Van olyan ország ahol tanulják a magyar nyelvet?
Figyelt kérdés
Ha igen,akkor tudnátok mondani olyan országot,és olyan oldalt,ahol szívesen jönnének diákok Magyarországra nyelvet tanulni?2011. okt. 7. 18:47
1/12 sámliműszerész válasza:
Egyet ismerek, Magyarország. Itt anyanyelvi szinten tanulják a magyar nyelvet.
2/12 anonim válasza:
a környező országok:Románia.Szlovákia.Ukrajna.
de talán Lengyel és Cseh o.
3/12 anonim válasza:
firenzei egyetemen van magyar szak. meg még egy-két helyen máshol, európában.
4/12 anonim válasza:
Skóciában is van ilyen szak, most hirtelen már nem tudom konkrétan hol, talán Glasgowban :)
5/12 anonim válasza:
Egy osztrák srácot ismerek, aki Bécsben tanul és magyar szakos. :)
6/12 anonim válasza:
Egyszer - még jó régen - láttam egy dokumentumfilmet a Komi Köztársaságról, és ott említették, hogy az iskolásoknak idegennyelvként magyart tanítanak.
9/12 anonim válasza:
Csak az tanulmeg "szívesen", akiknek
valamilyen rokoni kapcsolatai voltak
10/12 anonim válasza:
na, utánanéztem.
Firenzén kívül még Hollandiában, Groningenben van az egyetemen magyar szak - azaz lassan már csak volt, mert meg fogják szüntetni (ugyanígy a norvégot is stb. - mert ezek nagyon kis szakok).
Helsinkiben is van Magyar Tanszék, valahol egy párizsi egyetemen is, illetve Szentpéterváron.
ha nem (csak) egyetemi szintre gondolsz, akkor értelemszerűen a határainkon túlon is (mai Románia, Szlovákia, Szerbia - ahol a lakosság zöme magyar).
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!