Van közületek olyasvalaki, aki hozzám hasonlóan úgy érzi, hogy idén tutira nem fog bejutni az orvosira?
Volt olyan évfolyamtársam, aki 97%-os emelt kémiával került be. És bizony, kibukott:D
Én meg pl. nem is érettségiztem kémiából, sík hülye voltam belőle (ezért választottam inkább a fizikát), aztán orvosin mégis 4-es lett az orvosi kémiám, és ötös a biokémia szigorlatom.
Csak arról beszélünk, hogy a bekerülés nem minden. Attól, hogy vki elsőre bekerül 460 ponttal, még simán kibukhat, vagy ha nem is bukik ki, simán lehet szar orvos, mert mondjuk az empátiája nulla, és nem képes normálisan hozzászólni a beteghez.
Ezzel szemben lehet, hogy valaki csak harmadjára jut be, mégis kiváló orvos válik belőle.
Tény, hogy elég szomorú, hogy 50-60%-os érettségikkel be lehet jutni. De azt is fel kellene ismerni, hogy ha az országos átlag ennyire gyatra, akkor lehet, hogy nem csak a diákokkal van a gond. A kémiát és a bioszt elég nehéz megtanulni segítség nélkül. És ha az oktatás szar, a tanár nem tanít semmit, akkor elég nehéz boldogulni.
Szerintem inkább az oktatásügyért felelős emberkéknek kellene, hogy feltűnjön az, hogy ilyen gyatra eredményekkel nyernek felvételt az emberek. Ugyanis ez baromira a természettudományi oktatás színvonalát tükrözi. Talán azon kellene egy kicsit javítani, nem csak a diákokat szidni.
Sziasztok!
Énis orvosira jelentkeznék (Debrecen, 2. helyen Szeged van).79% os biosszal és 60-65% os kémiával lassan kezdem magamat szégyelni.
Nem tartom magamat zseninek nem szállt csak úgy a fejembe a tananyag, sokat tanultam még ezért is...:)
Kezdek kicsit félni hogy vajon tényleg ennyi, beképzelt bunkó és arogáns ember jár e az orvosira?:) Vagy csak itt nagy a szájuk?.... Remélem nem azok vannak többségben akik itt névtelenül "oltogatják" az orvosira jelentkezőket:)
Pestre tényleg ennyi, vidékre egy kicsit kevesebb:D:D
Nah jó, vicc volt:)
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!