Fel lehet-e lebbezni ilyenkor?
Szánalmas, ami néha itt megy az oldalon...
"először is májusbaNNNNNN!!! mi ebbenNNNNNN a nehéz?????? amúgy meg meg kell nézni a szabályt, hogy mi vonatkozik erre a részre... mert van ahol 23 éves korig kell elkezdeni, meg olyan is, hogy addigra kell befejezni..."
"ha már a nyelvtannàl tartunk, fel lehet-e lebbezni.sem értelmes. nem kéne inkább visszamenned a gimibe?"
A kérdező legalább a kérdés leírásban használt kis és nagybetűket, plusz tudja mi az a vessző. Plusz a hat kérdőjel sem helyes nyelvtanilag.
Oké, hogy a kérdező is ejtett egy két hibát, csak ő legalább nem gyökér, mint ti ketten.
Kérdésre válaszolva:
Ha OKJ-s képzésről van szó, akkor én találtam egy ilyet:
"Hány éves korig lehet az iskolában ingyenes szakképzésben részt venni?
Nappali rendszerű iskolai oktatásban abban az évben kezdheti utoljára a tanuló a tanévet, amelyben betölti a 22. életévét (általános iskolai oktatás esetén a 16. életévét). Ha azonban az általános iskola első évfolyamát a hetedik életévében kezdte meg, vagy ha olyan szakképzésben vesz részt, amelyben a szakképzési évfolyamok száma meghaladja a kettőt, akkor abban az évben kezdhet utoljára tanévet, amelyikben a 23. életévét betölti. A sajátos nevelési igényű tanuló esetén, valamint a súlyos beilleszkedési, tanulási, magatartási nehézséggel küzdő tanuló esetén, továbbá, ha a tanulmányi követelményeket azért nem tudták teljesíteni, mert a tanuló tartós gyógykezelés alatt állt, a fentiekben meghatározott életkorhoz három évet hozzá kell számítani."
Forrás: [link]
Ez a cikk vagy elévült, vagy nem tudom, de én nemrég kaptam az Oktatási Hivataltól egy levelet, melyben ezt írták:
A nemzeti köznevelésről szóló 2011. évi CXC. Törvény 60.§ (2) bekezdése szerint:
„ 60. § (2) A tanuló attól az évtől kezdődően, amelyben
b) középiskola és szakiskola esetén huszonegyedik
életévét betölti, kizárólag felnőttoktatásban kezdhet új tanévet.”
Ez a cikk vagy elévült, vagy nem tudom, de én nemrég kaptam az Oktatási Hivataltól egy levelet, melyben ezt írták:
A nemzeti köznevelésről szóló 2011. évi CXC. Törvény 60.§ (2) bekezdése szerint:
„ 60. § (2) A tanuló attól az évtől kezdődően, amelyben
b) középiskola és szakiskola esetén huszonegyedik
életévét betölti, kizárólag felnőttoktatásban kezdhet új tanévet.”
Nem értem a kettőnek mi köze egymáshoz. Az általad bemásolt törvény azt mondja ki - már ha persze nincs folytatása, hogy ha pl. valaki nem fejezetbe be a középiskolát (vagy a szakiskolát) és betöltötte a 21. életévét, akkor felnőttoktatás keretében befejezheti.
Mielőtt valaki belekötne:
*nem fejezte be
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!