Kezdőoldal » Közoktatás, tanfolyamok » Egyéb kérdések » Fellebbezés kollégiumi elutasí...

Fellebbezés kollégiumi elutasítás ellen?

Figyelt kérdés
Oktatási törvények között van olyan, ami a kollégiumra vonatkozik? Nem vettek fel a koleszba, de albérletet nem tudunk fizetni, utazási költség nagyon drága és napi 4-5 órát vesz igénybe. Valami törvényt ismertek, amit meg tudnék említeni fellebbezésemben?
2012. aug. 18. 08:50
 1/9 anonim ***** válasza:
30%
Hát sajnálom, én is 4-5 órát ingázom, ez van, engem se vettek fel koleszba, mondjuk én nem is mentem, és meglehet! csinálni mellette az egyetemet. Biztos vannak akik jobban rászorulnak, és lehet nekik 6 óra lenne az igázás, így inkább őket veszik fel!
2012. aug. 18. 09:00
 2/9 A kérdező kommentje:
3 barátommal mentünk ugyanoda. Annyi a különbség, hogy nekik fiatalabb öccsük van, nekem idősebb nővérem, aki 21 éves, mai napig tanul, és ugyan nem nappali, hanem levelező munkarendben, de iskoláztatása hatalmas összegeket emészt fel, őket mégis gond nélkül felvették, engem pedig nem. Tehát úgy érzem, jogos a felháborodásom. Hozzáteszem, felhívtam őket, beszéltem egy illetővel, aki elmondta, sokkal több a férőhely, mint a felvett hallgatók száma.
2012. aug. 18. 09:07
 3/9 anonim ***** válasza:
100%
Akkor fellebbezz, nem kell törvény, csak írd le az érveidet, szépen megfogalmazva.
2012. aug. 18. 09:11
 4/9 anonim ***** válasza:
Melyik suli ez? Engem simán felvettek. Kecskeméten lakom, a BME-re megyek (busszal - autópályán - 1, vonattal 1,5 óra), 1 bátyám van, aki az SZTE-re jár nappalin, anya egyedül nevel minket és félárvák vagyunk.
2012. aug. 18. 11:09
 5/9 anonim ***** válasza:
64%
Előző vagyok. Szóval szerintem hívd fel őket megint, hogy hogyan lehet fellebbezni, mert elég gázos mindennap utazgatni, nagyon fárasztó. Nem mondom, hogy nem lehetséges, de akkor is sokkal kényelmesebb helyben lenni, és a tanulás miatt sem mindegy.
2012. aug. 18. 11:11
 6/9 A kérdező kommentje:
Kecskeméti Főiskola GAMF Kar
2012. aug. 18. 11:45
 7/9 anonim ***** válasza:

Nem tartom valószínűnek, hogy a fellebbezés sikeres lesz, igazából gondolom ott is pontrendszer van, az ismerőseid több pontot értek el a kisebb korú tanuló testvér miatt.

Tavaly előtt velem is ugyanez volt. Nővérem már nem tanul, hanem dolgozik, egy ft-ot nem ad bele a háztartásba, ennek ellenére ide van bejelentve, az ő fizetése pedig szintén az egy főre eső jövedelem számításba beletartozik úgy, hogy alig jár haza, és semmiféle támogatást nem kapunk tőle. Így baromi kevés pontom lett, nem is vettek fel. Legközelebb kicsit jobban kell bánni a papírokkal...

2012. aug. 18. 12:47
 8/9 anonim ***** válasza:
És honnan járnál Kecskemétre? Egyébként az is gáz, hogy itt Kméten nagyon drágák az albérletek is, kb. annyi mint Bp-en. :S
2012. aug. 18. 13:29
 9/9 anonim ***** válasza:

"egy ft-ot nem ad bele a háztartásba, ennek ellenére ide van bejelentve, az ő fizetése pedig szintén az egy főre eső jövedelem számításba beletartozik úgy"

Ezt alaposan elrontottad.

Az egy háztartásban élők érdekesek és az egy háztartásban az egy főre jutó jövedelem.

Ha a nővéred már nem veletek él hanem mondjuk a barátjánál, akkor a barátjával alkot egy háztartást nem veletek. Függetlenül attól, hogy oda van bejelentve hozzátok.

Pl van olyan hely ahová be sem jelentkezhet pl sok albérletbe nem engedik. Akkor is kell hivatalosan valahol laknia, de ettől még nem él veletek egy háztartásban.

Emellett az is lehet pl. hogy egy lakásban több háztartás van. Pl Apuka-anyuka-kistesó egy háztartás Te és a barátos/barátnőd (bocs nem láttam a nemed) egy másik háztartás. Külön pénzen él mindkét háztartás hoha a címük azonos.

2012. aug. 18. 14:34

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!