Van még valaki aki esetleg ez év okt-nov, tehát őszi időszakában érettségizik emelt szinten?
idén májusban éretségiztem, de sajnos a felvételihez nem lett elégséges a pontom és októberiben újrapróbálnám, ezért magyar emeltre jelentkeztem.. tételsort már találtam, ha egyáltalán az a rendes.. mert tavaly is ez volt, viszont kidolgozott tételeket akitol kérhetnék még nem jon haza az interneten meg semmi nincs csak konyvek... valakinek esetleg ismerőse vagy valami, ahogyan megoldotta.
a másik meg hogyan kellene gyakorolni ?
harmadik kérdésem, hogy oktatas.hu-n mások a vizsgaidopontok, mint eduline-on, akkor most mi a helyzet ?
elore is koszi a valaszokat
19L
hú, hát ez elég merész húzás volt tőled
velem pontosan ugyanez történt, mint veled
nekem sem lett elég a pontom és én is emelt magyart tervezek
de nem ősszel, hanem tavasszal
nagyon sokat kell az emelt magyarra gyakorolni; én specifikus emelt felkészítőre járok és mi most kezdtük el részletesen átvenni a 12.-es anyagot (20. századi irodalom, költők, írók, életmód, irodalmi lapok, stb.)
utána pedig jönnek a 19. századi költők, stílusirányzatok
emellett verselemzés, ritmustan meg egy csomó komplex dolog van, amit tanulunk még a közel jövőben
a nyelvtan részéről nem is beszélve
de ami még ennél is fontosabb az az írásbeli érettségi második feladatrésze, ahol az elemzést, az érvelést és a harmadik feladatot is meg kell csinálni, ami általában egy felhívás írása vagy hivatalos levél kreálása
ezeket is nagyon sokat fogjuk még gyakorolni
körülbelül 2 hete járok, s eddig 34 oldalt jegyzeteltünk
az én évemet ez fel fogja teljesen emészteni, ezért nem is próbálkoztam bejelentkezni idén ősszel, mert lebeszélt róla a tanárom; azt mondta, hogy nyugodtan, részletesen, gyakorolva készüljünk fel a tavaszi érettségire, biztos, ami biztos (nekem meg amúgy sincs pénzem, hogy önköltséges szakra jelentkezzek, így a pót- és a keresztféléves felvételi ki van lőve; így jövő nyárig akkor meg már úgyis mindegy)
a vizsgaidőszakokat az oktatas.hu-n nézd, az eduline hajlamos fals időpontokat megadni (néha)
gyakorolni hogyan kellene? :/
át kellene venned a 20. századi, 19. századi költőket, írókat, műveiket, a korszak stílusirányzatainak jellemzőit (az avantgárdon belül főleg az izmusokra biztosan kitérnek majd az első feladatrészben, ugyanakkor fel kell ismerni versről Ady-t, Babitsot, Petőfit, Radnótit, Balassi Bálintot, Vörösmarty-t, Berzsenyi Dánielt, Apollinaire-t és így tovább...)
de ha az első feladatrész nem is menne, inkább a másodikra koncentrálj, mert az 60 pontos és az többet ér
meg arra jobban is lehet gyakorolni
szépen kinyomtatod a lapokat és megoldod őket aztán leellenőrized a javítókulcs segítségével
ha még kérdésed van akkor csak szólj
nagyon sok szerencsét kívánok neked :)
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!