Kezdőoldal » Közoktatás, tanfolyamok » Egyéb kérdések » (Nem csak) Matektanárok!...

3.14159265357989 kérdése:

(Nem csak) Matektanárok! Leggyakrabban elkövetett hibák a matematikában?

Figyelt kérdés

Sziasztok,

van egy kérdőívem, amivel a jövendőbelimet szeretném megtalálni, s bár helyesírási/nyelvhelyességi szekciót elhelyeztem már benne, a matematikai ellenőrzéssel még nem készültem el. Viszont olyat szeretnék mindenképpen, aki tisztában van a matematika alapjaival (egyetemi szint szükségtelen). Gondolok itt például a műveleti sorrendre:

18+3x5= szóval erre ne írja azt, hogy ez 21x5, vagyis 105.

Hasonló, gyakran elkövetett szarvashiba típusok érdekelnének, amit akár a nebulóknál, akár felnőtt embereknél tapasztaltatok, láttatok, hallottatok, és amiről úgy gondoljátok "ezt már ciki elrontani". :D

Köszönöm szépen a segítséget, szép napot kívánok! :D

#hiba #matematika #matektanár #műveleti sorrend #szarvashiba #gyakran elhibázott #ez már ciki
2018. júl. 20. 10:24
1 2 3 4 5
 31/46 A kérdező kommentje:

Kedves Estádio de Felchút nevű felhasználó!

Valóban ügyes. :)

A tiara olyan, mint egy korona, csak visszafogottabb. Kisebb. Lényegében főleg női fejdísz, de a google képkeresője kidobja amúgy, hogy kb mire gondolok. (az a mondat amúgy csak példamondat)

Pí nap - március 14. Én általában pí alakú pitét sütök, meg felveszem a pís fülbevalómat.

Matek teszt majd lesz, az még nem készült el.

2018. júl. 21. 16:24
 32/46 anonim ***** válasza:

74 pont lett :)

A nickedben elírtad a pi-t. Ha egyből kiszúrtam, az plusz pont?

Egyébként nem láttam benne irreális elvárást, már azon túl, hogy nem keresek senkit, csak érdekelt miket kérdezel.

2018. júl. 21. 18:22
 33/46 A kérdező kommentje:

Kedves #29!

Nem ment az agyamra... én alapból ilyen vagyok. De ez a pszichológusok szerint tök normális. Ők mondták, nekik panaszkodj, ha nem értesz egyet...

2018. júl. 21. 18:28
 34/46 A kérdező kommentje:

Kedves #32!

wow, az azért nem rossz. :D

Nem elírtam a pít. Vagy hát végül is de, de szándékos. Én közelről sem vagyok tökéletes, és mi fejezhetné ki ezt jobban, mint egy inkorrekt pí? (oké amúgy sem lenne teljesen pontos, bármeddig írom is ki, de szerintem így stílusosabb: mert tisztában vagyok a hibáimmal)

De szemfüles észrevétel egyébként :D

Köszi, tök jó. :D Én sem gondolom irreálisnak, de hát ki tudja...

2018. júl. 21. 18:32
 35/46 anonim ***** válasza:
Te mivel foglalkozol, azon kívül, teszteket gyártasz?
2018. júl. 21. 20:19
 36/46 A kérdező kommentje:

Kedves #35!

Biológia szakos egyetemi hallgató vagyok "civilben". :)

2018. júl. 21. 20:33
 37/46 anonim válasza:
100%

Én csak korrepetáni szoktam, de kedvencem a tipik hibák közül a törtek összeadása: számlálót a számlálóhoz, nevezőt a nevezőhöz adják...:D

Meg egyéb szépségek pl. amikor gyököt vonnak az (x^2 + 9)-ből úgy, hogy (x+3), vagy argumentum nélkül használják a logaritmust... (és ezek mind menő középiskolába járó diákok)

2018. júl. 22. 20:08
 38/46 A kérdező kommentje:

Kedves #37!

Köszi, tök jó ötletek! :D

2018. júl. 22. 20:23
 39/46 dq ***** válasza:

OFF:

És 12 év múlva akarsz gyereket?

2018. júl. 22. 21:00
 40/46 A kérdező kommentje:

Kedves #39!

Igen, akkor terveznék. 28 éves koromra tervezek doktorit, 4 évet dolgoznék még szülés előtt, hogy valami biztos munkahelyre mehessek vissza később. És 32 évesen még nem nagy az esély mindenféle genetikai betegségre. Még pont ideális.

2018. júl. 22. 21:05
1 2 3 4 5

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!