Kezdőoldal » Közoktatás, tanfolyamok » Egyéb kérdések » Most mi ez a hiszti az oktatás...

Most mi ez a hiszti az oktatás körül?

Figyelt kérdés

Olvasok híreket, néha híradót is nézek és nem értem mi ez a nyavalygás a középiskolákban. Lázadoznak a diákok, levelet írnak a tanárok, de tulajdonképpen mi a probléma? Mielőtt leszólnának, átlagos középiskolás vagyok.

Sokaknak az a bajuk, hogy sok óra van. Egyrészt ez nagyon rég óta így megy, másrészt a hét-nyolc órából, 2-3 ilyen laza, tesi, etika, rajz stb. nehezebb tárgyakból pár óra van egy nap. Házifeladat szerintem semmivel nem több, mint általánosban, írásbelit kb 45 perc alatt megírom, néha kevesebb. A tanulnivaló tényleg sok, de abszolút nem lehetetlen. Viszonylag kevés tanulással is 4.1 lett az átlagom, pedig bőven tanulhattam volna többet is. Vannak felesleges dolgok elismerem, tényleg jó lenne ha mindenki a saját érdeklődése szerint tanulhatna bizonyos tantárgyakat, de ahogy észreveszem a legtöbb diáknak az a baja, hogy egyáltalán tanulni kell valamit. Engem diákként talán az zavar, hogy néha kevés a 10 perc szünet, bár munkahelyen még ennyi se nagyon van úgyhogy nem hisztizek. Tanároknak pedig mi a problémájuk? Nálunk de szerintem országosan meg van határozva, hogy heti max 26 órát tarthatnak (26*45 perc), és napi 3 óra adminisztráció van nekik (elmondásuk szerint) az akárhogy számolom 34.5 óra hetente. Ehhez még hozzájön a dolgozatjavítás (már ha olyan a tantárgy) és ennyi. Más meg heti 6 napot dolgozik napi 8-10 órát (48-60 óra). A fizetésük tényleg kevés ezzel egyet értek.

Szóval értem én, hogy nem minden tökéletes, de szerintem messze nem olyan rossz mint mondják.

Ui: múltkor a tv-be egy gyerek nyilatkozott, hogy az iskolában kitört az ablak és két hetet kellett várni míg kicserélték, és ez milyen felháborító. Az eszükbe se jut, hogy nem kéne kitörni? Nálunk ha összetört az ablak az mindig azért volt, mert valamelyik gyökér dobálta valamivel, nekifutott, nekilökte a másikat stb. Nagyon ritkán törik ki véletlenül. 17/f

2016. febr. 1. 19:10
1 2 3 4
 31/36 anonim ***** válasza:

Na, téged betört a magyar vezetés. Ez a céljuk, nem veszitek észre? Hogy droidokat neveljenek a lopott 1400 hektárokra? Mi ez a hiszti?

- elégtelen informatika oktatás (most komolyan, aki nagyon meg akarja tanulni használni az Access-t, az megnyitja a googlet, és keres.)

- Az egész egy káosz. Átláthatatlan, hogy ezután milyen ponthatárokat fognak emelni, milyen hülyeséget tesznek még be a tananyagba.

- Olyan száraz az egész, hogy akkor se bírom ki a napot suliban alvás nélkül, ha amúgy aludtam XD

- Engem a legjobban az zavar, hogy a tanárok tiltakoznak, holott pont a tanárok nagy része nem tanít semmit. ...

stb.

Az ablakos történetről meg annyit, hogy a mi osztályunkban többször betört az ablak (balesetből! 2x tört be a szellő miatt, a másik esetben meg az egész ablak kitört kerettel, és leesett... az már más tészta)

a 2 kitört ablaküveget hamar cserélték, a keretestől kitört ablakot meg sokáig nem cserélték ki, de csak azért, mert senki nem akart intőt (dupla ablakok vannak)

10 perc szünet? Na, az konkrétan sz***rni sem elég. Kicsöngetnek, de már csöngetnek is be XD

"Nálunk de szerintem országosan meg van határozva, hogy heti max 26 órát tarthatnak (26*45 perc), és napi 3 óra adminisztráció van nekik (elmondásuk szerint) az akárhogy számolom 34.5 óra hetente. Ehhez még hozzájön a dolgozatjavítás (már ha olyan a tantárgy) és ennyi"

Akkor te nem láttad az én tanáraimat. Milyen suliba jársz te? o.O

"Egyrészt ez nagyon rég óta így megy, másrészt a hét-nyolc órából, 2-3 ilyen laza, tesi, etika, rajz stb. nehezebb tárgyakból pár óra van egy nap."

xD ezt nem gondolod komolyan :D Van olyan nap, amikor egy készségtárgyunk sincs (info se), hanem matek, fizika, kémia, NÉMET, dupla angol, töri (oké bevallom, törin alszom) Böe XD Aztán jönnek a hülye netfittel... Aztán testtömeg méréskor a full sörhasas kosár-foci rajongó tesitanárom mondhassa, hogy fogyjak... :'D Hagyjál már :'D

(mondjuk tényleg van rajtam felesleg, de ezt ne egy nálam sokkal dagibb mondja nekem :'D )

[link]

[link]

Ezek mára elavult cikkek, 2013-ban tényleg voltak változtatások, de olyanok, ami miatt mindenki dühöng évek óta :D (lassan 3 éve)

[link]

És itt van, ahogy fényezik magukat.

Félreértés ne essék, a közoktatás 50 éve is hasonlóan rossz volt, csak akkor még nem volt internet.

2016. febr. 2. 21:26
 32/36 anonim ***** válasza:

Ha jol latom akkor a legtobb diak azt szeretne h ne kelljen felesleges targyakat tanulnia mert leszivja az energiaikat, meg az is jo lenne ha mind az iskolak mind a tanari kar (tisztelet a kivetelnek) kicsit szinvonalasabb, felszereltebb lenne. A tanarkokra lehet panaszkodni, nem tudom orszagosan mi a helyzet mert en elit gimibe jartam ahol kivalo tanaraink voltak de szerintem minden felelosseget rajuk haritani tulzas: igen, van hogy felkesuletlenek es nem tul inspiraloak de valamilyen szinten ez a diakokhoz is visszavezetheto plusz a diakok nagyresze nem is probalkozik hanem elvarja a tanartol h majd o elmondja es akk magatol belemegy a fejebe.

Nem tudom ez relevans e de elmondom h milyen suliba jarok most (16 vagyok): tehat az a lenyeg h valasztasz 3-4 targyat amit heti nagyon magas oraszamban tanulsz es nincs semmi mas kitolto ora tehat van h egy nap pl fel tizenegyre megyek be es csak ket triplaoram van. Ugy erzem ezt mindenki imadna aki kritizalja a magyar rendszert es oszinten szolva en is nagyon elvezem de van par dlog amit nem vesznek figyelembe a panaszkodok: egyreszt ha limitalt mennyisegu es fajtaju targya tanul valaki akk a hianyossagok ki fognak utkozni pl igen sok osztalytarsam kozepkori torin nem tud osszeadni ketjegyu szamokat... Masreszt igaz h keves orank van de a lyukasorak meg elmennek arra h tanulunk, esszeket irunk, en edzek stb... Ugy erzem neha az oktatasi rendszer letezo hibait kifogasnak hasznaljak egyesek h ne kelljen tanulni es ink hatradolnek, azt mondjak szar a rendszer es minden ennek a hibaja, beleertve at is ha az illeto maga nem tud semmit. Amilyen rendszerben most tanulok (nem magyar) ott is vannak hasonlo hozzaallasu emberek akik pl ha nem kapunk lecket akk ki se nyitjak a fuzetet kovi oraig de aztan az meg is latszik az esszeiken, pedig a vicc az h direkt azert van keves targyuk h azokra tenyleg legyen idejuk fokuszalni es megse teszik ugyh sztem ez nagyon hozzaallas kerdese

2016. febr. 3. 19:02
 33/36 anonim ***** válasza:

32!

Hova jársz iskolába helyileg? Érdekes, hogy nem magyar rendszerben tanultok.

"valasztasz 3-4 targyat "

Ez nálunk nem így volt. Iskola választásnál szépen kinéztem magamnak egyet, benne a szerintem megfelelő szakiránnyal, aztán ahogyan felvettek közölték, hogy államilag "meg vagyok béklyózva" és xy szakirányt és végzettséget fogok kapni, nem számít, hogy mit választottam, és mire vettek föl eredetileg. Pont belecsúsztam az új kerettantervbe így jártam.

2016. febr. 3. 19:53
 34/36 anonim ***** válasza:

"A tanarkokra lehet panaszkodni, nem tudom orszagosan mi a helyzet mert en elit gimibe jartam ahol kivalo tanaraink voltak de szerintem minden felelosseget rajuk haritani tulzas" Igen, vannak jó tanáraim, de pl. a némettanár (daginének hívjuk :'D) egy s**ggfej.

Fizikatanár: ő maga se érti a fizikát, mérnök nagyanyám kiröhögte XD

Kémia: jövőre már nem lesz kémiám. Végre.

Biosz: a tanárt most szeptemberben kaptuk, elég jó arc, végre tudok aludni bioszórán (a régi tanárnál nem lehetett, egy troll volt XD)

Matek: azzal most nincs különlegesebb bajom

Angol: érettségire készülök (előrehozott, 10.-es vagyok, tavaly leraktam a nyelvvizsgát)

Német: A némettanár... XD

Föci: alvás, kilépő lesz

Hittan: alvás

Rajz: alvás

Ének: alvás

Magyar: Na ez egy vicces sztori. XD Irodalomból megnövelték a tananyagot, de csökkentették az óraszámot, nyelvtanból csökkentették a tananyagot, de növelték az óraszámot XDDD Ezért első félévben kb. 4 nyelvtanóránk volt.

Szóval ez a 10. évfolyam nem túl megterhelő számomra, az oszt. társaimmal is rendeződött a viszony, de 9.-ben rengeteg tananyag volt. Most meg minden este tudok gépezni (tavaly sokszor fáradt voltam hozzá/nem volt időm, és akkor másképp is nézett ki egy nap). Ilyen 2014 óta nem volt igazából. :o

Szóval engem MOST nem érintenek annyira a magyar közoktatás szépségei, de tavaly, amikor az új igazgató bemutatkozott, kiderült, hogy még az akkori hatodikosoknak is majdnem annyi órájuk volt, mint nekünk (tavaly heti 39 volt asszem).

5.-es koromban heti 25 óránk volt. (utána a régi infotanár felhívott minket az infoterembe gépezni, fél 3-tól négyig, info szakkörnek hívtuk)

6.-ban heti 30

7.-ben heti 35 kb.

8.-ban az egész suli majdnem bezárt, ezért hol heti 35, hol 32, hol csak heti 31 óránk volt. Mondjuk 35-36 volt az átlag.

9.-ben majdnem 40

És most, 10.-ben egy kicsit lecsökkent a tananyag is, óraszám is, de az 50 órát meg el kell kezdeni ledolgozni (megvan már 3 óra XD)

2016. febr. 3. 20:09
 35/36 anonim ***** válasza:

Helyileg del anglia, allami suli ugyh lehetne kicsit jobb de legalabb szelektaljak a diakokat elegge... Azert gondoltam h erdekes osszehasonlitani a magyar rendszerrel mert elv az amibe en jarok az lenne amit sokan el akarnak erni de nekem se az van h napi 5-6 ora a valasztott targyaimbol aztan megyek haza gepezni... Van olyan nap mikor edzessel egyutt (amit lenyegeben egy fakultativ tesinek kell felfogni) van 10 oram es utana hazemegyek es leulok jegyzeteket irni meg lecket csinalni. Tudom h vannak gondok a magyar rendszerrel de nem lehet mindet a tanarokra fogni

2016. febr. 4. 16:11
 36/36 anonim ***** válasza:

"Tudom h vannak gondok a magyar rendszerrel de nem lehet mindet a tanarokra fogni"

Szerintem se. A legobjektívebb probléma amúgy is az adminisztráció, és a kommunikációhiány, erről oldalakat tudnék írni diák szempontból is.

2016. febr. 4. 16:46
1 2 3 4

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!