Szerintetek be kerülök magyar szakra?
Figyelt kérdés
Szegedre jelentkeztem állami és költség térítéses formára is. Tavaly érettségiztem idén pedig nyelv vizsgáztam. 315 pontom van nyelvvizsgával és emelt magyarral együtt. Tavaly 200 volt a költségtérítésesen a ponthatár. Államilag finanszírozottra tuti nem kerülök be, de a költségtérítésesre még van esélyem szerintetek?2010. máj. 25. 14:14
31/40 A kérdező kommentje:
Az, hogy dolgozom grafikusként, nem jelenti azt, hogy jól is keresek és természetesen az egyetem mellett továbbra is csinálni fogom. Miért választottam a magyart, miközben nem is akarok tanítani? A tanítás csak egy alternatíva. Tudom, hogy nehéz ezzel elhelyezkedni, de milyen diplomával nem? Ugyan ilyen gondban vannak a jogászok, a közgazdászok, és sajnos még az orvosok is. Mehetnék bádogosnak is, vagy villanyszerelőnek, de egy az, hogy abban nem érezném jól magam, a másik pedig, hogy nem fizetnének meg. Apukámnak két szakmája van, csőszerelő és villanyszerelő. Gyárban karbantartó majdnem százezres fizetéssel, pedig elvileg a szakmunkásokat jobban megbecsülik, mert kevés van. Mindegy, a lényeg, hogy bármilyen szakmát választ az ember, úgy is rosszul jön ki. És ha esetleg a magyar szakos diplomámmal találok valami állást, akkor lehet, hogy utána már tudom fizetni a pszichológiát, és mire nyugdíjas leszek el is végzem. Vagy lehet, hogy szegény leszek, mint a templom egere és kenyérre sem futja majd. Nem tudom. Majd kiderül. De azzal, hogy próbálkozom, azzal szerintem még mindig jobban járok, mint az, aki azért nem csinál semmit, mert mások, azt mondták, hogy úgy sem sikerül.
2010. máj. 26. 16:06
32/40 anonim válasza:
szia. az orvosis vagyok, akit leidiótáztak. sajnos tényleg kevés diploma van, amivel el lehet helyezkedni, viszont ez sajnos minden bölcsészre igaz. a magyarral pedig gyakorlatilag tényleg csak tanítani lehet. Van pedagógus a családomban és azt is tudom, hogy nem vehetsz fel mellé minort, csak nem tudom hányad évtől... egyszakos diplomás tanárt meg keveset keresnek. fizetősre mindenképpen felvesznek, de neked kell eldöntened, hogy ez megéri- e számodra. nem lenne annak értelme, hogy (jobb?) különtanárt keresel és inkább államira próbálsz bejutni?
33/40 A kérdező kommentje:
Ha jövőre még egyszer leérettségizek és jobb eredményeket kaparok össze, akkor nem szarakodok a magyarral és megpróbálok valahogy pszichológiára bejutni. És arra is gondoltam, hogy belehúzok és csinálok egy francia középfokot is. Két nyelvvizsgával jó érettségivel csak sikerül már. Amúgy te hány ponttal jutottál be az orvosira?
2010. máj. 28. 14:46
34/40 anonim válasza:
452. jövőre két emelt kell elvileg. a bioszt nem ajánlom, de gondolom muszáj lesz... mivel te sem voltál gondolom kitűnő ezért az emelteknek magas százalékkal kell menniük. am szerintem jobban megéri az emelt érettségi nyelvből a nyelvvizsga helyett...kb 12-18 ezer, ha nincs középiskolás tanulói jogviszonyod... és több a lehetőség otthoni gyakorlásra...
35/40 A kérdező kommentje:
452 az szép. Hogy jött neked össze? Egyébként most olvastam, hogy minimum egy emelt szint a kötelező, de az is csak orvosi, fogorvosi és gyógyszerészképzésre. Amúgy elvileg minden marad úgy jövőre mint eddig csak a pluszpontokkal akarnak valamit variálni.
2010. máj. 28. 15:59
36/40 anonim válasza:
A nyelv az 22ezer. Idén... jövőre kitudja mennyi.
37/40 anonim válasza:
magas biosz emelttel és magas kémia középpel. ezen felül középfokom van angolból. annyi lesz a pontokkal a játék, hogy bár nem teszik kötelezővé az emeltet, cask egy tárgyból, mégis kettőből leszel kénytelen érettségizni, mert csak egyért jár a plusz 40... pontosabban a másodikért. az egyetem az elsőt alapnak tekinti...
38/40 A kérdező kommentje:
De ezt honnan tudod? Olvastad vagy hallottad valahol? Mert én pont az ellenkezőjét olvastam. Állítólag több pont fog járni az emeltért, hogy meghozzák az emberek kedvét hozzá.
2010. máj. 28. 19:53
39/40 anonim válasza:
olvastam valahol. szerintem nem nagyon akarnak embereket emeltre küldeni, mert nagyon könnyű elrontani... kb 70-75% egy átlagos emelt dolgozat. sokan a plusz 40 miatt vállalják be. mondjuk szerintem nagy hülyeség, akkor már ilyen mindenféle nyelvvizsga egyszerűbb, vagy ecdlért sok helyen jár pont.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!