Ha bukok matekból, nem mehetek egyetemre?
Fél évkor mehetsz, ha van az adott képzésen keresztféléves képzés.
Ezt most minden sértő szándék nélkül, de: aki a középiskolás matekból megbukik, annak nem biztos, hogy egyetemen van a helye.
Engem spec érettségi előtt töriből akart elkaszálni a tanárnő, úgy, hogy minden más tárgyból négyes-ötös voltam. Az igazgatónak kellett elkapnia, hogy szálljon le rólam, végül engedett érettségire és ott, amikor kettest akart adni, a vizsgabiztos azt mondta, szerinte meg ez egy négyes, úgyhogy hármadra jöttem ki.
Szóval azért nem biztos, hogy csempehülye a kérdező.
De tényleg fura, hogy itt kérdez ilyet, ott van nyakig a középiskolás oktatásban, ahol ezt igencsak tudnia kéne.
De az a baj hogy az osztályból is buktak hatan. Nekik még kevesebb is lett. És ez számomra nqgy dolog mert minden gyakorlásnál 5 pontosokat írtam.
És én azért nem vagyok ezzekkel a dolgokkal tisztába mert
1. Leszar a tanár (meg konzultációt sem tartanak nekünk)
2. Az anyám azt sem tudja hogy mi az hogy közép iskola és nem is élek velük.
3. Az osztályból senki nem megy tovább és őket nem is érdekli.
Azt kérdezem hogy milyen egyetemre mennél ha matekból megbuksz?
Csak mert amire kicsi a ponthatár az általában mérnöki amin viszont sok matek van, és nem egyszerű. Matek nélkül viszont nincs mérnöki.
Illetve elég sok szakon van még emellett gazdaság pl jogok is van 1-2 félév közgazdaság ami szintén matekos.
Ugyan már, egy csomó humán szak van, amihez nem kell matek!
Ha most megbuksz matekból, akkor addig valóban nem mehetsz egyetemre, amíg javítóvizsgát nem teszel. De utána semmi akadálya! Ne add fel!
Discalculyás fejjel mérnöki XD eznagyon jó. Humán tárgyakból vagyok jó.
Dehát na. Legfejjebb várok még egy évet
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!