(Nem csak) Matektanárok! Leggyakrabban elkövetett hibák a matematikában?
Sziasztok,
van egy kérdőívem, amivel a jövendőbelimet szeretném megtalálni, s bár helyesírási/nyelvhelyességi szekciót elhelyeztem már benne, a matematikai ellenőrzéssel még nem készültem el. Viszont olyat szeretnék mindenképpen, aki tisztában van a matematika alapjaival (egyetemi szint szükségtelen). Gondolok itt például a műveleti sorrendre:
18+3x5= szóval erre ne írja azt, hogy ez 21x5, vagyis 105.
Hasonló, gyakran elkövetett szarvashiba típusok érdekelnének, amit akár a nebulóknál, akár felnőtt embereknél tapasztaltatok, láttatok, hallottatok, és amiről úgy gondoljátok "ezt már ciki elrontani". :D
Köszönöm szépen a segítséget, szép napot kívánok! :D
Valamiért Magyarországon sokan (még tanárok is) úgy vélik, hogy az 1 az prímszám.
Az 1 NEM PRÍM.
(Onnan is tudható, hogy ha pl. megkérsz vkit, hogy bontsa a 10-et prímtényezőkre, 2*5-öt fog mondani, em poedig 1*2*5-öt, vagy 1*1*1*1*1*1*1*2*5-öt.)
Nevezetes azonosságok...
(a+b)²=a²+ab+b²
Ezt először minden gyerek elhibázta, és miután tanulta, utána még jópárszor elfigyelmetlenkedi.
Egy matektanár
Kedves #1!
Biztosíthatlak róla, hogy nincsen beteg agyam. :) Teljesen ép és egészséges.
ma 11:02
Te maximum akkor vagy matektanár, amikor én Nobel-díjas kémikus.
Kedves #2!
Én nem szerelmet keresek, csak egy tolerálható hímegyedet, akivel le tudok élni pár évtizedet inkább boldogan, mint nem boldogan.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!