Hogy tudok bejutni jó egyetemre/főiskolára, ha nem vagyok jó matekból?
A helyzet az, hogy a humán 5, de a reál.. Említésre sem méltó. Közgazdaságot tanulok, abból 5-ös vagyok, de félek a matek miatt nem lesz meg az a 430-450 pont ami ahhoz kell, hogy felvegyenek a Corvinusra vagy a BGE-re.
Valamint azt valaki elmagyarázná, hogy hogy van az érettségi pont? 100 a max, ha jól tudom egy tantárgynál, és van 500, ez az alap. De mivan akkor, ha valaki emeltezik, stb.. Akkor neki 500+ lesz?
A jog eléggé humán. :D
Én jogot tanulok, annyi volt, hogy első félévben volt közgazdaságtan. Ott sem kellett számolni.:) (igazságügyi igazgatási szak)
Ha jól megy a közgáz, aminek van matekos része is, akkor valószínűleg könnyen felfejlődhetsz matekból pár hónap gyakorlással. Az érettségi nem nehéz, már a minimális befektetett energiát is meghálálja, ha pedig elsőre nem sikerül, annyiszor újracsinálhatod, amennyiszer csak szeretnéd.
Egyébként meg igen, felvételizhetsz szakmai tárgyból is.
Szerinte ne is dolgozz, csak várd, hogy a zseton az öletbe hullik, menjél olyan helyre, amihez nem értesz, csak jól hangzik és sokat fizet.
Eddig is bevált- nem?
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!