Kezdőoldal » Közoktatás, tanfolyamok » Egyéb kérdések » Hallottam egy ilyet, hogy nem...

Hallottam egy ilyet, hogy nem engednek be érettségire, csak ünneplőben (fekete nadrág, fehér ing-felső). Ez komoly? Farmer cuccban akartam menni.

Figyelt kérdés

2015. máj. 2. 01:08
1 2 3 4 5
 31/42 anonim ***** válasza:
100%

Látszik, hogy nem vagy túl aktív olvasó/válaszoló itt. :D Napi szinten mennek itt a keresztrefeszítések, nekem ez tökre nem meglepő, néha már röhögni járok ide. :D

Másrészt telejesen mindegy mit veszel fel, én tavaly érettségiztem és kb. NEONZÖLD ing lett csináltatva a kosztümökhöz/öltönyökhöz. A lényeg, hogy elegáns legyen és letisztult. Szerintem nem kötelező a fehér fekete, nálunk ez csak szóbelire volt nagyon megszabva (vagy a zöld inges kosztüm). Amíg alkalomhoz illően elegáns vagy, addig semmi gond. Bár a farmer tényleg nem jó ötlet, az nagyon hétköznapi hatást kelt. :)

2015. máj. 3. 00:42
 32/42 A kérdező kommentje:
Azért látom, vannak még normálisak is. Pedig hidd el, gyakran vagyok fönt, legalábbis gyakrabban, mint kéne, szoktam olvasni a sok betegagyú választ, de ez akkor is nagyon meglepett. Na mindegy, nem foglalkozom vele tovább.
2015. máj. 3. 00:50
 33/42 anonim ***** válasza:
100%
Kedves kérdező! Tényleg nem rosszindulatból, mert most képzeld el, hogy a parlamentbe egy miniszter odamegy autószerelő ruhában, miközben mindenki máson öltöny van. Gondolom, erre te is felfigyelnél és biztos lenne rá szavad is. A vizsgák is hasonlóak, van egy elvárás és azt illik betartani, különben te szívod. Sok nyugati országban egyenruha van általánostól kezdve és minden nap abban kell lenni a diáknak, különben kicsapják a suliból. Ha nem tudod elfogadni, hogy ez van, néha muszáj alkalmazkodni és engedni a saját felfogásodból, ha valamit el akarsz érni az életben, akkor nem lehet veled mit kezdeni. Pár órát csak kibírsz fehér ingben és sötét alkalmi nadrágban.
2015. máj. 3. 03:18
 34/42 anonim ***** válasza:
100%

"Mondjuk a 21-es frusztrált baromról sokat elárul az a 33%. Igazi kedves, értelmes ember lehet, tele pozitív gondolatokkal. Gyökér b@lfasz..."

Érdekes az értelem szót olyan ember "szájából" hallani, aki nem képes trágár szóhasználat nélkül EGYETLEN EGY mondatot sem megfogalmazni. Tulajdonképpen értelmes embernek tartom magamat, mert tudom, hogy mit illik s mit nem illetve azt is, hogy manapság minden jött ment megkapja az érettségit közben pedig az alapvető kultúrával, illemmel sincsenek tisztában. Én sem hordok mindennap ünneplőt, de tudod... van valami, amit úgy hívnak, hogy nevelés... és engem úgy neveltek, hogy legyek igényes a megjelenésemre bárhova is megyek. Egyébként meg bő farmernadrágot és bakancsot hordok télen, nyáron de még sosem fordult meg a fejemben, hogy például kihagyjam az ünneplő/ünnepi ruha viseletét csak azért, mert "nem nézek ki jól benne". Pf.

2015. máj. 3. 14:36
 35/42 anonim ***** válasza:
100%
Hiába mondunk neked bármit is, hiszen úgysem fogod fel, miért nem gyújtod fel inkább magad és kíméled meg az emberiséget a magadfajtáktól? Olvass könyveket, nézzél értelmes filmeket, sorozatokat, amikből meríthetsz viselkedéskultúrát, illemet. Te szégyen!
2015. máj. 3. 14:39
 36/42 A kérdező kommentje:
Kösz a további jókívánságokat. :D Már az első válaszoddal eljutottál arra a szintre, - ha a százalékod nem hozta volna ezt egyértelműen a tudomásomra - hogy nem tudlak téged komolyan venni, úgyhogy fölösleges is bármi mást hozzáfűznöd. Óvatosan, tudod, karma...
2015. máj. 3. 15:38
 37/42 anonim válasza:
6%

Jó estét! Hadd mondjak ellent minden előttem válaszolónak! Az érettségi nem temetés. Az írásbelin abba jelensz meg, ami alap társadalmi normákat nem sért, és kényelmes. Ez a legfontosabb. Három órát fogsz ott ülni, valószínüleg meg is izzadsz, tehát hagyjunk minden műszálasat: ha fehérből csak nejloninged van, akkor messze kerüld el!! A felügyelőtanárodnak semmi beleszólása az értékelésedbe, és csak ő lesz ott. Aztán a szóbelire viszont érbemes kiöltözni. Javaslok beszerezni egy szép, kényelmes PAMUT inget, és - tekintettel az időjárásra - én megkockáztatnék egy mellényt. Na persze olyat nem kapni mindenhol, talán illőbb is a zakó - a konfekcióöltönyöktől engem a hideg ráz ki, de a nadrág részét is felveheted, ha nincs jobb. Oda tényleg nam javallott a farmer, hacsak nem annyira visszafogott, hogy kék nadrágnak nézik.

Plusz öröm, ha jól tűröd a nyakkendőt, hiszen akkor azt is fölteheted. Ellenben ha zavar, azt is felejtsd el. Megkockáztatom, hogy a kényelmes viselet okozta konfortérzet többet ad a pontszámodhoz, mint a pingvin megjelenés. És sok sikert!

2015. máj. 3. 22:04
 38/42 anonim ***** válasza:
Osztálytársam ma farmerben és zöld pulcsiban jött, mégse küldték haza :D
2015. máj. 4. 15:46
 39/42 anonim ***** válasza:
100%
Osztálytársad jó nagy gyökér.
2015. máj. 4. 16:38
 40/42 anonim ***** válasza:

Na,hogy ment a magyar?:D

Remélem ott nem ilyen "választékosan" fogalmaztál..:DD

2015. máj. 4. 18:26
1 2 3 4 5

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!