neki való!
Ha ennyire rosszul érzed magad, akkor az nem a te utad, szerintem válts!
Egyébként azt gondolod, hogy majd egy műszaki menedzserrel többet fogsz érni, pláne ha ennyire szenvedsz vele?!
Persze, jó ha van egy diploma, de egy piacképesebbnek több értelme lenne, ami mondjuk érdekel is téged és nem csak presztízsből mész rá, meg azért hogy mások elvárásainak megfelelj, mert abból később sem fog semmi jó kisülni!
Aki szeret, az meg fogja érteni, hogy neked ez nem jó és inkább valami mást tanulnál.
Még az is lehet, hogy az új szakmád során kapsz lelkesedést más szakok irányába, amiket aztán őszinte lelkesedéssel tudsz elvégezni.
Hát nem jobb még az elején kilépni a xarból, mint az összes félévedet elpazarolni vagy visszafizetni az államnak?
Szerintem tedd azt, amit szíved szerint tennél és ne másoknak élj, hanem magadnak!
Ja, és szerintem ami már az elején nagyon xar, az később sem lesz jobb, sőt - ez tapasztalat....
Hallgass a megérzéseidre!
Lánynak nagyon nehéz az OKJ mert az edzőn meg a mérlegképes könyvelőn kívül a legtöbb használható OKJ-s szakma fiúknak való.
Nem vagy 20 évesen semmiről se lemaradva, van, aki 30 évesen kezd valami teljesen újba. Menj el pályaválasztási tanácsadóhoz, lehet, hogy valami olyan dolog tetszik meg, amire eddig nem is gondoltál. Azok alapján, amiket eddig írtál, a mérnök szakmát sem javaslom, inkább nézegesd meg az üzleti szakokat, vannak közöttük nagyon érdekesek, például a kereskedelem és marketing nem jön be?
Bocs, de építő- vagy építészmérnök szeretnél lenni? Elég nagy a különbség.
Egyébként osztom a többiek véleményét, érdemes még most otthagyni, ha úgy érzed, nem neked való. (Sokat érhet még az az államilag támogatott félév, amit így nem pazarolsz el.)
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!