Érdemes megcsinálni a közigazgatási versenyvizsgát?
Jelenleg nem közszférában dolgozom, munkanélküli vagyok, tanárszakos főiskolai diplomával rendelkezem és egy egyetemi diploma reményével (nyelvvizsga miatt még nem kaptam meg).
Arra is kíváncsi lennék, ha valaki már volt ilyen vizsgán, hogyan készült fel, mennyi idő szükséges stb.
Jelenleg úgy gondolom a vizsga megszerzésével több esélyem van elhelyezkedni a közszférában (pl: önkormányzatnál, egyéb hivatalban stb.), mint tanárként.
Egyébként az online tananyag ingyenes?
Mindenképp érdemes, ha most keresel közszférában munkát.
Viszont egy rakat pénzbe kerül. Ráadásul ha jó helyre kerülsz, akkor állják neked. Persze ha meg van, az előny lehet a felvételnél.
Sajnos az a baj, hogy eleve elutasítanak, ha nincs meg a versenyvizsga, hiába felelek meg a feltételeknek.
Még várom a hozzászólásokat, hogy milyen, mennyire nehéz és ki próbálta az online tananyagot.
Az eddigi hozzászólásokat köszönöm!
Szia!
Én is most szeretnék jelentkezni versenyvizsgára!
Megtudtál már valamit róla azóta?
Milyen nehéz, stb...
Szia!
Igen, már jelentkeztem az online ingyenes e-learning-es kurzusra.
Azt mondják, hogy csak azt kérdezik, ami a tananyagban(a 411 oldalas) és az online kurzuson van. Ezek majdnem fedik egymást.
A szóbeli részén inkább szituációs jellegű feladatok vannak, s egy eseten keresztül kell egy témáról beszélni.
Még nem tudom, hogy mikor fogok eljutni oda, hogy ténylegesen nekiüljek és tanuljak, de már olvasgattam. Legkésőbb május elején szeretnék levizsgázni, de eddig még nem raktak fel újabb időpontot Egerhez.
Szia kedves pedagógus sorstárs!
Én május 5-én megyek majd írásbelire, mert az április 7-én lévőt halasztottam. Még közben lesz más vizsgám is, úgyhogy csak nagyon lassan haladok vele, kb. a felénél járok az e-learningnek, de nem tudtam minden nap foglalkozni vele.
A teszttel szerintem nem lesz gond, csak az esszé és az Open Office okoz gondot. Még húsvétkor le is töltöttem ezt a programot, hogy majd ha oda kerülök, gyakorolom rajta az esszét.
S te hogy haladsz?
Szia!
Én meg május 4-én vizsgázok Kecsón. Nem jelentkeztem fel e-learningre. Az mennyibe kerül? Bár bízom benne, hogy magamtól is megtudom tanulni. Azért elég sok ez a fogalmakkal együtt 500 oldal....
Open office-t én is nézegettem, de nem láttam sok különbséget a sima world között.. vagy kell valamit szerkeszteni közben?
Várom válaszaidat!
Az e-learning ingyenes, csak regisztrálnod és jelentkezned kell a kiwi honlapján. Ott fent van az összes teszt, ami szerepelhet a vizsgán témakörönként csoportosítva. (Persze a vizsgán össze vissza lesz.
Az Open Office hasonló mint a word, csak azért kell, hogy gyakoroljam, mert ki kell majd tenni a karakterszámlálót, helyesírás ellenőrző nincs benne, s meg van határozva, hogy milyen legyen a külleme az esszének.
"Véleményalkotása, érvelése legyen logikus és megalapozott, lehetőség szerint vegye figyelembe az aktuális eseményeket is. Írása legyen jól tagolt szerkezetű, arányos felépítésű.
A megfogalmazás során ügyeljen a szövegbevitelre (elütések stb.), a magyar helyesírás és nyelvhelyesség szabályaira is!
Az esszé terjedelme 1800–2500 karakter legyen (szóköz nélkül).
Betűtípus: Times New Roman, betűméret 12-es, a cím nagybetűs, 14-es. Sortávolság 1,5. Margóbeállítás: (bal 3 cm, jobb 3 cm, alsó 2,5 cm, felső 2,5 cm).
Élőfej készítése: szerepeljen benne a dokumentum címe középre igazítva, bal oldalon az összes karakter száma.
Élőláb készítése: oldalszám (középre igazított).
A szövegben alkalmazzon szövegformázási stílusokat. Ügyeljen a szabályos bekezdésműveletekre, és megfelelő szövegigazítást alkalmazzon! Az új bekezdések első sorának behúzása balról 2 cm, a bekezdések között 0,5 cm-es térközt alkalmazzon!
Mentse el a dokumentumot az asztalra az alábbi néven: essze."
De a követelmény is fent van a kiwi honlapján. Illetve ott a fórumban sok hasznos információt meg lehet tudni (az előző vizsgák esszé témáit)
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!