Miért okoz ekkora felháborodást az embereknél, ha egy
mobiltelefont jack aljzat nélkül adnak ki?
Figyelt kérdés
Nem értem, miért okoz ez ekkora gondot az embereknek? Nekem egy Pixel 2 öm van és járt hozzá egy adapter, amibe beledugom a fejhallgatóm és csak annyi a különbség, hogy nem egy jack csatlakozót dugok be a telefonomba használatkor, hanem egy usb-c -t. Tudomásom szerint, minden népszerűbb telefonhoz jár jack adapter, amiknél elvetették a 3.5 -s aljzatot.
A vezetékes fülhallgató használata telefonnal már önmagában is macerás, egy közbeiktatandó plusz átalakító tovább ront a helyzeten. Még egy bigyó, amit magaddal kell vinned. A sérülékeny USB csatlakozónak bőven elég lenne, hogy nyugalmi helyzetben a töltéshez szükséges használatot bírja, nem hiányzik, hogy a menet közben könnyen előforduló feszítés tönkretegye.
Ezek nagyjából.
2018. febr. 27. 14:51
2/6 anonim válasza:
Mert a 3,5 mm-es TRRS phone jack csatlakozós headset egy régóta (~ 1980-as évek óta) bevált kőegyszerű, olcsó dolog volt. Nem igényelt külön tápellátást, nem fogyasztotta le külön az akkumulátort, nem igényelt drivert (inkompatibilitással is kevesebb gond volt: [link] ), nem volt biztonsági kockázata (ki tudja, hogy egy kínai jack-USB átalakítókábelben a chip az mit csinál - esetleg nem hallgat-e le: [link] ), nem kellett külön aggódni (eltörik, elszakad, elveszik) az átalakítókábelért, relatíve olcsón megoldható volt a pótlása.
2018. febr. 27. 15:40
3/6 A kérdező kommentje:
Azzal az érvvel egyet értek, hogy az usb aljzatnak nem tesz jót, hogy dugdosva van plusz feszül a kábel. Viszont az adapter szerintem nem plusz teher, mert a legtöbb ember egy fejhallgatót használ a telefonjához és az adaptert rajta lehet hagyni és úgy tárolni nem?
2018. febr. 27. 15:46
4/6 anonim válasza:
Ha nem használja máshoz akkor igen. De még akkor is útban van, hordozva problémásabb a használata.
2018. febr. 27. 15:49
5/6 anonim válasza:
Mert kb. egyik vezeték nélküli füles sem ad olyan jó hangminőséget mint egy vezetékes. Ha még azt is hozzáteszem, hogy ugyanannyi pénzért, akkor meg végképp elbuktak a vezeték nélküliek.
Nem is beszélve arról, hogy a vezeték nélküli átvitel plusz áramot igényel, így hamarabb merül a telefon. Meg aztán a fülesbe is kell akku...
Szerintem ez sokkal macerásabb mint a vezeték.
2018. febr. 27. 16:56
6/6 Szirty válasza:
Szerintem azokat kellene erről megkérdezned, akik "ekkora" felháborodást éreznek amiatt hogy egy mobiltelefont jack aljzat nélkül adnak ki!
A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik. Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!