Voltatok már emelt szintű biológia és kémia szóbelin? Mit húztatok, és hogy ment?
http://www.gyakorikerdesek.hu/kozoktatas-tanfolyamok__egyeb-..
Épp most válaszoltam, az első és a második komment az enyém :)
Ma voltam:
A: Víz fizikai tulajdonságai, fizikai tulajdonságainak összefüggése a szerkezettel, természetes vizek keménysége, vízkeménység fogalma, okozói, mit okoz a vízkeménység (itt cseppkőképződés, mosás, főzés is kérdés volt, de tétel nem részletezte...)
B: glükóz, szacharóz és keményítő azonosítása, elvégzendő
C: Nikkellel vagy Krómmal célszerűbb-e bevonni a Vasat, hogy elkerüljük a korrodálódást? (én nikkelt mondtam:aktív védelem, a vas a helyi elem katódja, redukálódik, de a megoldókulcs a krómot mondta és elfogadták, tehát mindkét lehetőséget meg lehet indokolni:D)
Szia előző!
A Fe/F2+ rendszer standard elektródpotenciálja -0,44 V.
A Ni/Ni2+ rendszer standard elektródpotenciála -0,257 V.
A Cr/Cr3+ rendszer standard elektródpotenciálja -0,71 V (ami egyébként a fgv. táblázban benne sincs)
Ha a nikkel bevonat megsérül, akkor helyi elem képződik. A helyi elemben az fog előbb redukálódni, aminek negatívabb a standard potenciálja, tehát a vas, így ez semmikép sem tekinthető aktív fémvédelemnek. Ez bizony passzív védelem.
A króm a helyes megoldás és az csak aktív védelem, szóval nem tudom, hogy fogadták el neked a választ.
Ezt csak azért írom, hogy nehogy más tévútra lépjen.
Kémia emelt: 20.tételsor
A rész:Monoszacharidok fogalma,csoportosítása,jellemzése,tulajdonságaik,főbb képviselőik
B rész:Na2SO4 oldat eletrolízis (mikor az elemről "lekoptak" a pólusok jelölései és hogy melyik melyik)
C rész:Hidrogén halogenidek savi erősségi sorrendje és okai,valamint olvadás forráspontjaik és miért.
Emelt biosz:
A: ökológiás fogalmak közötti összefüggések (12 fogalom + páronként összefüggések) ← itt az egész ökológiából összeválogattak fogalmakat
B: baktériumok szerepe a tejsavas erjedésben, tejsavas erjedés folyamata, géntechnológia, transzgénikus élőlények, fog felépítése, fogszuvasodás
Kémia emelt. :
A. Etin és etén összehasonlitó elemzése, homológ sorba sorolása, fiz.kém.tulajdonságai laboratóriumi előállítása.
B. NaHSO4, NaHCO3 , Na2SO4 azonositása indikátorral
C. NH3 SO3 molekulaszerkezete, eltérések és az eltérések okai
Kémia emelt
A: Többkomponensű oldatok, kolloid rendszerek, oldatok jellemzése
B: CaC2 ra víz (etin előállítása)
C: Durranógázpróba magyarázata
Én annyira örültem. :) És a tanárok is kedvesek voltak, kellemes volt a légkör.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!