Kezdem feladni, jobb lenne?
Figyelt kérdés
Megbuktam matekból. Lehetetlennek érzem azt, hogy átmenjek. Még tanárral sem. Még egy kis anyagrészen belül is nehezemre esik megjegyezni a feladattípust és a hozzá tartozó dolgokat. Számomra lehetetlenség mindent megjegyezni. Pedig ha tanulni kell, tudok. Töriból ötös vagyok pedig 4-5 oldalakat kell megtanulni. Egyszerűen nem megy. Elbőgöm magam már csak ha rágondolok is. Tudom, hogy nem fog sikerülni. Nem pesszimista vagyok csak realista. Eddig reménykedtem de feladtam. Egyszerűen már nem érdekel. Pedig tizedikből kilencedikbe bukok. Így is minden nap sírok már nem bírom elviselni ezt a stresszt. Ha tanulnék és nem sikerülne akkor csak rosszabb lenne. Legszívesebben magántanuló lennék mert nem bírom...Félek már az emberektől...Azt hiszem jobb lenne ha feladnám akkor legalább nem fájna annyira az, hogy küzdöttem és nem sikerült. Legalább fel tudok készülni lelkileg a szégyenre, az emberek megvetésére.2014. júl. 23. 18:32
1/11 anonim válasza:
nem lehet, hogy ha elmennél valami szakértőhöz megnézetni magad, akkor felmentést kapnál a matek alól?
2/11 A kérdező kommentje:
Gondolkoztam rajta de valószínűleg így is visszabuknék :( Egyszerűen reménytelennek érzem a helyzetet.
2014. júl. 23. 18:37
3/11 anonim válasza:
"Ha tanulnék és nem sikerülne akkor csak rosszabb lenne." ez a létező legrosszabb hozzáállás. meg se próbálni, mert félsz a kudarctól??
ha ennyire nem megy a matek, nem tudsz esetleg elmenni vmi orvoshoz, h nyilvánítson diszkalkuliásnak?
4/11 A kérdező kommentje:
Tudom, hogy rossz a hozzáállásom de már belefáradtam a küzdelembe...Megpróbálom anyát megkérni, hogy vigyen el ilyen vizsgálatra, köszönöm.
2014. júl. 23. 18:45
5/11 anonim válasza:
Miért kell erőltetni a tanulást, ha ennyire tehetségtelen vagy? Szükség van betanított munkásokra is!
6/11 A kérdező kommentje:
Köszönöm.....
2014. júl. 23. 18:49
7/11 anonim válasza:
Magántanárral vissza kellene menni az alapok megtanulásához, mert ha nem vagy diszkalkuriás, akkor ott siklott ki a tudásod. Lépésről lépésre alaposan begyakorolni és csak akkor tovább menni, ha már érted.
Ha magántanuló leszel, akkor meg tényleg nincs más realitás, mint a magántanárral való rendszeres tanulás. Nem szabad feladnod!
8/11 A kérdező kommentje:
Igen én is ettől tartok, hogy az alapok nem mennek. Az a baj, hogy mindig is bántottak, gúnyoltak az osztálytársaim és ez sokban befolyásolt. Ma meg már kb mindenkitől félek. A tömegtől meg főleg pedig 35-en vagyunk egy osztályban.
2014. júl. 23. 18:56
9/11 anonim válasza:
Keress egy pszicológust, akár a nevelési tanácsadót is, plusz menj el oda diszkalkuliavizsgálatra. (Nem orvoshoz, az nem betegség.) A mindennapi életben nincs problémád a számokkal, pl vásárláskor?
10/11 anonim válasza:
Ahogy az előttem szólók írtál, diszkalkulia vizsgálatra kéne elmenni. Ha ott nem találnak semmit, akkor pszichológus és magántanár. De mindenképp azelőtt, hogy elkezdődik a suli!
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!