Kezdőoldal » Közoktatás, tanfolyamok » Egyéb kérdések » Mit tegyek? Mivel vegyem rá...

Mit tegyek? Mivel vegyem rá magam a tanulásra?

Figyelt kérdés

Sziasztok.

Az a gondom, hogy valami miatt egyszerűen semmi lelkierőm nincs tanulni, pedig csak most indult be a vizsgaidőszak. Van még néhány vizsgám, aminek igencsak neki kéne feküdni, mert már nem elég átapozni és majd lesz valami alapon nekiülni mint a gimiben és a tananyag is sokkal több. Ez alapjáraton nem lenne gond, mert viszonylag jó agyam van a dolgokhoz, legalábbis az, hogy állami szakra bejutottam talán mutat valamit. De mostanság viszont képes vagyok akármeddig halogatni, semmi pánik nincs bennem, hogy úristen megbukhatok vizsgán és ez nagyon rossz :S

Valamilyen szinten közre játszik az is, hogy jelenleg semmi olyasmit nem tanulunk, ami a szakon érdekelne, majd talán 2. félévtől plusz egész félévben kb. semmit nem kellett csinálni, csak 1-2 zhra készülni meg 1-2 beadandó... Talán így az ez az egész azt eredményezte, hogy teljesen elment a kedvem a egésztől, hiába tudom, hogy a jó átlagért elg szép pénzeket adnak és a köv. félévben meg már érdekesebb órák is lesznek, még mindig nem tudok kellő lendületet kapni a dolgokhoz.

Természetesen nem akarok kibukni, a szüleimnek csalódást okozni meg hogy majd fizetni kelljen az újra felvett kreditekért, de ha valaki volt már hasonló helyzetben, adjon légyszíves valami hasznos tanácsot, mert kicsit el vagyok keseredve :(

Az ülj le a hátsódra és tanulj, örülj hogy nem kell még a tandíjat fizetni meg örülj hogy tanulhatsz meg ezektől most vonatkoztassunk el, evvel mind tisztában vagyok. Köszönöm szépen előre is.

2010. jan. 9. 00:20
 1/8 anonim ***** válasza:
95%

Mondd meg anyádnak, hogy húzza ki a netet, mert különben minden mást csinálsz, csak hogy ne kelljen tanulni.

Aztán egyél csokit meg igyál burn-t, attól energiád is lesz rá.

És mondd meg szüleidnek, találjanak ki valamit, hogy kapj valamit, ha sikerül a vizsgád. Az talán motivál.

Csak elkezdeni nehéz, aztán belejössz.

Tanulj, mert hülye maradsz! :)

Sok sikert hozzá!

2010. jan. 9. 00:36
 2/8 anonim ***** válasza:

Mintha rólam írtál volna komolyan mondom :)

Úgy valóban nehéz, ha nem nagyon érdekel, amit tanultok! Én most vagyok elsős, alapozó tárgyak, sok közülük a hátam közepére sem hiányzik. Azt hozzá kell tennem, hogy nem nagyon van akaraterőm bármihez is, így elég nehéz tanulni olyat amire úgy kell rávenni magadat! Nem volt megoldás a net/tv kikapcs, találtam mást helyette, utána meg bűntudatom volt, hogy nem tanultam!

Nos ami nekem működött, az -elég viccesen hangzik- de egy közhely volt, amit a neten olvastam egy cikkben. (Pont arról szólt, hogy vedd rá magadat a tanulásra vizsgaidőszakban. -Egyébként keress ilyeneket, sokat tudnak segíteni!) Ez pedig az volt, hogy "Minden kezdet nehéz." Mert csak elkezdeni az, utána valahogy belejössz, ez saját tapasztalat! :D

Nagyon fontos a mindennapos testmozgás ilyenkor, hogy kijöjjön belőled a sok feszültség! Ne kávén élj, inkább főzz egy erős zöld teát, az is élénkít!

Egyébként megkérdezhetem, hogy hova/mire jársz?

19L

2010. jan. 9. 01:02
 3/8 A kérdező kommentje:

Jó hallani egy sorstársról :) Szintén elsős vagyok, turizmus-vendéglátás szakon. Most tipikusan olyan tárgyaink vannak, amik közül a legseggelősebb nem fog semmire kelleni, csak ugye "alapozó tárgy"... Vicces amúgy, mert a kezdettel nem is volt gond, az első 1-2 vizsgát lazán vettem mert az egyik tárgyat szeretem és itt olyan szinten megy, aminél a középsuli keményebb volt azért, a másikat meg puskából lazán... De a maradék meg... De elhatároztam, holnap felkelek még dél előtt (ja, mostanság 3 előtt nem alszom, akármit is csinálok, lehet 2 oldal tanulnival óután bealudnék :D) és kávézás aztán nekiesek, mert hétfőn már vizsga :D

Te amúgy milyen szakon vagy és hogy megy? :)

am szintén 19/L

2010. jan. 9. 01:13
 4/8 anonim ***** válasza:

Én anglisztikás vagyok és nagyon jó, egyre jobban tetszik,

azt hiszem, kezdek "belejönni". Egyébként eszembe jutott még valami, nem tudod

megnézni, hogy a köv. félévben milyen tárgyaid lesznek? Mert nekem az is sokat segített lelkiekben, hogy tudtam, hogy odáig el is kéne jutni valahogy :)

2010. jan. 9. 01:17
 5/8 anonim ***** válasza:

Egyébként bocsánat, hogy offolok, de erre a kérdésemre valaki nem tudja a választ véletlen? :D

http://www.gyakorikerdesek.hu/kozoktatas-tanfolyamok__magyar..

2010. jan. 9. 01:25
 6/8 A kérdező kommentje:

De-de, nézegettem, nagyon nem vigasztal :DD Max hogy végre talán nyelveket is vehetek fel, az már hiányzik meg mondjuk azért jó lenne már túlenni a dolgokon és nem UVre tanulni majd, mert magát az ottani társaságot imádom, van sok kedves, nagyon szeretnivaló ember, már ezért megéri oda járni :D

Meg ha jövőhét feléig meghajtanám a dolgot, utána talán még 1 egész napos alvás is bele férne :D Jaj na valami majdcsak kisül belőle. De köszönöm, hogy írtál, jól esett :) Nagy kalappal neked a vizsgáidhoz! :D

Persze aki még tud valami tanácsot adni, ne tartsa magában. :)

2010. jan. 9. 01:27
 7/8 anonim ***** válasza:
Köszönöm, sok sikert neked is!
2010. jan. 9. 01:34
 8/8 anonim válasza:

Hát..., én próbáltam már azzal is hogy "azért tanuljak fizikát, hogy teleportgépet építhessek", vagy azért tanuljak biológiát, hogy "beadhassam magamnak a T-vírust"... Hát, nem jöttek be ):

Úgyhogy ezekkel te se próbákozz szerintem, úgyhogy ezek már kilőve.

2010. jan. 9. 03:23

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!