Kezdőoldal » Közoktatás, tanfolyamok » Egyéb kérdések » Jogos amit az ELTE csinál?

Jogos amit az ELTE csinál?

Figyelt kérdés
A kövtkező a történet. Van egy ismerősöm, aki ez ELTE BTK-ra járt egy szakra, ahonnan kirúgták az egyik tárgy háromszori nem teljesítése miatt. Ezután elment egy OKJ-s tanfolyamra, és amikor ennek vége volt, akkor visszament az ELTÉ-re ugyanarra a szakra, ahol az idén végzett. Viszont nem engedik államvizsgázni, mert azt állítják, hogy tartozása van, mégpedig 540 000 forint, amit egy összegben kéne befizetnie, és ez az 540 000 forint az évekkel korábbi szakján keletkezett kredittúllépédíja Azt mondták neki, hogy kérhet csökkentést de nem fog kapni, és beperelheti az ELTÉ-t, de veszteni fog. Szerintetek ez nem csalás? Végülis arról a szakjáról kirúgták. Miért nem akkor jutott eszükbe, hogy tartozása van? Egy szót nem szóltak neki, amikor újra felvételizett, és most az államvizsga előtt hirtelen egy összegben követelnek ennyi pénzt? Azért lenne fontos tudnom, mert én is hasonló cipőben járok, hogy korábban elmentem, és aztán újra felvételiztem, és mivel már akkor is hallottam hírét annak, hogy ilyesmi előfordult, ezért amikor újra felvételiztem, akkor megkérdeztem az ELTÉ-t és akkor azt mondták, hogy ez nem így van, viszont amikor konkrétan kértem, hogy mondják meg, hogy mennyit kellene fizetnem ha mégis így lenne, akkor azt mondták, hogy az államvizsga előtt megmondják. Én úgy érzem, hogy itt valami mindenképpen csalás. Vagy az, hogy pénzt szednek olyan szakokra, amikre már megszűnt a hallgatói jogviszony, akár évekkel később vagy az hogy átverik a hallgatókat, hogy visszamenjenek az ELTÉ-re és gyakolratilag a diplomájuk kézhezvétele előtt kezdik őket zsarolni ezekkel az összegekkel. Egyébkéntis hogy gondolja ezt az egészet az egyetem, hogy diploma előtt álló fiatal pályakezdőket ilyen összegekkel fenyegetnek, és miért nem mondják meg inkább félévente, hogy legalább ne egy összegben kelljen kifizetni?
2015. jan. 27. 20:08
1 2 3 4
 1/31 anonim ***** válasza:
75%
A külön utakon folyó adminisztratív ügyek nyilván nem érnek össze időben.
2015. jan. 27. 20:19
 2/31 anonim ***** válasza:
42%
Valószínűleg akkor is közölték vele ezt a tételt, amikor távozott az egyetemről. Hány plusz kreditet kellett.ehhez teljesíteni? Akkor kellett volna gondolkodni és nem tölteléktantárgyak garmadáját felvenni, csakhogy a korrigált kreditindexe jobb legyen. Akkor is biztos, higy figyelmeztették erre a veszélyre, de ezzel soha nem foglalkoznak a hallgatók, és még el is felejtik, majd mindenki más hibás lesz, csak ők nem. Nálunk egyértelműen meghatározza a HTJSZ, hogy az államvizsgára bocsátáshoz szükséges kreditmennyiséget maximum 10%-kap lehet túllépni, különben fizetni kell. Persze ezzel nálunk sem foglalkoztak sokan. De a törvény, ebben az esetben a szabályzat nem ismerete, nem ment fel.
 3/31 anonim ***** válasza:
28%
" aki ez ELTE BTK-ra járt"????? No ennek fuss neki ujra!
 4/31 anonim ***** válasza:

Ok, akkor most tisztázzunk valamit.

Volt kredit túllépése, ami után tartozást hagyott hátra?

Ha igen, akkor teljesen jogos kérés, hogy rendezze. Azért, mert csiki-csukizik az egyetemi jogviszonyával, még nem kezelik másik jogi személyiségként. Azért mert az egyetemi bürokráciának csak a legvégén dobta fel hibaüzenetként a tartozást, még nem mentesül alóla. Sőt, talán épp a tartozás elkerülése volt a célja ezzel a zavarosban halászós ki-be lépéssel. Eleve, kit rúgnak már ki a szaros BTK-ról?

Ha azonban a kredit túllépés vagy a kiszabott összeg nem jogos, akkor meg ezt tessék megtámadni és helyreigazítást kérni a további szarbanturkálás helyett. Az biztos, hogy neked és a haverodnak is valami vaj van a fületek mögött, különben már rég kivertétek volna a balhét.

Üdv: egy ember józan paraszti ésszel.

2015. jan. 27. 20:20
 5/31 A kérdező kommentje:
2-es, nem közölték vele, velem sem közölték. Ráadásul én direkt megkérdeztem, mielőtt visszamentem, és akkor egyértelműen azt mondták, hogy a korábbi szakok le vannak zárva.
2015. jan. 27. 20:27
 6/31 A kérdező kommentje:
4-es. Volt kredittúllépése, de ezt miért nem mondták neki akkor, amikor kitették. Az én esetemben meg az van, hogy ln fizetősre jártam, és a felnőttképzési szerződésemet utólag módosították és beleírták, hogy a kerdittúllépést ugyanúgy ki kell fizetni.
2015. jan. 27. 20:28
 7/31 A kérdező kommentje:
Azért nem mindegy, hogy mit mondtak szóban, mert az ember ez alapján hoz döntéseket. Mellesleg még mindig ott marad az a kérdés, hogy miért nem félévente szólnak, és miért államvizsga előtt követelnek egy összegben ilyen pénzeket.
2015. jan. 27. 20:30
 8/31 A kérdező kommentje:
az a duma meg hogy volt-e kredittúllépése neki vagy nekem azért nem állja meg a helyét, mert vagy az állam vagy maga a hallgató fizetett az egyetemért tandíjat, és ha a kredittúllépést ki kell fizetni, akkor a hallgató miért fizette ki a féléveket, amikért ráadásul nem kapott semmit, hiszen a végén nem lett belőle végzettség. És a tandíjat akkor is ki kell fizetni, ha valaki csak 15 kreditet tud felvenni. A kredittúllépések nagy része nála egyébként abból áll, hogy sokat kellett dolgoznia az egyetem mellett, hogy támogassa a kisebb testvéreit, és mindig felvette a 30-35 kreditet pont az előbbi ok miatt, de soha nem sikerül többet csinálnia a felénél.
2015. jan. 27. 20:35
 9/31 anonim ***** válasza:
Azért államvizsga előtt mondják meg mert akkor tudják összeadni végleg... közben hogyan számoljanak, amikor fogalmuk sincs, hányszor buksz még és veszel fel köv félévben vizsgakurzust? MIndenhol államvizsga előtt mondják meg.
2015. jan. 27. 20:36
 10/31 A kérdező kommentje:
ezt a hülyeséget te elhiszed? Miért ne tudnák megmondani egy félév végén, hogy hány kreditet nem teljesítettél a felvettekből?
2015. jan. 27. 20:39
1 2 3 4

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!