Miért okoz olyan nagy felháborodást, ha valaki elmondja, hogy ő az érettségijén csalt egy kicsit?
Olvasgattam, hogy mennyire felháborodnak sokat azon, hogy valaki érettségi írása közben csal, vagy szóbelin, közben meg sokmindenkitől hallottam, hogy amikor még régen ők érettségiztek, akkor ők is úgy másoltak le egy egy feladatot, volt, hogy egy egész osztály is.
Itt meg már valaki rögtön azt írta, hogy elveszik az érettségi bizonyítvány, meg hogy szégyelnje magát a csaló.
4-es: nekünk az okosórát is ki kellett tenni az asztalra, hogy maradhatott rajta?
Visszatérve, nekem meg se fordult a fejemben, hogy csaljak az érettségin (a 4 év alatt dogák közben sem csaltam), mert mindig tanultam és az érettségin pont az a lényeg, hogy az eddig megszerzett tudásod használod. Én is hallottam már olyan sztorikat, hogy bent volt a füles és az emelt matek példákat egy nagyon jó matekos diktálta le. De az az illető lebukott. Olyat is hallottam, hogy egy csaj kikéredzkedett mosdóba töri közben, bement a fülkébe, felnyitotta a kuka tetejét, kivette belőle a szemetes zacskót és alatta ott volt teleírva egy lap évszámokkal. Amúgy ezt nem értettem, törin ott van a legális puska, az atlasz, amit használható volna (bár ha jól tudom, jövőre már nem lehet kronológiás atlaszt használni).
Persze, lehet, hogy kevesen megússzák, de szerintem ciki pont az érettségin (vagy bármilyen más fontos vizsgán) puskázni.
Furcsa, hogy élő szóban ezek a puskázásos dolgok egyáltalán nem nagyon elítélendőek, csak egy kicsit, aztán az interneten van csak ilyen nagy ellenérzés vele kapcsolatban, írásban.
Főleg úgy, hogy néha maguk a tanárok hagynak jól látható helyeken, pl táblára, felírva puskákat, hogy a diákok biztosan ne bukjanak meg. Nem csak érettségin, hanem egyetemi vizsgákon, pótvizsgákon is.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!