A nőgyógyim azt mondta, hogy az AFP vérvételre a 17. héten menjek, utána a genetikai ultrahangra a 20-on. Én úgy tudom, ha nem pont a 16. héten csinálják, hibás lehet az eredmény? !
Bele fogják számítani neked majd azt a +1 hetet. Ne izgulj!
Plusz-mínusz pár nap nem annyira számít!
Egyébként annyira ne is foglalkozz ezzel az AFP-vel, sokszor hoz frászt a kismamákra furcsa eredmény, pedig egészséges a babájuk.
Majd inkább a genetikai ultrahang, az sokkal fontosabb!!!
Szia!
Én a 16. héten voltam AFP-n. És a 18. héten UH-n.
Szerencsére!
Ugyanis uhn derült ki a baj, ami miatt a terhességet meg kellett szakítani a 21.héten. Ha később derül ki a baj, akkor már nem szakíthattuk volna meg:(
Az AFP tényleg csak riogat mindenkit. Szokta is mondani a doki, védőnő, hogy ha nem akkor megy valaki, akkor más eredmény jön ki. Van, ahol már nincs is AFP vérvétel, persze egyenlőre csak külföldön...
Az UH a legfontosabb!
Szerintem menjetek el 4D UH-ra, a 18. héten. Annak az eredményét is ugyanúgy elfogadják, mintha a dokid csinálná a kórházban.
AFP-re betöltött 16.héttel kell menni, azaz a 17. hét folyamán. UH-ra ennek a leletnek a birtokában a 18-20. héten.
Szerintem nincs okod, hogy kételkedj a doki szavában. És az is fontos, hogy nem csak a mensi szerinti kort nézik, hanem összevetik a 12. heti UH-n saccolt korral és a kettő alapján kell eldönteni, hogy mikor menj AFP-re.
Ne izgulj:)
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!