Hogy működik egy pótvizsga? Mikor lesz eredmény?
Írok egy történetet, azért kérdezem...
Rögtön, ott kiderül, hogy átment-e, vagy csak később, és esetleg vissza kell menni úgymond "eredményhirdetésre"?
Fontos lenne, és köszönöm...
Írok egy történetet:
2004-ben, év végén megbuktam elektrotechnikából. Heti kétszer jártam külön tanárhoz július elejétől, a pótvizsga ha jól emlékszem, augusztus 26-án volt.
Mentem a sulihoz, reggel fél nyolckor már bőven ott voltam, a hirdetőtábla ki volt tapétázva, tárgyanként, hogy hol, melyik teremben zajlik a pótvizsga. Volt, aki csak egyedül pótvizsgázott, elektrotechnikából például két terem kellett mert nem fértünk be egybe... Ömlesztve voltak az évfolyamok, akkor 10.-es voltam, de volt ott 9.-es, 11.-es, sőt 12-es is. Az akkori osztályomat 7-en képviseltük, mondjuk aki tanította, csoda, hogy csak ennyien buktunk =).
Nekem írásbeli vizsga volt, hogy milyen rendszer szerint ültettek le, már nem igazán emlékszem, talán évfolyam és abc sorrend szerint, mondjuk nekem tökmindegy volt, mert a névsor legelején voltam világ életemben, így ablak felőli padsor, első padba kerültem. Egy pad, egy ember. Aztán a tanárom, aki megbuktatott, odament azokhoz, akit tanított és odaadta nekünk a vizsgalapot (ezt mindegyik tanár így csinálta a teremben, 5 tanár volt bent), majd kaptunk sima lapokat is, amin számolhattunk. Ezek lepecsételt lapok voltak. Ha jól emlékszem 90 percet kaptunk a vizsgára, pisi-kaki szünet akkor volt, ha szóltál, ilyenkor felírták, mikor mentél ki, mikor jöttél be, mint az érettségin. Enni-inni is lehetett nyugodtan. De nem kellett kiöltözni, bár volt, aki megtette, de inkább 80%-20% volt az arány az utcai ruhások javára.
Amikor letelt az idő, nem egyből szedték be a lapokat, a tanárom szépen odaült mellénk, vetett egy pillantást a vizsgára, és elmondta a véleményét, ami nem volt biztató... Nekem a fejét csóválta és cüncögött =P.
Időben fél 10 volt, eredményt pedig délután kettőre mondtak, mert konferencia is volt, ahol végigbeszélnek minden egyes esetet (ezt az a tanár mondta el, akihez jártam felkészülni). Végül kettő után pár perccel jött az igazgató, kezében jó pár lap, a lapokon tárgyanként, évfolyamonként sorba rendezve a diákok eredményei. Mondjuk elég idióta módon hirdette az eredményt, mert "elég-séges, elég-telen", szóval kis hatásszünetet tartott. Amikor elért az elektrotechnikához és a 10.c-hez, ugye rögtön velem kezdte, "elég-séges", hát lesápadtam, amikor meghallottam, hogy "elég" =).
Mivel bejárós voltam, nem érte volna meg hazamenni, mire hazaérek, indulhattam volna vissza, így bent voltam a suliban, többi ismerős gyereknek szurkoltam, mert nem mindenkinek 8-kor kezdődött a vizsgája, mert volt, aki több tárgyból is ment, és egyszerre két helyen nem tud lenni, erre azért figyeltek a suliban, amikor az időpontokat kiírták.
De ez 2004-ben volt, azóta nagyot változhatott a világ :D.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!