Kezdőoldal » Közoktatás, tanfolyamok » Egyéb kérdések » Nem bírok tanulni vizsgákra,...

Nem bírok tanulni vizsgákra, mit tehetnék?

Figyelt kérdés

Elsős vagyok nyelvszakon. Nem is azzal van a gond, hogy nem érdekel, amit tanulok, csak muszájból csinálom az egyetemet és nem tudatosult volna bennem, hogy most kell még tanulni amíg megtehetem. Csak én sajnos világéletemben nagyon lusta voltam, ami a tanulást illeti, csak annyit tettem meg, amennyit feltétlenül muszáj volt és ha lett volna egy kis szorgalmam, sokkal többre vihettem volna.

Egyszerűen nem bírom magamat rávenni. Ha sikerül is és leülök tanulni, kb 1 óra kell, amíg beleverek az agyamba két A4-es oldalt :S

Így viszont az egyetemet nem lehet túlélni. Szeretnék jó jegyeket kapni, de egyszerűen már nem tudok mit kitalálni...

Ti hogy csináljátok? Mit javasoltok nekem?

2010. máj. 13. 21:21
 1/4 anonim ***** válasza:
100%

Ha nem érdekel téged, őgyse fogod megtanulni, akkor meg kibuksz. Dönthetsz mi a fontosabb neked. Most nem azért, de vizsgákig simán bele lehet rázódnia tnaulásra, a félévben én se csinátam szinte semmit, aztán mégis le tudok ülni, kijegyzetelem magamnak az anyagot, evvel is már tanulom, aztán átolvasgatom, gyakorlok mellé, ha olyan a tárgy. Mondhátnám a szokásos, ülj nle, tnaulj 1 órát, kis szünet baromságot, de ha te nem vagy hajnlandó tényleg nekikezdeni, itt nincs mit tanácsolni.

Semmi nem motivál?

2010. máj. 13. 21:26
 2/4 anonim ***** válasza:
*úgyse
2010. máj. 13. 21:27
 3/4 A kérdező kommentje:
Mondjuk az igaz, hogy nem tudom miből fogok majd megélni. De azért az motivál, hogy jó jegyeket kapjak, de egyszerűen KÉPTELEN vagyok tanulni :(
2010. máj. 13. 21:37
 4/4 anonim ***** válasza:

Még mindig én. De ha érdekel a szak, nyilván tanulsz is. Én is pl. a törit világéletemben utáltam, az anyagot mindig csak átfutottam, míg a biosszal és a matekkal meg elmolyoltam szívesen.

Most a fősulira is azért jöttem, mert én a turizmus-vendéglátásban szeretnék később dolgozni, együtt az emberekkel. A tárgyaim már 2. féléve kb. mind sz@rok, mert főleg közgazdaságtan, hiába közgazdász diplomám lesz tu-ve szakon, ezek annyira nem érdekelnek, mégis le fogok majd eléjük ülni, mert tovább kell haladnom.

Az meg szerintem nem a legjobb motiváció, hogy kell a jó jegy... Mert ha még azt mondod, hogy kell az ösztöndíj, nagyon kell a pénz vagy akármi, az még oké, de így... Egyáltalán mihez akarsz kezdeni evvel a szakkal?

2010. máj. 13. 21:42

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!