Hagyjam abba az egyetemet, ha ennyire nem megy?
Szerintem ne hagyd abba. Vegyél erőt magadon és csináld végig.
Nem az a lényeg, hogy nem szereted az egyetemet, hisz senkise szereti :D (Jó mondjuk nekem nincs bajom, bár én nem magyarorazágon járok)
Ezt a pár évet húzd meg, mert ha sikeresen megvannak a papírjaid, az egész életeden változhathat a jövőben. Persze ha jó szakot választottál.
Énis szívesebben sodródnák az árban otthon, a szülőországomban, de ha már elkezdtem akkor a diplomám nélkül nem megyek sehova.
"ki nem ugrál gázszerelő, héj, héj" :DD
Szóval ezt a pár évet kibírod és visszafizetődő lesz remélhetőleg.
Első 2-3 félév erős rosta. Utána talán jobb a helyzet, meg az ember ha ezt túléli, akkor már sokat fejlődik maga is.
Mondjuk annak érdemes utána nézni, hogy az adott szakkal milyenek lesznek a kereseti lehetőségek. Mert sajnos a diploma nem feltétlenül jelent jó fizetést.
Mérnökök közül pl:van 3-4 ami jol keres (villamos, infós, gépész) a többi meg erősen leszakadva sajnos ez esetek nagyobb részében.
Ha jók a lehetőségeid a végzés után, akkor szerintem bírd ki és teljesíts. Fizikai munkásként meg azon izgulhatnál egy életen át, hogy a számlákat miből fizeted.
Az a te bajod, hogy maximalista vagy. Az egyetemet meg bírod, csak emiatt a teljesítésvágy miatt a jó átlagnál rosszabbnak már nincs is értelme. 4,6. Most komolyan. :D Az nálunk már istencsászár aki ilyen átlagot csinál. Oké, én értem hogy valaki nem lébecolva akarja meg csinálni az egyetemet, de nincs semmi baj ha rosszabbul sikerül valami, pl, nekem volt olyan tárgyam, hogy az istent se érdekli. Kaptam egy kettest és szívfájdalom nélkül elengedtük egymást a a tanárral.
Sőt, vannak olyan szakok, ahol az átlag nem is mérvadó. Mert mondjuk 3,8 az átlaga, mégis egész jó mindenből. Tudod, a jegy nem mindig számít, az nem feltétlenül a tudásod.
Szerintem, ne add fel, legyen inkább rossz átlagod. Figyelj, attól mert pl. 3,5-s átlagot érnél el ne adj Isten, nem dől össze a világ.
Tudod mikor kéne otthagynod, mert nem bírod? Ha mindenből kettes lennél, esetleg tárgyak sorát buknád.
Szerintem továbbra is járj pszichológushoz, és csak próbáld meg lazábbra venni a dolgokat, bár tudom, maximalistaként nehéz. Nekem is volt olyan ismerősöm kapott egy hármast és már nem bírta az életet. Ez nettó baromság. Sokkal nagyobb csalódások is fognak érni az életben, ezt ne feledd.
Belerázódsz haver. Igaz én csak ma érettségiztem, de azér láttam egyet, s mást. A nővérem orvos, ez volt az álma. Reggeltől estig tanult, teljesen más ember lett mikor oda került az egyetemre. Ez tartott a második félév közepéig, ott láthatóan belerázódott és oké lett minden :)
Reergin+memolife max+halolaj+ginko,magnézium menjen!!
Én már csan tudom, ma reggel érettségi elött másfél óra altt tanultam meg 40oldalt..
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!