Jogos amit az ELTE csinál?
Ezért kell elolvasni a HTJSZ-t, Vtsz-t és a többi szabályzatot. Mert ha nem teszitek így jártok. Ugyanígy járhatsz a bankban, ha nem olvasod el a szerződést, ászf-et, műtét előtt, ha nem olvasod el a beleegyezo nyilatkozatot, ha nem olvasod el a garancia feltételeit és még sorolhatnánk. Üdv a nagybetűs életben.
A véleményem többi fele off lesz. Nem kell olyan embernek diplomát adni, aki a felvett tárgyak felét se tudja teljesíteni, sőt azt se tudja, hogy mennyit nem.teljesített. A hozzátok hasonlók miatt gondolják, hogy a diploma annyit ér mint egy WC papír...
1. Szerinted mikor tudják szummázni a felvett krediteket, ha nem a "végén" államvizsga előtt, amikor mindenből lezártak már? Honnan kéne tudniuk, hogy hány félévig bukdácsolsz még?
2. Másrészt, fogd fel, hogy ez egy adminisztrációs rendszer, nem biztos, hogy azonnal átlátható a folyamat minden fázisa, és az sem biztos, hogy Mari néni nem tesz magasról a fejedre, amikor bukott diákként odamész hisztizni.
3. A saját felelősséged a TVSZ ismerete, a kreditjeid követése. A szabályok nem ismerete pedig nem mentesít a betartásuk alól.
4. "ráadásul nem kapott semmit, hiszen a végén nem lett belőle végzettség" Erről ki tehet, az egyetem? Az intézmény nyújtotta a kívánt szolgáltatást, és attól, hogy önhibádból nem sikerült befejezni, még jogosan követeli a szolgáltatásért járó fizetséget.
5. Az, hogy szült a macska, elrabolták az ufók vagy épp az árva testvéreit támogatta, akik Afrikában éheznek, pedig senkit nem érdekel. Tanulja meg tervezni a rendelkezésre álló időt és erőforrásokat. Én évfolyamelsőként végeztem a BME-n, miközben nemzetközi projekteket koordináltam, saját céget menedzseltem, utaztam több kontinensen és a barátnőmmel lógtam, és még így is volt szabadidőm, pedig nem vagyok superman. Ha elbuktam volna az egyetemet, akkor nem az egyetemet hibáztatnám, hanem belátnám, hogy rosszul terveztem meg a menetrendemet. Ez a vádaskodó hiszti, meg "bűncselekmény" kikiáltása elég vicces annak a fényében, hogy jogos tartozást hajt be az intézmény egy szerződéses félen. Ha valaki bűncselekményt követ el, akkor az az, aki nem fizet a kapott szolgáltatásért.
Ne haragudj már, de teljesen retardált vagy?
A kredittúllépést úgy adják meg, hogy a tantervben előírt összkreditszám %-ában.
Mondjuk ha 100 kredit a teljesítendő és 10%-kal lehet túllépni, akkor a legvégére 110 kredited lehet.
Hogy a jó büdös szarba mondják meg neked mondjuk a 2. félévben, hogy mennyit kell fizetned?
12-es mellesleg azt magyarázd mág meg nekem, hogy
1, ha te csak ilyen kis átlagos vagy, akkor ezek szerint az egész ország egy gyökér, mert nem sikerül mindenkinek az, mint neked
2, ha te ilyen kis átlagosan is mindent elérsz a saját erődből, akkor egyáltalán minek menték egyetemre? Ha az egyetemnek nincs felelőssége abban, hogy kinek mi hogy sikerül, akkor minek menél oda? Csak nem élősködni a szociális rendszeren? Meg felvenni a szoctámot laptopra? Miért nem csináltál meg mindent az egyetem nélkül? Végülis az egyetem ezek szerint semmilyen hozzáadott értékkel nem rendelkezik.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!