Kezdőoldal » Közoktatás, tanfolyamok » Egyéb kérdések » Érdemes megcsinálni a közigazg...

Érdemes megcsinálni a közigazgatási versenyvizsgát?

Figyelt kérdés

Jelenleg nem közszférában dolgozom, munkanélküli vagyok, tanárszakos főiskolai diplomával rendelkezem és egy egyetemi diploma reményével (nyelvvizsga miatt még nem kaptam meg).

Arra is kíváncsi lennék, ha valaki már volt ilyen vizsgán, hogyan készült fel, mennyi idő szükséges stb.

2010. febr. 1. 16:45
1 2 3 4
 21/34 anonim válasza:

hát, azért én is csak reménykedem, hogy jól értelmeztem és jókat írtam az esszéhez...

dehát még mindig nincs fent az eredmény, pedig én kedden írtam. na ma már nem sokkolom magam az eredmény nézegetésével, majd reggel. Ráadásul még csak várólistán vagyok 12-re, úgyhogy már jó volna tudni, hogy sikerült-e, mert akkor azt még holnap be kellene fizetnem.

Azért azt is jó tudni, hogy nem kell újraírni a tesztet, ha nem sikerült.. ezt eddig nem is tudtam!

2010. máj. 6. 17:32
 22/34 A kérdező kommentje:

Hát én még nem tudom, ha sikerült, akkor mikor megyek szóbelire. Attól kicsit jobban vélek, de oda már vannak kidolgozott témák, s így talán könnyebb tanulni.

Biztos sikerülni fog, ne izgulj. Mondjuk a 12 már rögtön itt van.

2010. máj. 6. 20:55
 23/34 anonim válasza:

szia!

szerencsére sikerült az esszém is.

végülis 14-re feljelentkeztem Békéscsabára (azt mondta az ügyfélszolgálat, hogy a várólistát inkább ne vegyem készpénznek) úgyhogy van még 1 hetem felkészülni. Sajna Szegeden a közeljövőben már nem lesz szóbeli, így hát megint utazom...

Én annyira nem félek a szóbelitől, állítólag ott már átrugdossák az embereket. Azt mondta az egyik ismerősöm, hogy az egyik ember 5 kérdésből 5-re nem tudott válaszolni, ki is akart menni a szóbeliről, de a bizottság ott tartotta, hogy azért csak próbálja már meg- és átrugdosták!

neked van már eredmény?

2010. máj. 7. 09:47
 24/34 A kérdező kommentje:

Szia! Már én is nézegettem, de még nincs eredmény! Gratulálok, ügyes vagy! Ha az írásbeli sikerült, szerintem már a szóbeli is fog. Hát nem éppen jó, hogy utazni kell, bár ha Egerben nem hirdetnek szóbelit, lehet ,hogy nekem is Miskolcra kell mennem. Debrecenről hallottam, hogy ott szemetek, másról nem.

Akkor jó tanulást és kitartást!

2010. máj. 7. 10:18
 25/34 A kérdező kommentje:

Szia! Képzeld, sikerült az esszém! :D S meg is lepődtem, mert nagyrészt kútfőből írtam, ami rám ragadt s nem csak éppen hogy, hanem nagyon jó lett. Még nem tudom mikor megyek szóbelizni, de most már tuti, hogy megyek.

Neked egy kalappal a szóbelihez! :D

Majd írd meg mi volt!

2010. máj. 8. 20:29
 26/34 anonim válasza:

GRATULA!!!

oké, majd megírom, mi volt!

Holnap kezdek rá tanulni...

2010. máj. 9. 09:42
 27/34 anonim válasza:
Sziasztok, én is szóbeli előtt álló közig. versenyvizsgázó vagyok, és nézegetem itt a fórumon az ezzel kapcsolatos kérdéseket. Csak annyit kérdeznék, hogy hol lehet találni a szóbelivel kapcsolatot kidolgozott kérdéseket? Mert nekem csak a kb. 400 oldalas anyagom van meg... elkerülte valami a figyelmem?
2010. máj. 9. 12:43
 28/34 A kérdező kommentje:
Itt fentebb megadtam egy citromail-es fiókot, ahol valaki összegyűjtötte az esszével kapcsolatos témákat. Az esszék ki vannak dolgozva, de a szóbelin bármi lehet, szituáció, minden, de az is fent van a fiókon, akik eddig voltak, összegyűjtötték, hogy nekik mik voltak.
2010. máj. 9. 13:06
 29/34 anonim válasza:
KÖszi szépen!!!
2010. máj. 9. 15:21
 30/34 anonim válasza:

Szia!

Voltam tegnap szóbelizni!

Sikeres lett! Előtte nap elolvastam a 145 oldalas rövidített változatot, amiből nem sok maradt meg. A másik szerencsém az volt, hogy elolvastam az összes szituációt: www.versenyvizsga.freeweb.hu-n (kb 32 oldal) .

Ahogy megkaptam a kérdéseket, láttam, hogy nem nagyon tudok hozzászólni, mivel szerintem utálatos témák, de leírom, milyen kérdéseim voltak:

1. a köztársasági elnök és az országgyűlés kapcsolata

2. a köztisztviselőség megközelítése jogi, illetve politikai szempontból

3. birtokháborítás miatt keresnek meg, a ket. rendszer alapján bizonyítsam, hogy kinek mihez van joga, mi a folyamat, mit kell csinálni, stb.

4. pályázaton nyert egy vállalkozás pénzt arra, hogy felépítsen egy panziót, de ezt nem tették meg, még nem épült fel határidőre a panzió. Kérdés: melyik szervtől jöttem, mit csinálhatok, milyen szabálysértést követtek el.. (állami számvevőszéktől jöttem, számlákat kérek, visszavonhatom a támogatást, melyet ő fellebbezhet..)

5. KSH fel akar jelenteni egy embert, mert az árulja az adatait. Én vagyok a bíró, döntsem el, hogy mitévő legyek:)

elutasítom a pert, mert a ksh adatai bárki számára elérhetőek, nyilvános adatok...

Szerencsére a vizsgáztatók sokat segítettek, ha kellett, harapófogóval húzták ki belőlem a választ, ha pedig ők mondtak meg valamit, akkor arra értelmes szemekkel, meggyőzően bólogattam:))) 77pontot kaptam.

Előttem volt egy fiú, akiből még kihúzni sem lehetett a válaszokat, csak nagyon keveset, de azt is átengedték!!

Te hogy állsz a szóbelivel?

2010. máj. 15. 17:20
1 2 3 4

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!