Kezdőoldal » Közoktatás, tanfolyamok » Egyéb kérdések » Jogos amit az ELTE csinál?

Jogos amit az ELTE csinál?

Figyelt kérdés
A kövtkező a történet. Van egy ismerősöm, aki ez ELTE BTK-ra járt egy szakra, ahonnan kirúgták az egyik tárgy háromszori nem teljesítése miatt. Ezután elment egy OKJ-s tanfolyamra, és amikor ennek vége volt, akkor visszament az ELTÉ-re ugyanarra a szakra, ahol az idén végzett. Viszont nem engedik államvizsgázni, mert azt állítják, hogy tartozása van, mégpedig 540 000 forint, amit egy összegben kéne befizetnie, és ez az 540 000 forint az évekkel korábbi szakján keletkezett kredittúllépédíja Azt mondták neki, hogy kérhet csökkentést de nem fog kapni, és beperelheti az ELTÉ-t, de veszteni fog. Szerintetek ez nem csalás? Végülis arról a szakjáról kirúgták. Miért nem akkor jutott eszükbe, hogy tartozása van? Egy szót nem szóltak neki, amikor újra felvételizett, és most az államvizsga előtt hirtelen egy összegben követelnek ennyi pénzt? Azért lenne fontos tudnom, mert én is hasonló cipőben járok, hogy korábban elmentem, és aztán újra felvételiztem, és mivel már akkor is hallottam hírét annak, hogy ilyesmi előfordult, ezért amikor újra felvételiztem, akkor megkérdeztem az ELTÉ-t és akkor azt mondták, hogy ez nem így van, viszont amikor konkrétan kértem, hogy mondják meg, hogy mennyit kellene fizetnem ha mégis így lenne, akkor azt mondták, hogy az államvizsga előtt megmondják. Én úgy érzem, hogy itt valami mindenképpen csalás. Vagy az, hogy pénzt szednek olyan szakokra, amikre már megszűnt a hallgatói jogviszony, akár évekkel később vagy az hogy átverik a hallgatókat, hogy visszamenjenek az ELTÉ-re és gyakolratilag a diplomájuk kézhezvétele előtt kezdik őket zsarolni ezekkel az összegekkel. Egyébkéntis hogy gondolja ezt az egészet az egyetem, hogy diploma előtt álló fiatal pályakezdőket ilyen összegekkel fenyegetnek, és miért nem mondják meg inkább félévente, hogy legalább ne egy összegben kelljen kifizetni?
2015. jan. 27. 20:08
1 2 3 4
 31/31 A kérdező kommentje:

"Ezek után elég nagy luxus elkezdeni olyan döntéseket hozni, ami még egy jól szituált embert is a társadalom peremére vágna (ki-be lépkedni egyetemről, milliós kredit tartozást összehozni, stb.)"

Itt van a probléma, amin látszik, hogy neked milyen alacsony a szellemi színvonalad.

Előszöris eléggé köztudott, hogy a szorongó emberek nem jó döntéseket hoznak és ez nem a hibájuk, hanem a korlátjuk.

Másodszor. Ebben a történetben az ismerősöm is meg én is az egyetlen olyan döntést hoztuk amit lehetett hozni, mégpedig mindenáron megpróbáltunk szerezni egy diplomát, és más választás nincs, vagy a diploma, vagy a semmi.

Harmadszor. Nem kell ez a hülye duma a nagybetűs akármiről meg a felnőttségről, amikor az egyetem a 18 év fölötti felnőttek szociális helyzetét a szüleik jövedelme alapján dönti el. Elképesztő, hogy azt próbáljátok itt beadagolni, hogy az egyetemnek soha semmiben semmi felelőssége nincs. Ennyi erővel az óvodáról ugyanezt el lehetne mondani.

Negyedszer pedig egyáltalán nem volt egyértelmű, hogy mi a szabály, mert az ELTE állandóan mást mond. Illetve lehet azon vergődni, hogy a törvény nem tudása nem mentesít, de ilyenkor megint felvetődik az értelmi képességek problémája, ha valaki ezt elhiszi. Ugyanis a valósg, real world az az, hogy mentesít. Ennek az elvnek a propagálása egy teljesen egyértelmű rosszindulat, és amit itt magyarázgattok az meg az, hogy a rosszindulatú hozzáállás egy legitim dolog a társadalomban, miközben pedig arra konkrét jogszabály létezik, hogy jóhiszeműséggel kell a konfliktushoz közeledni.

2015. jan. 29. 01:40
1 2 3 4

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!