Két emelt bioszos ismerősöm már volt, az egyik a szénhidrátokat, a másik a véralvadást húzta.
2015. jún. 5. 17:30
2/15 anonim válasza:
Én kémián a C, O, P, S allotróp módosulatait, azt a kísérletet, ahol tejsavat - glicerint - olajsavat kell azonosítani (nem elvégzendő) és a végén problémamegoldóként ki kellett számolni (c = n/V képlettel, tehát NEM olyan, mint az írásbelin, tényleg csak 1-2 legalapabb képlet) hogy az koncentrációjú és térfogatú sav adott tömegű lúggal (plusz ugye moláris tömeget kinézed) közömbösíthető-e.
2015. jún. 6. 07:22
3/15 anonim válasza:
Bioszon volt légzés és mohák, meg ozmózis meg humán genom program.
2015. jún. 6. 09:36
4/15 anonim válasza:
kémia és redoxireakciók.
2015. jún. 6. 10:15
5/15 anonim válasza:
emelt biosz: A rész: genetika, B rész: dohányzás egészségtana
2015. jún. 6. 12:05
6/15 anonim válasza:
Biosz :A tétel vese:-nefron felépítése, vizelet képzés mely folyamata,hogyan hol játszódik le
-Mi történik szomjazás,vagy elégtelen só fogyasztás esetén
-Min alapul a terhesség korai kimutatása?
B tétel: szöveg és abból genetikai kérdések+fogalmak magyarázása
fogalmak:önbeporzás,allél,homozigóza
amit tudni kellett: Mendel,első+második törvénye, minőségi és mennyiségi jellegek
A - Mendeli genetika, ABO vércsoportrendszer is volt.
B - a telomérákról volt valami szöveg, DNS bioszintézise kellett hozzá meg rákos sejtekről
Amit még hallottam: fás társulások, emberi vér, tüdő - kilégzés, belégzés, állatok kültakarója, mitokondriális öröklődés, szemlencse működése, fehérjeszintézis, szár és levélmódosulatok
2015. jún. 6. 18:50
9/15 anonim válasza:
elég szarok ezek a tételek :D
2015. jún. 6. 21:30
10/15 anonim válasza:
Nekem bioszból A tetel: természetvédelem, fajok védelme, nemzeti parkok
B tétel: biokémia, biológiai oxidáció, fotoszintézis összehasonlítás
A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik. Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!