Kezdőoldal » Közoktatás, tanfolyamok » Egyéb kérdések » Voltatok már emelt szintű...

Voltatok már emelt szintű biológia és kémia szóbelin? Mit húztatok, és hogy ment?

Figyelt kérdés
Én még nem voltam. :)

2015. jún. 6. 09:59
1 2 3 4 5
 31/46 anonim ***** válasza:
Az anyagi halmazokban mit kérdeztek? Az is elég tág, részecskékről, anyagmennyiségről, halmazállapotokról, keverékekről, első- és másodrendű kötésekről is lehet ott beszélni.
2015. jún. 8. 10:53
 32/46 anonim válasza:
Ezek a tételek lesznek a héten is? Vagy ami már volt előző héten, azokat kiveszik a kupacból?
2015. jún. 8. 15:08
 33/46 Wori válasza:

http://www.gyakorikerdesek.hu/kozoktatas-tanfolyamok__egyeb-..

Épp most válaszoltam, az első és a második komment az enyém :)

2015. jún. 9. 08:22
 34/46 anonim válasza:

Ma voltam:

A: Víz fizikai tulajdonságai, fizikai tulajdonságainak összefüggése a szerkezettel, természetes vizek keménysége, vízkeménység fogalma, okozói, mit okoz a vízkeménység (itt cseppkőképződés, mosás, főzés is kérdés volt, de tétel nem részletezte...)

B: glükóz, szacharóz és keményítő azonosítása, elvégzendő

C: Nikkellel vagy Krómmal célszerűbb-e bevonni a Vasat, hogy elkerüljük a korrodálódást? (én nikkelt mondtam:aktív védelem, a vas a helyi elem katódja, redukálódik, de a megoldókulcs a krómot mondta és elfogadták, tehát mindkét lehetőséget meg lehet indokolni:D)

2015. jún. 9. 11:16
 35/46 anonim ***** válasza:
100%

Szia előző!

A Fe/F2+ rendszer standard elektródpotenciálja -0,44 V.

A Ni/Ni2+ rendszer standard elektródpotenciála -0,257 V.

A Cr/Cr3+ rendszer standard elektródpotenciálja -0,71 V (ami egyébként a fgv. táblázban benne sincs)

Ha a nikkel bevonat megsérül, akkor helyi elem képződik. A helyi elemben az fog előbb redukálódni, aminek negatívabb a standard potenciálja, tehát a vas, így ez semmikép sem tekinthető aktív fémvédelemnek. Ez bizony passzív védelem.

A króm a helyes megoldás és az csak aktív védelem, szóval nem tudom, hogy fogadták el neked a választ.

Ezt csak azért írom, hogy nehogy más tévútra lépjen.

2015. jún. 9. 11:51
 36/46 anonim ***** válasza:
100%

Kémia emelt: 20.tételsor

A rész:Monoszacharidok fogalma,csoportosítása,jellemzése,tulajdonságaik,főbb képviselőik

B rész:Na2SO4 oldat eletrolízis (mikor az elemről "lekoptak" a pólusok jelölései és hogy melyik melyik)

C rész:Hidrogén halogenidek savi erősségi sorrendje és okai,valamint olvadás forráspontjaik és miért.

2015. jún. 9. 12:41
 37/46 anonim válasza:
35-ös: Teljesen igazad van, egyébként így utólag már nem is vagyok benne biztos, hogy mit is mondtam el szóbelin...xD (34-es voltam)
2015. jún. 9. 12:44
 38/46 anonim ***** válasza:
100%

Emelt biosz:

A: ökológiás fogalmak közötti összefüggések (12 fogalom + páronként összefüggések) ← itt az egész ökológiából összeválogattak fogalmakat

B: baktériumok szerepe a tejsavas erjedésben, tejsavas erjedés folyamata, géntechnológia, transzgénikus élőlények, fog felépítése, fogszuvasodás

2015. jún. 9. 14:58
 39/46 anonim ***** válasza:

Kémia emelt. :

A. Etin és etén összehasonlitó elemzése, homológ sorba sorolása, fiz.kém.tulajdonságai laboratóriumi előállítása.

B. NaHSO4, NaHCO3 , Na2SO4 azonositása indikátorral

C. NH3 SO3 molekulaszerkezete, eltérések és az eltérések okai

2015. jún. 10. 01:16
 40/46 anonim válasza:

Kémia emelt

A: Többkomponensű oldatok, kolloid rendszerek, oldatok jellemzése

B: CaC2 ra víz (etin előállítása)

C: Durranógázpróba magyarázata

Én annyira örültem. :) És a tanárok is kedvesek voltak, kellemes volt a légkör.

2015. jún. 10. 12:10
1 2 3 4 5

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!