Kezdőoldal » Közoktatás, tanfolyamok » Egyéb kérdések » Voltatok már emelt szintű...

Voltatok már emelt szintű biológia és kémia szóbelin? Mit húztatok, és hogy ment?

Figyelt kérdés
Én még nem voltam. :)

2015. jún. 6. 09:59
1 2 3 4 5
 11/46 anonim ***** válasza:
A gyárak leégésénél, ott mi az oka a savas esőnek? Csak a CO2? Vagy a PVC-nél még pluszba "besegít" a keletkező HCl is?
2015. jún. 7. 16:36
 12/46 anonim ***** válasza:
Bocsi, nem olvastam el rendesen, csak az EGYIK gyár leégésénél, tehát a PVC-nél...
2015. jún. 7. 16:37
 13/46 anonim ***** válasza:

Hát annál a C tételnél ismerned kell a PVC (polivinil-klorid) képletét, polimerizációját, égéstermékeit, az egyik a klór. A klór a levegő vízgőztartalmával (esővel) sósavvá egyesül: Cl2 + H2O = HCl + HOCl (ezért itt lesz szavas eső). Itt még annyit kérdeztek a felelőtől, hogy mit károsít. Válasz: márvány műemlékeket, épületeket → 2 HCl + CaCO3 = CaCl2 + H2CO3 = CaCl2 + H2O + CO2.

A másik gyár PE-t (polietilént) gyárt. Itt is kérték a képletet, meg hogy miből keletkezik. De ennek nem égésterméke a klór, ezért itt nem lesz savas eső.

2015. jún. 7. 16:46
 14/46 anonim ***** válasza:
A CO2 nem lehet oka a savas esőnek, mert az egyébként is megtalálható a levegőben. Ha ez okozna savas esőt, akkor igen nagy bajban lennénk. :DD
2015. jún. 7. 16:47
 15/46 anonim ***** válasza:
Már rájöttem, hogy hülyeséget kérdeztem... :DDD
2015. jún. 7. 20:31
 16/46 anonim ***** válasza:
6,7,8,9-es válaszolóknak is köszönöm!
2015. jún. 8. 09:32
 17/46 anonim ***** válasza:
Egyébként (KÉMIA) az A tétel milyen jellegű? Úgy értem, hogy csak egy tételcím van, és beszélj róla 10 percig, vagy vannak irányító kérdések... nem biztos hogy egy címből minden eszembe jut összefüggően, ettől úgy félek. Illetve a C tételre mennyire kifejtős válasz szükséges?
2015. jún. 8. 09:33
 18/46 anonim ***** válasza:
Azért rettegek, mert nekem még csak kémia tantárgyam sem volt a suliban, így életemben egy feleletem sem volt, tanári magyarázatot sem hallottam, így tulajdonképpen sztem azt sem merem majd elmondani, amit megtanultam.... mert ki tudja, lehet hülyeség az is .... Istenem :( :D
2015. jún. 8. 09:35
 19/46 A kérdező kommentje:
Kedves utolsó! Nincsenek irányító kérdések. Van egy cím, és arról kell beszélned összefüggően. A gondolkodtató tételnél pedig elég 2-3 mondatban összefoglalni a választ.
2015. jún. 8. 09:36
 20/46 anonim ***** válasza:
Na ez viszont nem igaz. Én tegnap előtt voltam kémia szóbelin, és az A tételnél volt egy cím, meg van 7-8 alpont, amire ki kell térni.
2015. jún. 8. 09:37
1 2 3 4 5

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!