Kezdőoldal » Közoktatás, tanfolyamok » Egyéb kérdések » Szerintetek be kerülök magyar...

Szerintetek be kerülök magyar szakra?

Figyelt kérdés
Szegedre jelentkeztem állami és költség térítéses formára is. Tavaly érettségiztem idén pedig nyelv vizsgáztam. 315 pontom van nyelvvizsgával és emelt magyarral együtt. Tavaly 200 volt a költségtérítésesen a ponthatár. Államilag finanszírozottra tuti nem kerülök be, de a költségtérítésesre még van esélyem szerintetek?
2010. máj. 25. 14:14
1 2 3 4
 21/40 A kérdező kommentje:
Nem most fogok tanítani, hanem miután végeztem. Nem az a baj, hogy leírjátok, hogy elbénáztam pár szót, hanem az, hogy ezt olyan módon teszitek meg, ami bántó, pedig fogalmatok sincs róla, hogy ki vagyok. Honnan tudod, hogy rossz lenne a gyerekednek, ha én tanítanám. Nem is ismersz. És ha mindenáron véleményt akartok nyilvánítani a helyesírásomról, akkor azt miért nem tudjátok megtenni kulturált módon. Jó de egyébként tök mindegy, mert pont ez a jó az egészben, hogy nem tudunk egymásról semmit, ezért nem is kell annyira egymás véleményére adni. A helyesírásom szerintem nem rossz, ha már annyira ez a téma, de fogok vele foglalkozni, mert sosem árt ismételni.
2010. máj. 25. 18:29
 22/40 anonim ***** válasza:
72%

"A helyesírásom szerintem nem rossz"

A második válaszoló vagyok, és én tényleg nem bántani akarlak, de igen, az. Nagyon rossz. Tisztában vagyok vele, hogy ha valakinek alapból nincs hozzá készsége, az csak vért izzadva tudja megtanulni, de azért ha magyart akarsz tanítani, igenis tudnod kell nagyon minimális helyesírási hibával írni. Hiába kapod fel a vizet, a 315 pont nagyon kevés, és talán te is jobban jártál volna, ha elkezdesz szakmát tanulni, azzal sokkal könnyebb elhelyezkedni, mint egy bölcsészdiplomával. Elég ha csak a saját sulimból indulok ki. 12 osztályra van 5 magyartanár. Minek? De ez csak jótanács, nem kell megfogadni. A helyesírást viszont mindenképp gyakorold!

2010. máj. 25. 18:39
 23/40 A kérdező kommentje:
Van szakmám. Grafikus vagyok és egy grafikus stúdióban dolgozok. Többet akarok, ezért jelentkeztem egyetemre. És nem akarok tanítani,korábban írtam, hogy pszichológus akarok lenni, de annyi pontom nem lesz, hogy ott tanuljak. Mindegy. Teszem a dolgom és lesz, ami lesz.
2010. máj. 25. 18:52
 24/40 anonim ***** válasza:
26%
én voltam a 14:44-es. ha van pénzed fizetősre, akkor miért nem a másikra jelentkezel??? amúgy szerintem senki nem válaszolt bunkón vagy bántón. ha téged zavar az építő kritika, akkor őszintén sajnálom, mea culpa... szerintem maradj grafikus...
2010. máj. 25. 20:09
 25/40 anonim ***** válasza:
36%
a "dolgozik" az ik-es ige, tehát dolgozoM :D jójó bocsi :D
2010. máj. 25. 20:11
 26/40 anonim ***** válasza:
50%
Ha nem akarsz tanítani, akkor egy magyar szakos végzettséggel mit szeretnél csinálni? Nem hiszem, hogy túl sok helyen keresnek ilyen végzettségű embert. Ezt nem bántásból mondom, csak tényleg érdekel:)
2010. máj. 25. 20:14
 27/40 anonim ***** válasza:
41%
Kár, hogy így reagáltok arra, hogy valaki szeretne tanulni és kezdeni valamit az életével. A mai fiatalok háromnegyedének elképzelése sincs, hogy mihez kezdjen magával és csak azért megy egyetemre, mert azt mondják neki, vagy mert időt szeretne nyerni. Dicséretes, hogy küzdesz és gratulálok a nyelvvizsgádhoz. Valószínűleg felvesznek. 14:44-es tényleg tiszta jó szándék árad az írásaidból azért írod olyan lekicsinylően hogy maradjon csak grafikus. Ügyes vagy, hogy az orvosira jársz, de szerintem elég fontoskodó, tudálékos és utálatos vagy. És nem vagy valami logikus. Lehet, hogy van pénze a magyar szakra, de honnan veszed, hogy pszichológiára is van. A kettő között van egy kis árkülönbség. És az, hogy hidegen hagy az, amit a kérdező ír, már ez is árulkodik a rosszindulatodról és a többiekéről is. Azt írta hogy tanul mint az állat, és tervben van, hogy átnézi a helyesírási szabályokat, mellette pedig dolgozik és felkészült egyedül az emelt magyarra. Miért szemétkedtek? Ez az oldal nem arról szól. Gratulálok még egyszer a nyelvvizsgádhoz és maradj ilyen tevékeny és kitartó.
2010. máj. 25. 21:32
 28/40 anonim ***** válasza:
14:44es válaszoló vagyok, ismét. a kedves utolsónak szeretném kifejteni, hogy a jelek szerint a kérdezőnek nem a helyesíráshoz van kifejezett tehetsége. ha egy remek grafikus, akkor csinálja azt, de ne akarjon magyart tanítani, ha maga sem olyan jó benne. elnézézt.
2010. máj. 26. 12:40
 29/40 anonim ***** válasza:
28%

Ez az utolsó egy idióta, de komolyan. :DDDD

Hányszor írja le, hogy nem tanítani akar??? Annyira osztogatod az észt (ami nincs), hogy inkább tanulnál meg olvasni!

Amúgy már válaszoltam a kérdésedre, de most hirtelen nem tudom hanyadik voltam, nem néztem meg.

Mindenesetre maradj mindig ilyen, és ha vannak céljaid, álmaid, SEMMI és SENKI ne tántorítson el! Ne hallgass a rosszindulatú emberekre, ők irigykednek, hogy tudod mit akarsz az életben, azoknak meg valószínűleg fogalmuk sincs!

Kitartás!!! :-)

[Nyugudtan pontozzatok csak le, az előző válaszom úgyis le lett, annyira nem számít, hogy csak na. :-D]

2010. máj. 26. 13:18
 30/40 anonim ***** válasza:

Én csak egy valamit nem értek. Rá is kérdeztem, de nem kaptam választ, hátha most:D

Szóval ha grafikusként dolgozik,gondolom jó benne:)

Mellette pszichológus akar lenni, de ahhoz nincs elég pontja és pénze. Helyette elmegy magyar szakra. Ez addig oké, de miért? Mert azt írta, tanítani nem szeretne. De magyar szakkal mit fog csinálni?

Most van egy biztos munkája, és feladja egy tök bizonytalan dolog miatt? Vagy a munka mellett csinálná a sulit?

Szóval oké, hogy van álma, ez tökjó dolog, hogy küzd érte. Szinte minden képességet lehet fejleszteni, ha az ember komolyan veszi. De ezek szerint neki mégsem a magyar az álma....

2010. máj. 26. 13:31
1 2 3 4

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!