Kezdőoldal » Közoktatás, tanfolyamok » Egyéb kérdések » A Pazmany P. K. Egyetemen...

A Pazmany P. K. Egyetemen melyik a jobb a BTK vagy az AJK?

Figyelt kérdés
2015. dec. 8. 20:26
 1/10 anonim ***** válasza:
Mindegyiken más szakok vannak.
2015. dec. 8. 20:39
 2/10 anonim ***** válasza:
24%
a BTK az sehol sem jó, szóval ÁJK
2015. dec. 9. 23:09
 3/10 anonim ***** válasza:

"a BTK az sehol sem jó, szóval ÁJK"

1. Hogyhogy sehol sem? Ilyet nem lehet kijelenteni.

2. Ugye tudod, hogy a Pázmányon a társadalomtudományi kar is a BTK alá tartozik?

Kérdezőnek: Általában szakok és nem karok alapján szoktunk választani. Össze lehet hasonlítani egyetemeket egymással, ennek van realitása, de egy egyetemen belül karokat, már nem igazán. Szóval szerintem olyan szakra keress rá, ami érdekel, ne azt nézd, melyik karon van.

2015. dec. 10. 20:19
 4/10 anonim ***** válasza:
Jó, nyilván én itt elsősorban a bölcsész szakokra gondoltam.
2015. dec. 10. 20:36
 5/10 A kérdező kommentje:
Nyilvan, de ha donteskepten az embert es mind 2 vonza akkor... akkor jog vagy politologia?
2015. dec. 11. 16:02
 6/10 anonim ***** válasza:
jog, ezerszer több lehetőséged van vele, a jogász eleve osztatlan mester képzés, nem véletlenül
2015. dec. 11. 19:42
 7/10 anonim ***** válasza:
Én is inkább a jogot választanám akkor. De így hogy szakot mondtál, már mindjárt könnyebb segíteni.
2015. dec. 11. 22:37
 8/10 A kérdező kommentje:
Koszonom csak teljesen tanacstalan vagyok mert mind 2 érdekel es szeretnem de mint tudjuk egy fenekkel 2 lovat megulni nem lehet! :)
2015. dec. 12. 07:50
 9/10 anonim ***** válasza:

Hát akkor mondok valamit, és gondold végig. Arra a kérdésre válaszolj, hogy inkább valami gyakorlatias dologgal szeretnél foglalkozni, vagy elmélettel?

A jog abszolút gyakorlatias. Persze, be kell vágni elég sok mindent, de utána ha mondjuk ügyvédként, ügyészként vagy ki tudja milyen jogászként elhelyezkedsz, akkor ott abszolút gyakorlatias dolgokat tudsz csinálni.

A politológia elsőre tényleg érdekes, de az inkább elmélet. Megtanulnak sok szép politikai elméletet, és néha köze nincs a valósághoz (van belelátásom). Ami azt illeti, egy politológus nem sok mindent tud azon túlmenően csinálni, hogy kielemzi a politikát. Ha hívják újsághoz, vagy tévébe az jó lehet, de amúgy más munkahelyben nem igen tud gondolkozni. Most is van egy-két híresebb politológus, de vagy egy párt szekerét tolja, vagy pedig teljesen érdektelen, amit mond (lásd a túl semleges Török Gábor). Politikai véleményt meg e nélkül is tudsz mondani. Én inkább a jogot választanám.

2015. dec. 13. 18:58
 10/10 A kérdező kommentje:
Voltam mar par palyavalasztasi tanacsadonal es mimdenhol a jog jott ki! :) mult heten jott az iskolankba a Pazmanyrol az AJK dekanja es elegge meggyozo eloadast adott! Oszinten szolva jobban erdekel a jog es jo beszelokem is van! Szerintem maradok a jog mellett! Te melyik egyetemen es milyen szakon vagy?
2015. dec. 14. 10:04

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!