Hagyjam abba az egyetemet?
Figyelt kérdés
Idén kezdtem el egy szakot és most kb. 2 hónap alatt rájöttem, hogy nekem ez nem tetszik. Van viszont másik kettő ettől jóval különbözőbb szak amire szívesebben járnék. Már csak azért is,mert ezek a mindennapi életben is foglalkoztatnak, míg amire most járok, nem, csak a jövőbeli kecsegtető munkalehetőségek miatt választottam. De nem érdekel. Az már biztos, hogy idén újra felvételizek és a két általam favorizált szakok közül az egyikre szeretnék majd menni. A kérdésem csak annyi, hogy ez esetben a szemeszter végén passziváltassam a következő félévem, vagy ezt az évet teljesítsem itt. Meg a másik kérdés,ha befejezném ezzel a mostani szemeszter végén, akkor mit javasoltak, mit csináljak jövő őszig? (Gondolok itt munkára stb.) Előre is köszönöm a válaszokat!2014. okt. 19. 15:25
1/1 anonim válasza:
1. Csakis olyat tanulj ami tényleg érdekel és ne foglalkozz azzal, hogy mivel fogsz majd a jövőben jól keresni, mert addigra az éppen százszor fog gyökeresen megváltozni.
2. A megkezdett félévet fejezd be és vizsgázz le mindenből, mert nem tudhatod, hogy később azok a kreditek még mire lesznek jók lehet, hogy némelyiket be is tudod számíttatni.
3. Ha államilag finanszírozott képzésen vagy, akkor ne pazarold el a féléveidet, mert akkor a végén esetleg fizethetsz. Keress valami munkát, mert a pénz sohasem árthat és mellette máris kezdj el tanulni olyan dolgokat, amik a másik szakhoz kellenek, akár konkrét szaktárgyakat, akár idegen nyelvet...
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!