Kezdőoldal » Közoktatás, tanfolyamok » Egyéb kérdések » A Pázmányon kötelező tantárgy...

A Pázmányon kötelező tantárgy lesz a holokauszt. Vélemények? (pro és kontra)

Figyelt kérdés
[link]
2015. máj. 26. 21:12
1 2 3
 11/29 anonim ***** válasza:
58%
hÁT EZ HÁNYINGERKELTŐ már bocs, akkor én kötelezővé teszem az izraeli egyetemeken a diplomához szükséges trianoni béke és következményei nevű tantárgyat, tényleg szomorú dolog ez ,de már a rosszullét kerülget ettől a témától miért nem lehet tovább lépni? Semmi bajom a zsidókkal/cigányokkal/négerekkel/melegekkel,de amit ránk erőltetnek az már hervasztó
2015. máj. 26. 21:59
 12/29 anonim ***** válasza:
59%

Nem értem, hogyan lehet tantárgy a Holokauszt és a története. Ha a katolikus egyetem ezt fontosnak tartja, akkor az egész történetet a II. VH tanulásakor 2-3 órában el lehet mondani. Hacsak azt is nem akarják oktatni, hogy azóta hol és milyen megemlékezések voltak és vannak. Ennek pedig semmi értelme. Nagyon túldimenzionálják az egész témát.

Fontos, hogy a fiatalság tudjon arról, hogy volt és mi volt. De legalább olyan fontos lenne, hogy a fiatalság megismerje a Rákosi-rendszert is. A Holokauszt 600.000 magyart érintett, a Rákosi diktatúra viszont majdnem az egész magyarságot. Az ő rendszerének az áldozatait viszont senki nem kártalanította.

2015. máj. 26. 22:10
 13/29 anonim ***** válasza:
82%
Nem értem hogy a holokauszt szó hallatán mért mindenki a zsidó holokausztra gondol.. volt más holokauszt is.
2015. máj. 26. 22:11
 14/29 anonim ***** válasza:
65%
Elég sok kötelező szart kell már tanulnunk a szaktárgyainkon kívül is.
2015. máj. 26. 22:11
 15/29 anonim ***** válasza:
88%

Véleményem szerint egyszer mindenkinek el kéne látogatnia egy híresebb haláltáborba. Azért gondolom így, mert miután Auswitzban voltam teljesen megváltozott a világszemléletem, ott szinte beleképzeli magát az ember egy-egy áldozat szerepébe, nem a zsidóüldözés válik látványossá, hanem az undorító emberi magatartás, ha egy egyed képes a fajtársával ilyen gusztustalan és óriási mértékű testi és lelki bántalmazásra, annak súlyos elmebéli betegségei vannak.

Egy tanórán nem lehet azt elmesélni, hogy milyen volt, semmilyen egyetemen, semmilyen prezentációval, semmilyen felvétellel. Azt látni kell, ott kell lenni, fel kell "fedezni". Nincs sok értelme, hogy önálló órát csináljanak belőle. Ha szigorúan veszik, akkor azért utálják meg a tanulók, ha meg egy légypiszok semmi, akkor meg minek tanulják meg..

2015. máj. 26. 22:14
 16/29 anonim ***** válasza:
49%
Kíváncsian várom, hogy Izraelben például mikor fognak az elüldözött és legyilkolt palesztinokról tartani egyetemi kurzusokat.
2015. máj. 26. 22:33
 17/29 anonim ***** válasza:
47%

Na, majd Schmidt Mária megkapja az órát, aztán legalább bukik a 90%... xD (aki csinált nála órát, tudja miről beszélek.)

Amúgy hülyeségnek tartom, de oktatótól függ: az óra címe "holokauszt és emlékezete"; tehát itt arról is szó lehet, hogy hogyan csinálnak politikai bizniszt egyes körök egy történelmi eseményből, mint ahogy pár, kevésbé szívbajos 20. százados tanárunk mondta.

2015. máj. 26. 23:00
 18/29 anonim válasza:
58%
Kontraproduktívnak tartom, max. a történelem szakon lenne létjogosultsága, de ott sem kötelező jelleggel. Az eredménye sajnos az lesz, hogy a birkákon és a zsidókon kívül minden diák Jobbikos lesz.
2015. máj. 27. 08:59
 19/29 anonim ***** válasza:
BRÉKING! Csak a szeptemberi elsősöknek és az utánuk lévő évfolyamoknak lesz bevezetve.
2015. máj. 27. 17:42
 20/29 anonim ***** válasza:
17%

Elvileg helyes volna, nemcsak a Pázmányon, mert még mindig kevés az ismeret és ha már Pázmányról van szó, még mindig sokan nem tudják, hogy "A kereszténység nem fér össze az antiszemitizmussal" és "Az antiszemitizmus nem fér össze az emberséggel" ( Erdő Péter bíboros, 2012. április 15. )

Próbáljuk remélni, hogy a Bíboros Úrnak abban is igaza van, hogy "Van remény".

Azonban lássunk egy párhuzamot: a szocializmus/kommunizmus mint tátsadalmi rendszer mûködésképtelen, számos okból, viszont a marxizmusnak, mint elméletnek van számos értelmes részlete.

( A szocializmus/kommunizmus alatt persze nem azt értem, amit a birkák/gyökerek - nem részletezem, nem ez a kérdés )

A marxizmust az átkosban minden egyetem minden karának minden szakán oktatták, vizsgázni kellett a különbözõ fejezeteibõl ( az értelmesekbõl is ).

A 40 év alatt diplomát szerzetteknek hány százaléka tanulta meg akár csak az értelmes fejezeteket?

Mégsem gondolom, hogy teljesen kontraproduktív. Eddig tényleg csak épphogy érintették és még mindig mennyi gyökeret csak a törény tart vissza, ha egyáltalán.

Egy példa: régebben többször, többen mantrázták a gázkamrák "kémiai cáfolatát". Azután a gyk-n is, máshol is világosan elmagyarázták ( / tam ), mi bizonyítja, hogy a "kémiai cáfolat" marhaság - már jó ideje nem találkoztam vele ( kopogjuk le! :) ).

Az persze igaz, hogy a gyökereknek mondhat bárki bármit.

2015. máj. 27. 18:10
1 2 3

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!