Kezdőoldal » Közoktatás, tanfolyamok » Egyéb kérdések » én stréber lennék? (a lentiek...

én stréber lennék? (a lentiek alapján)

Figyelt kérdés

nagyon jó a tanulmányi átlagom 4,8 felett van. a jegyeim is nagyon jók, pedig igazából kb 4 tantárgy van amiből komolyan tanulok, a többi nagyon könnyen megy. kb az összes tanár szeret és nekem elég sok mindent engednek, amit a többieknek nem. dök képviselő vagyok, kaptam év végén 6 tárgyból szaktanári dicséretet, egy ofőit a közösségi munkámért meg még egy ofőit a jeles tanulmányi eredményemért meg egy igazgatóit mert én nyertem meg az év sportolója díjat. a többiek azon is ki vannak bukva h én pl eszem órákon, de én valójában figyelek és amilyen órán eszem abból színötös vagyok. és az se tetszik nekik h néha ellógok órákat, mert ha versenyre visz a tesitanár akk szoktam kapni egy kis felkészülési időt v ha utána is fáradt vagyok akk másnap elég később suliba mennem h kialhassam magam.

azon is ki vannak bukva h megvan néhány tanárom száma, meg h szoktam velük beszélgetni mondjuk óra előtt v után. és mivel jóba vagyunk ezért nekem nagyobb hatásom van rájuk.

2014. júl. 30. 16:22
1 2 3
 11/22 A kérdező kommentje:

jelentkezni olyan órán szoktam ami érdekel, szorgalmit csak kevés tárgyból írok és azokbol is csak ha tetszik a feladat,kiselőadást szivesen tartok de azt is csak néhány tárgyból, témából, sose ülök első sorba ha választhatok, természetesen a korombeliekkel jövök ki jobban, de jóba vagyok a tanárokkal is, nem javítom ki őket, az a tanár dolga, szünetben mindig beszélgetünk, csak tz előtt tanulunk és azt is közösen.

na mit gondolsz?

2014. júl. 30. 17:58
 12/22 anonim ***** válasza:

Ez, hogy nincs elég idő szünetben enni, egy akkora baromság... Szerintem szereted játszani a fejed, hogy te megteheted, meg ide is azért írtad ki a kérdést, hogy simogassuk meg a kis buksidat mert te nagyon okos vagy...

Nekem van egy osztálytársam mindenből szín ötös közbe társasági ember, mindenki szereti. hmm vajon miért? Mert talán nem él vissza azzal, hogy ő kb mindent megtehetne mint te.

Brafó vel dán.

2014. júl. 30. 18:10
 13/22 anonim ***** válasza:
49%

hát is-is

ezt a jelentkezős dolgot pl sose értettem. miért akarod bizonyítani, hogy tudod? ha érdekli a tanárt, hogy tudod-e, akkor felszólít. jelentkezzen az, aki a kettesért, hármasért küzd. téged pl érdekel, hogy a 3. sorban a béla tudja-e a kérdésre a választ?

ha van időd a szorgalmikra, akkor nem lehetsz annyira fáradt, hogy ne tudj bejárni az első órára :D

a kiselőadásnak se látom sok értelmét. a gimis éveim alatt ez úgy ment, hogy valami szerencsétlen a jobb jegyért kiment a táblához és beszélt valamiről 15 percet, miközben senki sem figyelt, csak a tanár (néha ő se). mit szeretsz abban, hogy te felolvasod a papírkádat, míg mások fészbukoznak, vagy a kövi órai matekleckét másolják le?

a másik meg az, hogy az osztályTÁRSAID, azért nem szeretnek, mert ezzel az órai kajálással, később bejárással maguk felé rendeled magad, így már nem a TÁRSaid lesznek, hisz nem vagytok egyenlőek.

2014. júl. 30. 18:19
 14/22 anonim ***** válasza:
67%

# 13

Szerintem azért egy elitgimiben nem így működnek a dolgok.

Véleményem szerint nincs ezzel semmi gond, ha neked jelenleg ez a helyzet megfelel.

A sok negatív kommentet valószínűleg azért kaptad, mert ők nem voltak ilyen jó tanulók középiskolában. Meg egyébként is, ez tipikus magyar gondolkodás, hogyha az átlagtól eltérsz, akkor azért kinéznek egyből. Ezt az élet minden teruletén megfigyelheted, nem a te hibád.

2014. júl. 30. 18:42
 15/22 anonim ***** válasza:
83%

Hát nem tudom. Én is elitgimibe jártam, de ilyennel soha nem találkoztam. Én ugyan nem voltam kitűnő tanuló, de sok osztálytársam az volt. OKTV-re jártak, sportversenyekre, részt vettek a közösségi életben, de egyiküknek sem volt meg a tanár száma, nem ettek óra közben, nem jártak később a suliba, csak mert fáradtak voltak, nem sűrűn írtak szorgalmit, csak azért tartottak kiselőadást, mert nálunk az egyetemre felkészítendő töriből, meg magyarból, meg angolból kötelező volt mindenkinek és mindenki egymással volt jóban, a tanárokat teljesen külön kezeltük. Persze, nem voltunk velük haragban, de nem "tartottuk velük a kapcsolatot" az órákon kívül.

Én drámakörös voltam, évente részt vettünk egy országos versenyen. Akkor volt, hogy az igazgató felmentést adott nekünk, hogy ne kelljen röpdogát írnunk vagy felelnünk, de a TZ-k alól nem adott felmentést még ez sem és ez mindenki olyanra vonatkozott, aki versenyeken vett részt. És be kellett mennünk hétfőn az órára, hiába értünk haza vasárnap este a versenyről.

Ezenkívül volt a mi iskolánkban egy olyan lehetőség, hogy aki nyelvvizsgára készült, az kivehetett egy napot a nyelvvizsga előtt a 3 szülői igazoláson felül.

Az ofő számát is csak az osztálytitkár kapta meg, de ő is csak utolsó évben.

Óra közben meg senkinek nem jutott eszébe enni, akkor sem, ha tovább tartott az óra, meg tanulni akartunk szünetben. Velem sokszor előfordult az is, hogy ebéd időben jutottam először ételhez. Csak annyit engedtek, hogy aki rosszul volt, az egyen egy falatot vagy szőlőcukrot, de nem állhatott neki ő sem kajálni óra közben. Inni lehetett, főleg akkor, amikor bejöttek a forró hónapok.

Az egyetemen viszont kitűnő tanuló vagyok, szakkollégista, OTDK-ra járok és bár szabadabban kezelik itt a hallgatókat, eszembe nem jutna kihagyni a reggeli szemináriumot csak azért, mert előző este 11-ig tartott a szakkollégiumi megbeszélés. Ahogy enni, meg inni sem fogok az órán, mert pofátlanság a tanárral szemben és másfél órát kibírok. Ha mégsem, mert sokszor van, hogy leesik a vércukrom, akkor azért van a szőlőcukor.

Van egy fiatal tanárom, aki egyben a konzulensem is: ő minden témavezetettjének megadta a számát. A másik konzulensem csak nekem, mert nyáron is kellett dolgoznom az OTDK-dolgozatomon. Akkor sokat hívtam, azóta sem.

Egyetemen már nyilván más a helyzet: vannak olyan tanáraim, akik velünk együtt isznak, bejelöljük egymást facebookon, hasonlók, de gimiben még nem járja, hogy a tanárokkal cseverésszen az ember órák után. Én még akkor se mentem oda hozzájuk, ha valamit nem értettem, inkább megkérdeztem egy jobb képességű társamat, ilyen szinte kivétel nélkül mindig akadt. Esetleg óra közben kérdeztem.

Németből én voltam a legjobb (nekem lett meg legelőször a csoportomban a középfokú nyelvvizsgám), a tanár nagyon kedvelt, versenyekre is küldött, de még az ő száma se volt meg és vele se beszélgettem órák után. Még nekem se engedte volna, hogy egyek óra közben etc.

Az utolsó évben angolon - mivel én németből érettségiztem, angolból nem - a tanár megengedte, hogy németezzek angolon, ettől függetlenül a szódolgozatokat és a főbb beadandókat ugyanúgy meg kellett csinálnom, de nagy segítség volt az heti 5x45 perc, amit még pluszban németezhettem. De ez megint más tészta és senki nem nézte rossz szemmel.

Összefoglalva, stréber vagy.

2014. júl. 30. 19:13
 16/22 anonim ***** válasza:

14 es. Ez a tipikus magyarozás meg annyira tipikus olyan emberekre vall akik mindent valami másra akarnak fogni. Most nem jutott eszedbe semmi. Háát ezek magyar viselkedési formák..

Mellesleg ez, hogy stréber-e valaki az nem magyar szokás. Nézz szét az interneten. pl 9gag is tele van ezzel. Azt is magyarok szerkesztik? Amúgy az hogy okos valaki nem egyenlő a stréberséggel ezt kellene már felfogni. Nagyon sok okos barátom van 1-2 négyesük van , tanulnak, készülnek az órákra mégse nevezném őket strébernek.

2014. júl. 30. 19:15
 17/22 anonim ***** válasza:
75%

Annyira érdekes amúgy amit írtok, én is volt amikor ettem az órán, volt, hogy én sem mentem be másnap órákra mert fáradt voltam. Beszélgettem a tanárokkal órák után, jelentkeztem a tanórákon, tudtam más tanároknak a telefonszámát, vállaltam kiselőadásokat, szorgalmikat írtam, szunetekben az órai anyagot néztem át stb. stb. Mégsem kaptam meg a stréber jelzőt, soha nem néztek ki emiatt. Teljesen természetes volt néhány dolog nemcsak nekem, de sok embernek még az osztályban, pl. a tanárokkal való beszélgetés. Volt, hogy ők jöttek oda hozzám, hogy hogy sikerult a verseny.

Semmi hasznom nem volt egyikből sem. A kérdezőnél sem az van, hogy akkor most mindenből megkapja mondjuk a jobb jegyet.

2014. júl. 30. 19:57
 18/22 A kérdező kommentje:
köszönöm utolsó! jegyekkel nem kivételeznek velem, de törődnek velem. pl mikor boka-szalag-szakadásom volt akk három tesitanár jött oda és aggódott értem. később meg a gólyatáborba amit mi szerveztünk megint fájt meg bedagadt a bokám és minden este jött személyesen h hogy vagyok, meg ő maga beborogatta.
2014. júl. 30. 20:50
 19/22 anonim ***** válasza:

Név szerint melyik gimnáziumba jársz?

Kérlek válaszolj!

2014. júl. 30. 21:22
 20/22 A kérdező kommentje:
városmajori gimnázium (az angol tagozatra)
2014. júl. 30. 21:43
1 2 3

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!