A matek érettségiben az egyik feladatot másképp számoltam ki, mint ahogyan a javítókulcsban van, ezenkívül hibás adatokkal (elszámoltam) is számoltam, így az eredmény is rossz. De maga a számítás menete jó. Erre kaphatnék akár egyetlen pontot is?
sztem nem.én nem adnék...
de próbáld meg!
azzal nem veszítesz..
miért ne adhatna?
én most vok 11-es és pont nemrég írtam olyan dogát matekból, ahol vmi számot félreírtam de az utána való számítás helyesen volt levezetve a rossz számmal, tehát jár érte pont.kaptam kb a 10ből 6-ot!
Tehát mindenképp szólj!!!!Adnia kell rá pontot!Attól mert elszámoltad az elején vagy rossz számot írtál le eleve, de a menete jó a rossz szám összeadásával stb-jével attól még jár!
én biztos nem adnék
rosszak az adatok,rossz a végeredmény.ez már nem matematika...
Ne hallgass arra, aki azt mondja h nem adna:)
Adnia kell a tanárodnak, ha a levezés jó, de már írtam, mindneképp szólj mert nem minegy h 3 v 4! Am úgyis tovább küldték az érettségidet és kijavítják!De tényleg csak akkor kapsz pontot ha rossz számmal jól számoltál!
akkor kaphatnal ra pontot, ha a szamitas menete az, amit a feladat ker, de te rossz szamokkal csinaltad.
igy, mivel neked se a menete, se a szamok, sem az eredmeny nem jo, nem kaphatsz ra reszpontot sem.
Mindenképp adnia kell részpontot
Nálunk is volt ilyen, aki az elején elszámolt valamit,de azzal a számmal tovább jól számolt, ergo kapott kb 2-3 pontot, mert maga a levezetése nem volt rossz!Aki azt írja h nem adna az se ért a matek javításhoz egy kicsit sem:) szólj az igazgatónak szerintem,ha a tanárod ilyen bunkó!
Mondjuk leírhattad volna h h csináltad és h kellett volna, mert pl ha rossz képlettel számoltál vagy ilyesmi akkor nem kaphatsz, de ez nem derül ki az írásodból nagyon
Előző
Szóval volt egy ilyen feladat:
Az ABC háromszög csúcspontjainak koordinátái: A(0; 0), B(–2; 4), C(4; 5).
a) Írja fel az AB oldal egyenesének egyenletét!
b) Számítsa ki az ABC háromszög legnagyobb szögét! A választ tized fokra
kerekítve adja meg!
c) Számítsa ki az ABC háromszög területét!
Mivel a "b" részt nem tudtam kiszámolni, így nem jöhetett szóba a T=a*b*sin alfa/2, tehát maradt a T=c*mc/2.
Először felírtam az AB egyenes egyenletét, majd felírtam az mc egyenes egyenletét, ezután vettem ezeknek a metszéspontját. Ezután felírtam az AB pontok távolságát, így megkaptam a C oldal hosszát. Ezután kiszámoltam az AB egyenes és az mc egyenes metszéspontjának a C csúcshoz való távolságát, így pedig megkaptam az mc-t, vagyis a magasságot. Azután pedig a kapott számokat behelyettesítettem a T=C*mc/2 képletbe, de valamit elszámolhattam, mert nekem más eredmény jött ki.
Egyébként köszönöm a válaszokat!
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!