Kezdőoldal » Közoktatás, tanfolyamok » Egyéb kérdések » Érettségi fellebbezés?

Érettségi fellebbezés?

Figyelt kérdés
Full pro szóbeli érettségit tettem (kb 3 oldalnyi anyagot) Annyira jól megírtam h azt gondolta tanár h puskáztam, de persze nem nézte meg h van nálam szóval bizonyítéka nincs... és minimum százalékot adott (25%) Fel lehetne lebbezni?

2013. jún. 28. 17:03
 1/4 anonim ***** válasza:
igen, de 3 napod van csak az eredmény kézhezvétele után, úgyhogy siess. Azt, hogy ho lkell bejelnteni, ne mtudom, pedig elmondták az érettségi eligazításon és a biziosztásnál is.
2013. jún. 28. 17:15
 2/4 anonim ***** válasza:
fellebbezhetsz, de az nem terjed ki a pontokra. Csak olyanért lehet, hgoy nem kaptad meg a 30 perc felkészülési időt, vagy több mint 20 percig feleltettek
2013. jún. 28. 17:39
 3/4 anonim ***** válasza:
100%
És a vizsgabiztos és a vizsgaelnök mi a francnak van ott? Jah, biztos finom a kávé meg jó trécselgetni.. Nem is értem
2013. jún. 28. 17:50
 4/4 anonim ***** válasza:

Csak hogy az összes rémhírt helyretegyük.

Nincsen full pro szóbeli (a vizsgát nem a vizsgázó, hanem a vizsgáztató értékeli), és nincsen vizsgabiztos sem (az meg az autóvezetői vizsgán van).

Lehet fellebbezni (egy szóba írva, mivel nem igekötős ige, a töve a "fellebb", azaz "feljebb" szó, lebbezés pedig nincs), az eredményhirdetést követő 5 (nem 3) napon belül, a kormányhivatalnak címezve, de az igazgatónak benyújtva, bármilyen A4-es lapon, leíva az eset körülményeit, formai követelmények nincsenek.

Fellebbezni csak eljárási hiba esetén lehet, ahogy írták előttem, tehát az értékelésre nem terjed ki.

Egy reménysugarad lehet, ha valóban úgy gondolod, hogy jó volt a szóbeli, és le tudod írni, hogy folyamatosan beszéltél, a vizsgáztató nem tett fel további kérdéseket, és nem szakított félbe hiba miatt, majd más jelenlévők számára is hallhatóan megvádolt puskázással, és ezek után adott ilyen értékelést, akkor mondhatod, hogy van összefüggés, és a feltételezéseit vette figyelembe az értékelés során. A helyes megoldás ugyanis ilyen esetben a vélt szabálytalanság jegyzőkönyvezése lett volna. Ráadásul mivel a készülés és a felelet között nem lehet kimenni, a puskának nálad kellett volna lennie, tehát a helyszínen eldönthető is lett volna a tényállás.

2013. jún. 29. 06:49

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!