Érdemes megcsinálni a közigazgatási versenyvizsgát?
Jelenleg nem közszférában dolgozom, munkanélküli vagyok, tanárszakos főiskolai diplomával rendelkezem és egy egyetemi diploma reményével (nyelvvizsga miatt még nem kaptam meg).
Arra is kíváncsi lennék, ha valaki már volt ilyen vizsgán, hogyan készült fel, mennyi idő szükséges stb.
Szia! Én vagyok a pedagógus-sorstárs, és szégyenkezve jelentem, hogy bizony pár perce jelenkeztem át egy májusi időpontra. Olyan friss, hogy még visszaigazolást sem kaptam. Egyszerűen nem volt időm rendesen foglalkozni az anyaggal, kicsit nehéznek is érzem helyenként, úgyhogy beijedtem.
Neked kellett halasztási/átjelentkezési díjat fizedned?
I
:D Én is így voltam húsvét után. Azt hittem, hogy elég lesz a felkészülésre egy hét, de tévedtem, mert másképp alakult a napirendem. Berezeltem. Inkább fizetek rá pár ezret, minthogy elmegyek és nem sikerül, mert akkor az egészet kellene befizetni újra. S ha nem sikerül az írásbeli, nem biztos, hogy jelentkezek újra.
5-én hajnalban gondoltam meg, hogy átjelentkezem, (s előtte legkésőbb két nappal lehet átjelentkezni) Küldték, hogy fizessek be 3900 .- Ft-ot. (nem pontosan ennyi, csak kerekítve) Még nem fizettem be.
Bal oldalon van olyan, hogy regisztráció. Azt ha kitöltöd és elfogadják, akkor a jobb oldal felső sarkában tudsz belépni. Jelentkezés fül -> Képzésre jelentkezés ->
Úgy látom, ingyenesben e-learninges csak középfokú van. Hát, akkor nem tudom, hogy érdemes-e jelentkezned. Ha pdf-ben megfelel a gyakorlás, akkor azzal is tudod gyakorolni. Itt még találsz segédanyagot:
Van 1 közös e-mail címünk.
felhasználónév: verseny.vizsga
jelszó: versenyvizsga
Húúúú! Minden segítséget elfogadok és nagyon megköszönök! Akkor azért nem tudok jelentkezni e-learningre, mert nekem alapból a felsőfokút kell megcsinálnom! Megadom az e-mail címem: meggymag1985@freemail.hu
Én is nagyon be vagyok rezelve, pedig még van egy kis időm (május4), de elég nehéz az anyag... Ha most nem sikerül, akkor legközelebb csak júliusban tudom megpróbálni, mert időközben a június 22-i államvizsgámra is készülnöm kéne....vááá
De muszáj, hogy elsőre sikerüljön, mert már van egy ajánlat, hogy mehetnék dolgozni a MVH-hoz. (protekció természetesen:)
Szia!
érdeklődni szeretnék, hogy hogyan sikerült a mai vizsgád? (ugye ma mentél?) Nekem küldted át a tananyagot, amit azóta is nagyon köszönök!
Én tegnap voltam vizsgázni: a tesztem sikerült, de az esszémet még nem javították ki... de remélem, az is megvan.
Fanni
Szia Fanni!
Nekem is sikerült a teszt, az esszét meg majd meglátjuk, de nekünk is péntekre, vagy legkésőbb hétfőre ígérték. Nem igazán ment a téma, pedig nem volt nehéz.Azt választottam, hogy : egy ügyfélnek egy cég visszaélt a személyes adataival, milyen jogi utat járhat be.
Összeszedtem amit tudtam, de ... nem volt sok. A másikra már nem is emlékszem. Valami olyasmi, hogy a köz és az igazgatás hogyan válik el, milyen lépései vannak ???
Örülök, ha neked is jól sikerült! Remélem már csak a szóbeli van. Bár ha az esszé nem sikerült, azt mondták, hogy nem kell a tesztet megírni. (Megírhatod, ha javítani akarsz, de nem kötelező)
Azért reménykedjünk! :D
az én esszé kérdésem meg arról szólt, hogy miért fenntarthatatlan a túlnépesedés, a felmelegedés és a környezetszennyezés, illetve ezek összefüggései:)) úgyhogy ehhez szinte gondolkodni sem kell..
a másik kérdésem pedig valami olyasmi volt, hogy a mai Magyarország társadalmi osztályai, azok jellemzői, mely társadalmi osztályok közül ismerek emrekete. Szóval az én kérdéseim piték voltak, mert ha a te kérdésedet kapom, akkor az sztem bukta...
Tényleg azt mondták nektek, hogy nem kell újraírni a tesztet, ha nem sikerült az esszé?
(az én tesztem csak 66%-os lett, de én annak is nagyon örülök...)
Igen! Nem kell újraírni, vagyis ha akarod, akkor újra írhatod, de ha már egyszer sikerült, akkor minek terhelje az ember magát.
Én a társadalmasnak örültem volna (főként ha a történelmi szemszögről lett volna sor (vándorlás, migráció, társ.-i osztályok, egykézés, népesedés, Giddens féle kategóriák)
A környezetszennyezéses, globalizációs nekem nem ment volna, vagyis fejből valamit csak tudtam volna írni, na de hogy jó-e, azt nem tudom.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!