Kémia emelt érettségi fellebbezés, jogos?
A májusi kémia emelt érettségi első táblázatos feladatában a 9. és 10. kérdés a vízoldhatóságra kérdezett rá,én azt írtam,hogy "oldódik" és " jól oldódik",a megoldókulcsban mindkét helyen az van,hogy "korlátlan(elegyedik)",az enyémet nem fogadták el.Szerintetek jogos a fellebbezésem,ha nem,miért? Nem volt semmi konkrétum megadva,hogy mit kell írni és egyenjogú a válaszom a megoldókulcs szerintivel,ugyanis azt fejezi ki,hogy vízben oldódik.Tavaly is volt ilyen feladat és ott több választ is elfogadtak..
Nekem is ugyanez a problémám, és még van kettő.
Az egyik ugyancsak 1. feladat, forráspontoknál: meg van adva a glicinnél, hogy legmagasabb, én az ecetsavhoz odaírtam hogy "x=6-os vegyületnél kisebb", az észterhez (amit egyébként nem tudtam felismerni) odaírtam hogy legalacsonyabb.
Másik az esettanulmány hamis méz megkülönböztetése: a megoldóban leírja, hogy "Igen. A kristálycukor szacharóz, amely nem adja az ezüsttükörpróbát, a mézben viszont vannak redukáló cukrok is" én ebből annyit írtam le, hogy igen, a kristálycukor a hamis mézben nem adja az ezüsttükör próbát. Itt egyértelműnek gondoltam, hogy a nem hamis méz viszont adja mert másképp nem lenne értelme a kérdésnek.
Mit gondoltok, érdemes fellebbezni?
Minden évben ez van és higgyétek el sosem hatja meg őket!
Ezt sajnos tudni kell hogy mi az ami csak jól és mi az ami korlátlanul.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!