Kezdőoldal » Közoktatás, tanfolyamok » Egyéb kérdések » Jogos amit az ELTE csinál?

Jogos amit az ELTE csinál?

Figyelt kérdés
A kövtkező a történet. Van egy ismerősöm, aki ez ELTE BTK-ra járt egy szakra, ahonnan kirúgták az egyik tárgy háromszori nem teljesítése miatt. Ezután elment egy OKJ-s tanfolyamra, és amikor ennek vége volt, akkor visszament az ELTÉ-re ugyanarra a szakra, ahol az idén végzett. Viszont nem engedik államvizsgázni, mert azt állítják, hogy tartozása van, mégpedig 540 000 forint, amit egy összegben kéne befizetnie, és ez az 540 000 forint az évekkel korábbi szakján keletkezett kredittúllépédíja Azt mondták neki, hogy kérhet csökkentést de nem fog kapni, és beperelheti az ELTÉ-t, de veszteni fog. Szerintetek ez nem csalás? Végülis arról a szakjáról kirúgták. Miért nem akkor jutott eszükbe, hogy tartozása van? Egy szót nem szóltak neki, amikor újra felvételizett, és most az államvizsga előtt hirtelen egy összegben követelnek ennyi pénzt? Azért lenne fontos tudnom, mert én is hasonló cipőben járok, hogy korábban elmentem, és aztán újra felvételiztem, és mivel már akkor is hallottam hírét annak, hogy ilyesmi előfordult, ezért amikor újra felvételiztem, akkor megkérdeztem az ELTÉ-t és akkor azt mondták, hogy ez nem így van, viszont amikor konkrétan kértem, hogy mondják meg, hogy mennyit kellene fizetnem ha mégis így lenne, akkor azt mondták, hogy az államvizsga előtt megmondják. Én úgy érzem, hogy itt valami mindenképpen csalás. Vagy az, hogy pénzt szednek olyan szakokra, amikre már megszűnt a hallgatói jogviszony, akár évekkel később vagy az hogy átverik a hallgatókat, hogy visszamenjenek az ELTÉ-re és gyakolratilag a diplomájuk kézhezvétele előtt kezdik őket zsarolni ezekkel az összegekkel. Egyébkéntis hogy gondolja ezt az egészet az egyetem, hogy diploma előtt álló fiatal pályakezdőket ilyen összegekkel fenyegetnek, és miért nem mondják meg inkább félévente, hogy legalább ne egy összegben kelljen kifizetni?
2015. jan. 27. 20:08
1 2 3 4
 11/31 anonim ***** válasza:
38%

Ezért kell elolvasni a HTJSZ-t, Vtsz-t és a többi szabályzatot. Mert ha nem teszitek így jártok. Ugyanígy járhatsz a bankban, ha nem olvasod el a szerződést, ászf-et, műtét előtt, ha nem olvasod el a beleegyezo nyilatkozatot, ha nem olvasod el a garancia feltételeit és még sorolhatnánk. Üdv a nagybetűs életben.

A véleményem többi fele off lesz. Nem kell olyan embernek diplomát adni, aki a felvett tárgyak felét se tudja teljesíteni, sőt azt se tudja, hogy mennyit nem.teljesített. A hozzátok hasonlók miatt gondolják, hogy a diploma annyit ér mint egy WC papír...

2015. jan. 27. 20:47
 12/31 anonim ***** válasza:
31%

1. Szerinted mikor tudják szummázni a felvett krediteket, ha nem a "végén" államvizsga előtt, amikor mindenből lezártak már? Honnan kéne tudniuk, hogy hány félévig bukdácsolsz még?

2. Másrészt, fogd fel, hogy ez egy adminisztrációs rendszer, nem biztos, hogy azonnal átlátható a folyamat minden fázisa, és az sem biztos, hogy Mari néni nem tesz magasról a fejedre, amikor bukott diákként odamész hisztizni.

3. A saját felelősséged a TVSZ ismerete, a kreditjeid követése. A szabályok nem ismerete pedig nem mentesít a betartásuk alól.

4. "ráadásul nem kapott semmit, hiszen a végén nem lett belőle végzettség" Erről ki tehet, az egyetem? Az intézmény nyújtotta a kívánt szolgáltatást, és attól, hogy önhibádból nem sikerült befejezni, még jogosan követeli a szolgáltatásért járó fizetséget.

5. Az, hogy szült a macska, elrabolták az ufók vagy épp az árva testvéreit támogatta, akik Afrikában éheznek, pedig senkit nem érdekel. Tanulja meg tervezni a rendelkezésre álló időt és erőforrásokat. Én évfolyamelsőként végeztem a BME-n, miközben nemzetközi projekteket koordináltam, saját céget menedzseltem, utaztam több kontinensen és a barátnőmmel lógtam, és még így is volt szabadidőm, pedig nem vagyok superman. Ha elbuktam volna az egyetemet, akkor nem az egyetemet hibáztatnám, hanem belátnám, hogy rosszul terveztem meg a menetrendemet. Ez a vádaskodó hiszti, meg "bűncselekmény" kikiáltása elég vicces annak a fényében, hogy jogos tartozást hajt be az intézmény egy szerződéses félen. Ha valaki bűncselekményt követ el, akkor az az, aki nem fizet a kapott szolgáltatásért.

2015. jan. 27. 20:50
 13/31 anonim ***** válasza:

Ne haragudj már, de teljesen retardált vagy?

A kredittúllépést úgy adják meg, hogy a tantervben előírt összkreditszám %-ában.

Mondjuk ha 100 kredit a teljesítendő és 10%-kal lehet túllépni, akkor a legvégére 110 kredited lehet.

Hogy a jó büdös szarba mondják meg neked mondjuk a 2. félévben, hogy mennyit kell fizetned?

2015. jan. 27. 20:55
 14/31 anonim ***** válasza:
38%
amilyen a stílusod, és az eszed, nem barát van bajban, te szívtad meg.
2015. jan. 27. 20:56
 15/31 A kérdező kommentje:
11-es te aztán tudod, hogy kinek kell diplomát adni. Az illető ismerősöm középiskolában megnyerte az irodalom oktv-t, szóval van egy erős gyanúm azzal kapcsolatban, hogy kettőtök közül neki vagy neked van-e több keresnivalód egy egyetemen. És a te diplomád értékét mutatja az, hogy szerinted a vizsgaidőszak elég ahhoz, hogy valaki megcsinálja a tárgyait és ezért nem számít az, hogy a családjának kell segítenie pénzügyileg.
2015. jan. 27. 20:59
 16/31 anonim ***** válasza:
70%
Ha az irodalom OKTV-t megnyerte, talán próbálkozzon meg a TVSZ értelmezésével is. Reméljük nem fog gondot okozni.
2015. jan. 27. 21:00
 17/31 A kérdező kommentje:
13-as te teljesen hülye vagy? Ha valaki 3 kreditért nem csinál meg egy tárgyat, akkor az biztosan levonódik a 10%-ból vagy kredittúllépés lesz, mert a következő félévben biztosan fel kell vennie. Vagyis meg lehet mondani félévente, hogy elfogytt-e a 10 kredit, és hogy mennyi a túllépés
2015. jan. 27. 21:01
 18/31 A kérdező kommentje:
12-es, és akkor miért van a szoctám? Csak mert akkor elég érdekes, hogy bizonyos esetekben nem érdekli, más esetekben meg igen.
2015. jan. 27. 21:06
 19/31 A kérdező kommentje:

12-es mellesleg azt magyarázd mág meg nekem, hogy

1, ha te csak ilyen kis átlagos vagy, akkor ezek szerint az egész ország egy gyökér, mert nem sikerül mindenkinek az, mint neked

2, ha te ilyen kis átlagosan is mindent elérsz a saját erődből, akkor egyáltalán minek menték egyetemre? Ha az egyetemnek nincs felelőssége abban, hogy kinek mi hogy sikerül, akkor minek menél oda? Csak nem élősködni a szociális rendszeren? Meg felvenni a szoctámot laptopra? Miért nem csináltál meg mindent az egyetem nélkül? Végülis az egyetem ezek szerint semmilyen hozzáadott értékkel nem rendelkezik.

2015. jan. 27. 21:12
 20/31 anonim ***** válasza:
Kérdező, a kredittúllépést elvégzett kreditek után számolják. Te kevered a fogalmakat. A bukott kredit az megint más, azt félévente hajtják be (bár tudtommal az ELTE-n nincs ilyen), de a kredittúllépés csak az abszolválás után válik láthatóvá...
2015. jan. 27. 21:21
1 2 3 4

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!