Kezdőoldal » Közoktatás, tanfolyamok » Egyéb kérdések » Van közületek olyasvalaki,...

Van közületek olyasvalaki, aki hozzám hasonlóan úgy érzi, hogy idén tutira nem fog bejutni az orvosira?

Figyelt kérdés

2014. máj. 27. 13:02
❮❮ 1 2 3 4 5 6 7 8 9 10 ... ❯❯
 31/110 csakegypali ***** válasza:
100%

Utolsó

Hmm.. Nekem a biológiám 70% körül van talán picivel jobb a kémiám azt hiszem hogy 50%:) Ha magamból kell kiindulnom én azt mondanám hogy sokkal többre is képes lettem volna. Egyszerűen nem tudom mi ütött belém, ne mbeképzeltségből mondom de eddig 80 alatt nem írtam soha bioszt. Szerintem sokaknál az idegesség is közrejátszik. Nem tartom magam butának, rengeteget tanultam az érettségikre. Orvosira jelentkeztem,ez minden vágyam:) Talán nem a te dolgod "ítélkezni" felettünk. Ha pedig az átalad siralmasnak nevezett eredményekkel netalántán bekerülnék, mindent meg tennék annak érdekében hogy sikeresen hellytálljak. Ezt szeretném csinálni ezért tanultam hosszú éveket.

Részemről ennyi:)

2014. jún. 2. 16:26
 32/110 anonim ***** válasza:
48%

Utolsónak!

Természetesen nem az én dolgom ítélkezni. Csak eléggé benne vagyok az egészségügyben, és siralmasnak tartom, hogy milyen orvosok vannak. Persze, ez nyilván nem csak az érettségi százalékokkal áll összefüggésben, de mégis azt gondolom, hogy ha valaki orvostanhallgatóvá válik, annak kelljen valamit letenni az asztalra. És egyértelmű, hogy sokan idegesek lesznek és emiatt gyengébb eredményt érnek el. De ennél a gyengébb eredménynél is van egy alsó határ. Hát jó hogy nem 30%-tól veszik fel az embereket erre a nagyon jelentős pályára. És a stresszre csak azt tudom mondani, hogy annak van ott a helye az orvosin, aki élesben is teljesít...amúgy meg, aki a gimi 4 évét kőkemény kémiázással és bioszozással töltötte, az a vizsgadrukk mellet is hozza a formáját. Sajnálom, ha elkeseírtő voltam, de ez a véleményem.

2014. jún. 2. 17:09
 33/110 anonim ***** válasza:
Jajj és még annyi, hogy ha csinálsz egy jó szóbelit és a közepekkel sem volt gondod, akkor szerintem vidék bőven meglehet. Főleg ha a tavalyi nevetséges 383-mas ponthatárt nézzük...
2014. jún. 2. 17:11
 34/110 csakegypali ***** válasza:

Figyelj én sem számítok azért 30% os emelt eredményekre.. Azoknak az embereknek tényleg nincs ott a helyük és valószínűleg nem si fogják őket felvenni.

Egyébként és 400-415 pont körülire saccolom a pontjaimat,remélhetőleg elég lesz:)

Igen a stresszel meg megkellesz tanulnom kezdeni valamit:)

2014. jún. 2. 17:27
 35/110 anonim ***** válasza:
81%
Az itt a probléma, hogy a ponthatárok csökkenésével egyenes arányban nő a bekerülő primitív bunkók száma. Mi sem voltunk szentek, de az a viselkedés amit sok mostani elsős megenged magának, az szégyen. Szóval én 420 feletti ponthatárokat szeretnék vidéken.
2014. jún. 2. 17:42
 36/110 csakegypali ***** válasza:
hmm van benne valami:) Amugy kiváncsi vagyok hogy hogy viselkednek ezek a "primitív" elsősök?:D Csak mert tényleg mindenki ezt mondja. Miben nyílvánul meg a viselkedésükben?
2014. jún. 2. 17:54
 37/110 anonim ***** válasza:
100%
Nekem 64%-os lett a bioszom,elég csalódott vagyok,holnap sajnos kiderül a kémia is.Pote lenne a nagy álmom.
2014. jún. 3. 00:24
 38/110 A kérdező kommentje:
Én most tudtam meg az eredményeimet, kémia: 52 pont biosz meg 61, de fellebbezek 3 pontért. Én is eléggé csalódott vagyok, az éven biztosan nem lesz meg.
2014. jún. 3. 11:39
 39/110 anonim ***** válasza:
100%
Uoltsó vagyok,biosz 64 ahogy mondtam,kémia 54.Hát ez van.
2014. jún. 3. 11:48
 40/110 anonim ***** válasza:
100%

Sziasztok!

Én orvosira járok, tennék néhány észrevételt én is. Az, hogy alkalmasak vagytok-e erre a pályára, nem azon dől el, hogy életetek első valódi, stresszes vizsgahelyzetében hogyan álltatok helyt. Mint mindet, azt is meg kell tanulni, hogyan add vissza a tudásodat, ami megszereztél, hogyan ne "blokkolj le." Erre van többek közt a 12 db. vizsgaidőszak az orvosin. Emellett hogy tudjátok, az orvosi kémia (szerintem) nincs olyan nehéz, mint maga az emelt érettségi. Ne feledjük, hogy az emeltet nemcsak a leendő orvostanhallgatóknak szánják, hanem a leendő bio-vegyészmérnököknek, vegyészeknek stb. akiknek sokkal alaposabb ipari és számítási ismeretek kellenek majd egyetemen. Az ő felvételijüknek is szánják ezt az érettségit. Mint ahogy a bioszt is a leendő biosztanároknak, biológusoknak stb. Ezért azokat az alapokat is nézik, amik oda kellenek, nemcsak azt, ami az orvosira. Éppen ezért, ha nem is sikerültek olyan jól, nem kell kétségbeesni, hogy akkor alkalmatlanok vagytok. Arra való a 6 év, hogy kiderüljön ez.

50-60%-os írásbelikből még csinálhattok 400 pontot, azzal szerintem be lehet jutni idén is. Én a magam részéről remélem, minél többen lesztek POTE-sok, és a "primitív viselkedést" sem tartom pontszámfüggőnek, hiszen 485 ponttal is lehet antiszociális bunkónak lenni. ;-)

Az idősebbek mindig is szidták a fiatalabbakat, már a római korban így volt. Ne keserítsenek el azok a vélemények, hogy alacsony pontszámúként így és így viselkedsz egyesek szerint, meg ide és ide nem vagy való. Majd az idő és a teljesítményed eldönti. :)

2014. jún. 3. 13:24
❮❮ 1 2 3 4 5 6 7 8 9 10 ... ❯❯

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!