A jogászok miért kapnak doktori címet?
"Ennyi erővel a bölcsész ugyanolyan nehéz, mint egy gépészmérnöki képzés a kreditek alapján."
Ez irónia volt.
Irigykedsz kérdező?
Mert neked nincs (és lehet, hogy nem is lesz) meg kell kérdőjelezni mindenkit, akinek van?
Fogd már föl te egysejtű amőba:
A felsőoktatási törvény szerint JÁR!!!!!!
Lehet anyázni a jogalkotót, lehet ordítva a földhöz verni magad, de akkor is így van.
Az meg, hogy ki mennyit tanul, teljesen értelmetlen vitatkozni. Van, akinek az orvosi is láblógatva lesz meg, és van aki még az óvónőképzőbe is belerohad. Ez teljesen az egyéni képességektől függ.
Összehasonlítani meg az tud, akinek mindkét végzettsége megvan : Jogi - orvosi, jogi - mérnöki.
De itt sem egyelőek a képességek, mert valamelyik - az adottságok miatt - könnyebb volt neki.
Megfordítom a kérdést: titeket mégis miért zavar, hogy doktorit kapunk?😃
Ha meg az a bajotok, hogy “csak” 5 évre kapjuk meg (a hallgatók 80%-a csúszik kb btw) akkor az miért nem zavar titeket, hogy a fogorvosok is 5 éves képzés után kapnak dr-t? Egyébként ez is tévhit, hogy csak Mo-n. Kb mindenhol (Európa és USA is) dr.jur címet kapnak a jogászok. Én erre mindig azt mondom, hogy miért nem iratkoztok be ha annyira akartok dr. titulust és nézitek meg ti magatok, hogy mit kell érte tenni? Én a 4. államvizsgámra készülök épp (nálunk 5 zv van, nem valami teszt aztán heló) 13 hete a tanuláson kívül alig csinálok mást, már álmomban is a tananyag jár a fejemben és még hetek vannak hátra. Ja és ezek nem napi 2-3, hanem 7-13 órás tanulások. 4 hónapon át. Ha valaki cserél velem, én szívesen odaadom a dr-i címem, leszarom, csak kapjam már vissza az életem végre😂😂😂😂
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!