Kezdőoldal » Közoktatás, tanfolyamok » Egyéb kérdések » Voltatok már emelt szintű...

Voltatok már emelt szintű biológia és kémia szóbelin? Mit húztatok, és hogy ment?

Figyelt kérdés
Én még nem voltam. :)

2015. jún. 6. 09:59
1 2 3 4 5
 41/46 anonim ***** válasza:

Kémia emelt

A: Egyértékű alkoholok jellemzése

B: elvégzendő, AgNO3, Na2CO3, meg NaOH azonosítása sósavval

C: Hipermangánnal milyen gázok állíthatóak elő, és hogyan?

Nagyon örültem, jó is lett. :) Nálam is kedvesek voltak a vizsgáztatók, az előttem lévő nem tudott sokat, de belőle is mindent megpróbáltak kihúzni, amit lehetett.

2015. jún. 10. 12:27
 42/46 anonim válasza:

Kémia emelt

Nagyon kedvesek voltak a vizsgáztatók, úgy érzem jól sikerült! :)

A: Poliszacharidok jellemzése

B: NO2 dimerizációja

C: Miért tapasztalok gázfejlődést és milyen gáz fejlődik, ha a sokáig állni hagyott nátrium-hidroxidot kénsavval reagáltatom?

2015. jún. 10. 18:51
 43/46 anonim válasza:

A. alkoss 4db 3atomos molekulát, amik legalább 1 dologban különböznek:térszerkezet,kötésszög..stb. mi okozza az eltérést,milyen másodrendű kötőerők lépnek fel közöttük

B. mg+hcl mg+h2o

C. melyik az a legkisebb alkohol ahol van geometriai izoméria

nálunk sorba voltak a tételek szerintem :)

2015. jún. 11. 14:36
 44/46 anonim ***** válasza:
100%

Nem tudom, aktuális-e még a biosz/kémia szóbeli, vagy a múlthéten már lementek, de leírom nekem mik voltak. :)

Biológia, 10. tétel:

A) Növényi sejt, állati sejt felépítő folyamatainak összehasonlítása

Megújuló, nem megújuló energiaforrások, ökológiai lábnyom Magyarországon

B) Emberrel élő baktériumok (bőrön és vastagbélben), transzgenatika, kovergencia fogalma

Kémia, 20. tétel:

A) A kénsav jellemzése

B) 22. nem elvégzendő kísérlet

C) CnHn képletű 2 különböző vegyületünk van, az egyik már szobahőmérsékleten, a másik csak katalizátor segítségével reagál brómmal. Válasz: acetilén (C2H2) és benzol (C6H6)

Jól mentek a szóbelik, bioszon igazi vizsgahangulat volt, kémián "lazábbak" voltak, jó hangulat volt és igazán segítőkészek voltak. :)

2015. jún. 15. 09:44
 45/46 anonim ***** válasza:
Halak, és vírusok
2015. nov. 6. 11:35
 46/46 anonim ***** válasza:

Ha esetleg következő években valaki olvassa még ezt a topicot, nekem tavaly kémián: A: atom, elektron, periódusos rendszer, ionok. B: 2-2 gázt összefordítunk. Egyikben barna színű gáz másikban fehér füst keletkezik. Melyik 2-2 gázt fordítottuk egybe. (reakció egyenletek, ezeknek a megnevezése) C: legkisebb szénatomszámú egyértékű királis alkohol.

Tavaly biosz: A: biológiai membrán B: ökológiával volt kapcsolatos. De a piramis benne volt és 3 kérdés erre épült!

Idén kémia: A: NaOH és HCL összehasonlítása (rácstípus, sav-bázis jelleg, reakció fémekkel, csapadékképződés) B: aceton víz benzin azonosítása C: van e különbség a szacharóz és a maltóz oxidálhatóságában. Ha igen, miért?

Idén biosz: A: 1. Prokarióták lebontó és felépítő folyamatai. 2. Tejcukor operon (nekem ez a halálom) B: nikotinnal volt kapcsolatos. 3 táblázat volt hozzá ehhez volt 3 kérdés. + miért veszélyesebb a nőkre nézve a dohányzás, és 5 betegséget fel kellett sorolni, amiben szerepet játszhatnak a dohányfüstben található káros anyagok.

2016. jún. 8. 18:24
1 2 3 4 5

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!