Kezdőoldal » Közoktatás, tanfolyamok » Egyéb kérdések » Mit csináljak? Hagyjam ott az...

Mit csináljak? Hagyjam ott az egyetemet?

Figyelt kérdés
Egyáltalán nincs kedvem tanulni, pedig 5 vizsgám lesz jövő héten, pénteken pedig egy. Egész nap csak ülök a tanulnivaló felett, de nincs hozzá erőm+kedvem. Lehet, hogy rossz szakot választottam? (történelem) Ez az első vizsgaidőszakom nagyon elkeserít, hogy ennyire nem megy.19/L

2013. jan. 9. 18:07
1 2
 1/13 anonim ***** válasza:
Én is így vagyok vele :( 6 vizsgám van még és nekem már marhára nincs kedvem tanulni. Hétfő este már sírtam, hogy kiakarok iratkozni, mert nem fog sikerülni.De mégse adom fel, megpróbálom összeszedni magam, hát ha sikerül. Nem tudom, hogy fogom-e bírni. Nekem azt mondták próbáljam meg, sikerül sikerül, ha nem, akkor se lesz baj . Tanulás helyett mindig mást csinálok, hiába tudom, hogy nayakamon a vizsga :( pedig nekem is ez az első félévem :(
2013. jan. 9. 19:13
 2/13 A kérdező kommentje:
Teljesen így érzek én is. Már a sírógörcs kerülget...
2013. jan. 9. 19:18
 3/13 anonim ***** válasza:
elhiszem....főleg amikor 3nap alatt 5 vizsgám is van, és pont olyan tantárgyak, amiket alig bírok felfogni :S
2013. jan. 9. 19:41
 4/13 A kérdező kommentje:
Milyen szakon vagy?
2013. jan. 9. 19:41
 5/13 anonim ***** válasza:
védőnőin. Te?
2013. jan. 9. 19:44
 6/13 A kérdező kommentje:
töri-német
2013. jan. 9. 19:45
 7/13 A kérdező kommentje:
A német vizsgákon már túl vagyok, de a töri.. Kész káosz.
2013. jan. 9. 19:46
 8/13 anonim ***** válasza:
Nekem még csak most jön a java. Főleg az anatómia, ami elég fontos:S Ráadásul nem is kevés anyag....
2013. jan. 9. 20:08
 9/13 anonim ***** válasza:

Miért jelentkeztél a szakra? Gondold végig, hogy mi az, amiért oda jelentkeztél, mit szeretnél vele kezdeni, és gondod végig, hogy miért érzel most úgy, ahogy.

Esetleg nem azt kaptad, amire számítottál? Esetleg túl nehéznek érzed, azt hitted, könnyebb lesz?

Vagy esetleg az eddigi vizsgáid nem sikerültek jól/úgy ahogy szeretted volna, és emiatt úgy érzed, talán nem neked való a pálya?

Aztán próbálj meg új motivációkat, új célokat keresni. Pl. egyetemen sokszor az első évek elég unalmasak, egy csomó alapozó tárgy, érdekes téma meg nuku.

Pl. orvosin (azért ezt mondom, mert oda járok, arról van tapasztalatom) az első 2-3 évben szinte szó sem esik betegségekről...beteget még messziről sem látunk. Csak fizika, kémia...ezekből is olyanok, aminek baromira semmi hasznát nem látja még az ember (pl. kémiából galvánelemek...WTF?:D). De aztán később előjönnek azok a témák, amiért az ember orvosira jelentkezett. Az első pár évet úgy lehet átvészelni, ha az ember szem előtt tartja, hogy később jobb lesz. A pillanatnyi "szenvedés" az út, hogy később az áhított célt elérje.

2013. jan. 9. 21:08
 10/13 A kérdező kommentje:

Esetleg nem azt kaptad, amire számítottál? Esetleg túl nehéznek érzed, azt hitted, könnyebb lesz?

Vagy esetleg az eddigi vizsgáid nem sikerültek jól/úgy ahogy szeretted volna, és emiatt úgy érzed, talán nem neked való a pálya?

Kedves Utolsó!

Szépen rátapintottál a lényegre. Ha pontosan ezeket érzem, akkor lehet, hogy tényleg abba kéne hagynom... De azután mihez kezdjek?

2013. jan. 10. 17:11
1 2

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!