Egyetemisták! Valaki segítene, hogy mit is jelent ez pontosan?
Figyelt kérdés
Első félévben veszítettem 4 kreditet, így második félévben egy választható tantárgy helyett kettőt akarok felvenni, azért hogy meglegyenek a kreditek. De most olvastam ezt az egyetem oldalán: Választható tantárgyakból csak annyi kredit szerezhető, amennyi az ajánlott tantervben szerepel.Az összegzésnél nem vesszük figyelembe az ajánlott tantervben előírtakon túl felvett tárgyak kredit értékeit!
Akkor hiába veszek fel többet az nem is fog számítani? :/
2016. jan. 28. 12:24
11/14 anonim válasza:
Én értem a kérdezőt, van egyetem és szak ahol valóban úgy van, ahogy írja. Vannak kötelező tárgyak, vannak a kötelezően választhatóak itt egy csoport tárgy közül kell választani és vannak a szabadon választható tárgyak, ami normális egyetemeken biztos azt jelenti, hogy bármit választhat, de nálunk kb ugyanazt mint a kötelezően válaszhatók, csak több ilyen tárgy van...:D Kérdező az ajánlott tanterven túl felvett tárgyak azt jelentik, hogy ha az egész tanulmányod során kell teljesítened mindenféle tantárgyból összesen 130 kreditet, akkor hiába veszel, fel te 135 kreditet, az ösztöndíj számításoknál stb ugyanúgy csak 130 fog szerepelni, tehát az átlagodban nem lesz ott még 5 kreditnyi ötös pluszban pl. AZ, hogy a félévekre leosztva te mennyit csinálsz meg az a te dolgod, csak a minimum kredit legyen meg. Viszont vigyázz, mert ha az egyetem legvégére sokkal túllépd a maximumot azért fizetni kell.
12/14 anonim válasza:
Az ösztöndíj index a félévi teljesítményt méri. Ezért mindenképp jó ha legalább 30 kreditet veszel fel. Ami kötelezően szabadon választható és nincs előfeltétele, nyugodtan vedd fel, ha indul. De ezenkívül az összes kredit 10%-ának megfelelő kreditet szabadon felvehetsz pluszban. Ez iskolánként változó 18-21 kredit között. Ezekből is használhatsz. Ez nem számít bele a 180 vagy 210 kreditedbe, de a félévi 30-ba igen. Meg az ösztöndíjindexbe is. Tehát vegyél fel legalább 30 kreditet.
13/14 A kérdező kommentje:
Köszönöm a válaszokat! #11-es örülök hogy írtál, már kezdtem magam hülyén érezni :)
2016. jan. 28. 23:35
14/14 anonim válasza:
Tudom milyen ez, én is próbáltam már párszor megértetni másokkal, hogy nálunk a szabadon választható valójában nem szabadon választható. :D
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!