Kezdőoldal » Közoktatás, tanfolyamok » Egyéb kérdések » A kérdesem rüvid, a kiegészíté...

A kérdesem rüvid, a kiegészítésem hosszabb lesz, a gyerek megalázása-e, ha nem gúny szándékával, de as írós arct lerajzom a táblára?

Figyelt kérdés

Értetlenségemben, tehetetlen mérgemben tettem,, tény. Mert soha semmi nem tetszett neki, se játékban, se semmiben, és anyira kínálta az arc a rajzot, hogy megtettem. Édes kis fej volt, de azt tükrüzte, ami van. Szomorúság, könnyek. A baj az volt, rajz közben, a többiek nevettek. Kifakadt teljes dühével a gyermek, hogy én őt megalázom. A nyitott ajtón át, felettesem meghallotta, bejött, és megmondat 4 szem közt, hogy ha szülő bejön, ő ezért NEM TUD megvédeni, mert igaz. Azonnal beszéltem a gyermekkel, majd írtam a szólőnek, aki szinte tőlem kért bocsánatot, h tudja, sohanem tennék rossz szándékkal ilyet, ő soha nem fog haragudni rám. MIndenkit, engem is megvisektek a dolgok. Bánt nagyon. És tudom, nem vagyok erre a pályára való, de már választásom nincs. Kritikus vagyok, szenvedélyes, érzelmes, nagyon szerető, nagyon haragvó. Nem ide való.Ne írjátok azt, menjek el, mert nem abban akorban vagyok. Segítsetek, legyen az szülő, vagy peadógus. Nálam a gyerek a minden. Álmomban is. Sok vívódással. Engem gyerek többször megalázott. Akár szülő is. Én nem akartam. Nem ez volt a célom. De talán, nem a céla fontos, hanem az ahhoz vezető eszkz, és lásd az eredményt. Várom a válaszokat. ...köszünöm

A gyerekeknek elmondtam, felnőtt is hibázhat, én is hibáztam, és bocsánataot kértem. Több lehetőségem ez ügyben nem volt.

2015. dec. 14. 06:41
1 2
 11/13 A kérdező kommentje:

Kedves 2.hozzászóló.Általános iskola 3.osztályosak.....ma bettem mindenkinek apró karácsonyi ajándékot. Csinálta, kis stoptáblát minden gyerekek, hogy ha kiabálok, emeljék fel.

KImentem az osztályból, kértem, név nélkül, nyomtatott betúkkel írják le, min változtassak. 70%-ban csupa dicséret volt. vicces, okos, kedves, jó tanár. 30%-ban, ami nem elhanyagolandó, a kiabálás szerepelt. És, hogy nem hallgatom meg a gyereket. Tudom, ajándékkal szeretetet nem lehet megvenni. Nem is akartam. vettem, mert szeretek adni. Jobban, mint kapni. És láttam az arcukon az örömöt. A történtek örökre bevésődtek a lelkembe, de lényeg,a fiú lelke. Hisz az iskola szolgáltatás...innentől, nincs miről beszélni. Ennek kell megfelelni

2015. dec. 14. 21:07
 12/13 A kérdező kommentje:
utoljára még annyit...én sem konkrétan életre nevelni nem akartam, megalázni pedig végképp nem. egyszerűen adódott egy röpke reagálás, egy rossz reagálás, halmozódó folyamatok egyvelegére. Életre nevelés?! Úr isten, hova lyukadunk ki...én nem azt akartam tanítani, hogy na gyerekek, ha valaki okkkal, de inkább ok nélkül állandóan halálra sértődött képet vág, az elég vicces. Hát, viccesnek vicces lett, de nagyon nem helyén való. Részemről lezártam a témát. Köszönöm, ismételten
2015. dec. 14. 21:36
 13/13 A kérdező kommentje:
MÉG NEM TÖRÖLTEM. ÚJRA ÉS ÚJRA SZEMBE NÉZEK A KRIIKÁKKAL. kOLLÉGÁIMNAK MEGMUTATTAM A RAJZOT, AMIT PAÍRRA VETETTEM. mit LÁTSZ RAJTA. eGY SZOMORÚ ARCOT. sENKI NEM NEVETETT, NEM HÁBORODTAK FEL. a SZÁJUKBA ADTAM, SZERINTED EZ MEGALÁZÓ ÉRZÉST VÁLT KI. kIVÉTEL NÉLKÜL NEM VOLT A VÁLASZ. attól, én magamat nem mentem fel!!!!! Semmilyen ügy nincs belőle. Fúltanúja, a kiabáló gyereknek az ig. helyettes volt, aki előstör kihívta, megnyugtatta a gyereket, majd engem, hogy ilyet TILOS! majd írtam a szülünek, aki smst küldött, majd hívott mobilon, próbált nyugtatni...engem...mert a fia tudja, hogy szeretem, és ilyen előfordulhat, bárkivel. Írhatok, amit akarok, a bocsánatkérés enyhít, de ami megtörtént az ott marad. Az más dolog, de tán, már írtam is. És független a történtektől, ---habár, összetett az emberi lélek....engem, felnőttet, pedagógusként, többszor aláztak meg.......habár, ismétlem, nem karikatúra volt, ahogy elhíresült itt a gépen.......szóba nem jött a szülő a gyerek meghurcolása, szánom ezt az ominózus 1-esnek, ha még jár ezen a helyen. Ismétlem önmagam, és ez nem jó. Az emberi roncs, az abberált, a kirugnám...ezek is megalázások, nem karikatúra, ami nem voltcsak egy kis rajz, ezek kemény ocsmány megalálázások. És bocsánat kérés nélkül......a fülemben fognak csengeni, talán, életem végéig. Gratulálok, sikerült...csak nehogy önsajnálattá alakítsam a kiindulási témát, mert ez tetézné a vétkemet. Minden jót, minenkinek!
2015. dec. 15. 09:23
1 2

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!