Nyugtasson meg valaki ez igy lehetséges?
Figyelt kérdés
Főiskolán az egyik órámon csak 3 hiányzás a megengedett, de ezt átléptem sajnos és nincs lehetőség bepótolni. Nyilván vizsgázni sem fogok tudni belőle emiatt. A következő félévben felvehetem? Csak mert ez a kurzus 2 féléves. Tehát ha megint felveszem ezt jövőre, akkor a tanterv szerinti következő kurzust is felvehetem vele párhuzamosan?2010. márc. 3. 17:21
1/3 anonim 

válasza:

Ha ez nem alapja és feltétele más kurzusnak, akkor igen.
2/3 anonim 

válasza:

Minden főiskolán más a helyzet. Legbiztosabb választ a TO-n kapsz, de szerintem nem, mivel ilyenkor a 2. félév előfeltétele általában az első.
3/3 anonim 

válasza:

Szerintem felveheted párhuzamosan a két tárgyat, feltéve, hogy az egyik nem feltétele a másiknak és meghirdetik. Ha nem szokták mindkét félévben meghirdetni, akkor érdemes szólni a Tanulmányi osztályon, vagy a tanárnál, hogy hirdesse meg az első féléves tárgyat is. Viszont ha ez szeminárium, akkor csak abban az esetben tudod teljesíteni, hogy bejársz az órákra és háromnál többet nem hiányzol.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!