Kezdőoldal » Közoktatás, tanfolyamok » Egyéb kérdések » A matek érettségiben az egyik...

A matek érettségiben az egyik feladatot másképp számoltam ki, mint ahogyan a javítókulcsban van, ezenkívül hibás adatokkal (elszámoltam) is számoltam, így az eredmény is rossz. De maga a számítás menete jó. Erre kaphatnék akár egyetlen pontot is?

Figyelt kérdés
Mert a tanárom 0 pontot adott rá, de ha fellebbezek van esélyem egyetlen pontra? Ezen múlik a négyes. Igen, tudom, hogy úgyis a százalék számít, de mégiscsak jobban hangzik az, hogy négyes lett, mint az, hogy hármas.
2010. máj. 29. 11:42
1 2
 11/16 A kérdező kommentje:
És nem én pontoztalak le titeket! Elfogadom, hogy valakinek az véleménye, hogy erre nem jár, talán igaza is van!
2010. máj. 29. 12:27
 12/16 anonim ***** válasza:
100%

Ez így elvileg jó, de nem írnád le részletesebben, hogy pontosan mit számoltál, mert ezen kívül is lehet benne ELVI hiba. Én tavaly érettségiztem emelt szinten, nekem az egyik feladatomat elfelejtették kijavítani, aztán fellebbezni kellett.

Egy matek szakos

2010. máj. 29. 12:44
 13/16 anonim ***** válasza:
32%

vszínű h a 85%-os pontozott le mindenkit:D mivel csak ő nem lett :D am meg matek tanárom mondta, biztos hülye;) :D:D de utána lehet nézni a ekresőben is biztos, h jár részpont még akkor is ha az elején elszámoltál vmit, de a rossz számmal helyes megoldások jöttek ki

Tehát ne okoskodjon az, aki nem is ért hozzá:)

2010. máj. 29. 12:47
 14/16 A kérdező kommentje:

Nem tudom ennél részletesebben, mert nem emlékszem már rá.

Tudom, hogy figyeltem arra is, hogy mikor kell normál- és mikor irányvektort használni, és figyeltem aztán arra is, hogy a hozzátartozó egyenletbe helyettesítsek be. A c oldal hossza az még úgy emlékszem, hogy jó, úgyhogy vagy a két egyenes metszéspontjánál számoltam el valamit, vagy az mc hosszát (vagy mindkettőt).

2010. máj. 29. 13:10
 15/16 anonim ***** válasza:
34%

igen en pontoztam le, azt ami szerintem nem hasznos es azt fel, ami szerintem hasznos...

akkor jar csak a reszpont, ha a megoldas menete jo! de rossz szamokkal.

ha teszem azt, megkerdezik, hogy mennyi 3+4 es en erre elkezdem leirni, egy masodfoku egyenlet kepletet, akkor hiaba jol szamolok, rossz szamokkal, a megoldas jo. de mivel nem ez a feladat menete, nem kapnek reszpontot sem...

a kerdezo azt irta, hogy mas megoldas, en ebbol azt szurtem le, hogy mast csinalt, mint amit kellett volna.

De, ha mashogy szamolt, de azt tette, amit a feladat kert, akkor jarhat reszpont, megha rossz adatokkal szamolt is.

Ugyanakkor, nem hiszem, hogy ha egy ponton mult a jobb jegy, akkor a tanar nem vette volna figyelembe, es ha lehetett volna, akkor adott volna ra reszpontot.

(:

2010. máj. 29. 13:18
 16/16 anonim ***** válasza:
Minek pontozod le azt, aki azt írta h ha menete jó de rossz számmal jó megoldás jön ki, arra jár pont? pf....te is ész vagy ám
2010. máj. 29. 13:21
1 2

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!