Mennyire kell szégyenkeznie annak, akinek nem sikerül az érettségije? Jobb, ha "elássa" magát, felad mindent, elkönyveli magát egy idiótának (környezetével együtt), vagy inkább a pótvizsgán adjon bele mindent, és mutassa meg, hogy mit tud/mire képes?
Jövőhéten érettségizem, de már teljesen kikészültem idegileg! Nagyon durván ki tudok készülni, ezt örököltem, nagymamám is ilyen volt, az idegességtől még beszélni sem tudott sokszor, és én is ilyen vagyok. Rettegek, napok óta alig eszem, hányok, és bőgök, anyukám már kikészítettem, ő sem szól hozzám, mert állandóan azt hajtogatom, hogy nekem ez nem megy, jobb lenne el sem menni, mert nem fog sikerülni. Már voltam vizsgán, tehát tudom, hogy nagyjából mire számíthatok, de ez azért durvább lesz, csak fontos az érettségi...
Gyógyszert szedek már egy hete, nyugtat, bár nem nagyon, mert ugyanúgy bőgök.
Ezekszerint nem vagyok "érett"!?
Hú, ez nagyon durva mennyire feltudod zaklatni magad.
Ott bent nem lesz annyira vészes, ennek mindig nagy a szele, de bent rájössz , hogy mégsem olyan durva, főleg ha tanulsz is rá. Ha látják a tanárok, hogy tudod de izgulsz akkor segítenek is. Szóval mindent bele.
Nálunk sem bukott meg senki, pedig mi nem a tanulásról voltunk híresek. Megbukni már-már művészet.
Sok sikert!
Ne izgulj ennyire, ha jóban voltál a tanáraiddal és azért minden tételhez tudsz valamit, akkor nincs mitől félned. Én érettségin úgy voltam vele, hogy ne legyen olyan tétel amiről semmit sem tudok, mert akkor azt fogom húzni. Ezért minden tételből próbáltam valamit megjegyezni. Igaz, töriből volt 2 ami ki sem volt dolgozva ->persze abból húztam az egyiket, de így is elég jól sikerült. :)
Ne izgulj, érettségin a tanárok rendesek/segítőkészek szoktak lenni, ha kedveltek téged. Nálunk anno 1 lányt buktattak meg, mert elküldte a k*rva anyjába a tanárok nagy részét...
Nyugi!! Túl leszel rajta,próbáld gyógyszer nélkül.Pár év múlva körbe fogod röhögni magad,hogy milyen kis piti dolog volt.
És az sem szégyen,ha nem sikerül,csak akkor lőttek a nyaradnak,mert tanulhatsz szeptemberig,mert akkor van a pótérettségi.
De úgyis sikerülni fog.:-))
Köszi...
A tanárokkal jó a viszonyom, nagyon szeretnek, és tudják azt is rólam, hogy mennyire izgulós típus vagyok, tehát segítségre számíthatok is (remélhetőleg), viszont történelemből sík hülye vagyok, már ezt tanulom egy hete, és nem marad meg semmi, de tányleg. Azt félre is tettem, és úgy vagyok vele, hogy nem érdekel, nem tudom megtanulni.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!