Egyetemisták! Valaki segítene, hogy mit is jelent ez pontosan?
Figyelt kérdés
Első félévben veszítettem 4 kreditet, így második félévben egy választható tantárgy helyett kettőt akarok felvenni, azért hogy meglegyenek a kreditek. De most olvastam ezt az egyetem oldalán: Választható tantárgyakból csak annyi kredit szerezhető, amennyi az ajánlott tantervben szerepel.Az összegzésnél nem vesszük figyelembe az ajánlott tantervben előírtakon túl felvett tárgyak kredit értékeit!
Akkor hiába veszek fel többet az nem is fog számítani? :/
2016. jan. 28. 12:24
1/14 anonim válasza:
Ha az ajánlott tantervben 10 kredit szerepel szabválból, akkor hiába végzel el 12 kreditnyit, csak 10-et fognak beszámítani. Az teljesen mindegy, hogy egy félévvel előbb végzed el a szabvált, mint az ajánlva vagyon. (egyébként nálunk pl. nincs is meghatározva, hogy a szabválokat mikor kell felvenni)
2/14 anonim válasza:
Én nem is egészen értem ezt a helyzetet. Most miért veszel fel többet? Nem csak a kreditet kell nézni, hanem hogy mi a tárgy. Ha kötelező tárgyat buktál, azt egyszer pótolni kell, más tárggyal értelemszerűen nem tudod. Vagy most csak a félévi kreditmennyiséget kozmetikáznád? Azt szerintem teljesen felesleges: ha már az első félévben négy kreditet buktál, akkor feleslegesen ne vegyél fel tárgyakat, hanem a kötelezőket teljesítsd.
3/14 anonim válasza:
Ha azért veszed fel, hogy ne légy annyira lemaradva az teljesen rendben van. Amit olvastál az valószínűleg azt jelenti, hogy az összes félév alatt kell valamennyi választhatót megcsinálni és amit azon túl csinálsz, azt nem számítják bele. De csinálhatod akár egy félévben is az összeset, amit kell az egyetem végére. Persze csak ha nincs előfeltétele.
4/14 anonim válasza:
Az ösztöndíj miatt esetleg lehet értelme többet felvenni.
5/14 A kérdező kommentje:
Tisztában vagyok vele, hogy a kötelező tárgyat majd pótolnom kell :) Igazából 5 szabadon választhatóból kell egyet mindenképp választani, és én kettőt akarok, hogy meglegyen a félévre a felvett 30 kredit (mivel 2 alapból kiesik mivel épülős és nem vehetem fel). Szóval ha 2 választhatót veszek fel ugyanúgy fog számítani a másodikért járó kredit vagy sem?
2016. jan. 28. 14:20
6/14 anonim válasza:
De ha ötből kell választani az nem szabadon választható.
7/14 anonim válasza:
Kérdező, most a kötelezően választható tárgyakról beszélsz, vagy pedig arról van szó, hogy 5 szabadon választható tárggyal jön ki neked a megfelelő kreditszám, ami szabváloknak elő van írva, és azokból a mintatanterv 1-et javasol következő félévre?
8/14 A kérdező kommentje:
Na szóval, van kötelezően szabadon választható itt 2-ből kell egyet választani (4 kreditért). Illetve van szabadon választható (2kreditért) ahol 5-ből egyet és itt gondoltam hogy akkor kettőt vennék fel.. Nem tudom hogy így érhető-e vagy sem :)
2016. jan. 28. 17:17
9/14 anonim válasza:
Azt kötelezően választhatónak hívják, nem pedig kötelezően szabadon választhatónak. Hány kötelezően választható kreditet kell megcsinálni az utolsó félév végéig? Hány kötelezően választható tárgy közül kell választani? Hány szabadon választható kreditet kell megcsinálni az utolsó félév végéig?
10/14 anonim válasza:
Mondjuk az egyetem oldala is elég érdekesen fogalmaz, mert tulajdonképpen csak annyit mond, hogy az összes kötelező tárgyat meg kell csinálni, ami nyilvánvaló.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!