Szerintetek be kerülök magyar szakra?
11/40 A kérdező kommentje:
63%-os lett az emelt magyar érettségim. Tudom, az messze van a 100-tól de sajna tőlem csak ennyi telik. Egyébként gratulálok 14:44-es válaszolónak az elképesztően nagy tudásáért.
315 pont, az két 60% -os eredményből jön ki (duplázás esetén), ami tényleg nagyon kevés.
Mondjuk, ha az emelt magyarod lett 60%, az nem is rossz, mert emelt magyarból kb. lehetetlen 90% felett írni.
Azért azt vegyük figyelembe, hogy az átlag emelt eredmények kb. 70% körül vannak. Az emelt magyar, csak 60%.
A 80% feletti eredmények pedig 10-12%, míg a többi emelt 30% körül van. Azért azt vegyük figyelembe, mielőtt itt valaki oltani akarja az emelt magyarosokat, hogy marha szar vizsgát kell nekik megírni.
Nem vagyok emelt magyaros, mert volt annyi agyam, hogy ne csesszek ki magammal...
2010. máj. 25. 15:11
Amúgy, ha ennyire magyar szakra akarsz menni, akkor nem árt készülni rá a nyáron.
Vedd a kezedbe a magyar helyesírás szabályait, rágd át azt a 120 oldal szabályt, gyakorolod be a Hogyan írjam, illetve a Cs. Nagy Lajos-féle gyakorlóval.
2010. máj. 25. 15:12
Ha már így számszerűen szóba került, nem csak kétszer hibáztál.
1 -bekerülök
2 -költségtérítés
3 -nyelvvizsgáztam
4 -a második mondatban, az *érettségiztem* szó után vesszőt kellett volna tenned.
Ez így öt mondatban négy hiba, nem csoda, ha nekedesnek.
2010. máj. 25. 15:25
Jó, a magyar emeltet még megértem, hogy nem lett túl jó, az tényleg nagy kicseszés, ráadásul szubjektív. De a 315 pont két 60%-os érettségivel jön ki. Tehát ha 60%-os a magyarja, akkor a másik is 60%-os. A magyar mellett nézhetik a töri vagy az idegen nyelv érettségijét. Ha van nyelvvizsgája nem értem, hogy írhat nyelvből 60%-ot. A törit meg nulla tudással is meg lehet írni ötösre.
Lehet szemét vagyok, tartsatok annak nyugodtan, de véleményem szerint nem ilyen eredményekkel kellene felsőoktatásra jelentkezni.
Nem értem én ezt a mai rendszert....régen az ment fősulira/egyetemre, akinek olyanok voltak a képességei. Most meg már mindenki, mert költségesre (meg néha finanszírozottra is) iszonyat kevés ponttal be lehet jutni. Ezzel teljesen leviszik a diploma értékét:(
2010. máj. 25. 15:40
16/40 A kérdező kommentje:
Az angolom középszinten tavaly 57%-os lett. Nyáron tanultam és külön angolra jártam és így idén csináltam egy 81%-os nyelvvizsgát. Tavaly az emelt magyarom 63% lett. Gondoltam idén csinálok, egy jobbat, tanultam mint egy hülye, de sajna úgy érzem nem fog össze jönni, mert az írásbeli nem úgy sikerült ahogy szerettem volna, ráadásul, egyedül kellett rá felkészülnöm, mert a közelemben éppen nincs egy magyartanár sem. Így lett a tavalyi 280 pontomból 315. Lehet, hogy nem vagyok olyan okos mint ti, de van célom, amiért küzdök. Nem akarok mindenáron magyar szakra menni, mert pszichológus szeretnék lenni, viszont annyi pontom tényleg nincs. Ha pedig bajotok van a felvételi rendszerrel, mert olyan gyökereket vesznek fel mint én, akkor lépjetek kapcsolatba az oktatási minisztériummal, és kérjétek, hogy változtassanak.
17/40 A kérdező kommentje:
Ja! Ha már kapcsolatba léptetek velük, említsétek meg azt is, hogy ne járjon olyan hülyeségekért plusz pont, hogy valaki terhes, vagy cigány, mert annak nincs köze az egészhez. Tanuljanak ők is és úgy szerezzenek pontot.
Az utolsó hozzászólásoddal amúgy teljesen egyetértek. Az is röhejes, hogy ilyenekért lehet pontot kapni. De ne aggódj, a romák nem fognak kitúrni az egyetemekről, elhiheted.
2010. máj. 25. 17:47
Amúgy tudom, hogy már késő okoskodni, de inkább a németed csináld újra. Ha 81%-os nyelvvizsgát csináltál, simán írsz 90% fölötti középszintűt. A magyart meg hagyd. Ha írsz egy 90%-os németet, akkor már lesz 381 pontod, azzal meg már az állami is esélyes.
2010. máj. 25. 17:54
14:44-es válaszoló vagyok. unokatestvérem magyar szakon végzős. az alapműveltsége és a helyesírása sokkal jobb, mint az enyém, és ez gyerekkorunk óta így van. én orvosi egyetemre járok, nem a felsőoktatásba kerülésed tényével van a baj, hanem azzal, hogy az a tény, hogy kiírsz egy kérdést, ami ráadásul arra vonatkozik, hogy te a nyelvünkkel szeretnél foglalkozni, zsúfolva van helyesírási hibákkal. nem tettem megjegyzést a szellemi képességeidre, mindenki másban tehetséges. ennek ellenére a magyar emeltem lehetséges a jó eredmény. gimnáziumi barátnőmé 86% lett. magyar szakon van és kiválóan teljesít. továbbra is fenntartom a véleményem, hogy bekerülhetsz akár államira is, de nem örülnék, ha a gyerekemet tanítaná valaki ilyen helyesírással. bocsáss meg, ha sértő voltam...
2010. máj. 25. 18:12
Kapcsolódó kérdések: